"כל השיאים נועדו להישבר, לונה יכולה להיכנס לדפי ההיסטוריה של האתלטיקה"

רגע לפי מרתון תל אביב והניסיון של הרצה הישראלית לקבוע בו שיא עולם במקצה ל-10 ק"מ, המנהל ההישגי של איגוד האתלטיקה רנו לונגוורה מנתח: "המפתח יהיה היכולת שלה לדחוף את הקצב בשלושת הקילומטרים האחרונים"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
לונה צ'מטאי סלפטר | צילום: NYRR; NN Running Team

לונה צ'מטאי-סלפטר תנסה מחר (שישי) לעשות היסטוריה ולשבור שיא עולם בריצת 10 ק"מ כביש לנשים. היא תעשה זאת במסגרת מרתון תל אביב, כאשר הוכן עבורה מקצה מיוחד ומסלול ספציפי שייתן לה את התנאים המיטביים לשבירת השיא. רגע לפני, רנו לונגוורה, המנהל ההישגי הבינלאומי של איגוד האתלטיקה, התייחס לניסיון לשבירת השיא בטור מיוחד.

כמי שכתב במשך שנים טורים לעיתון ל'אקיפ ואף כתב שני ספרי אתלטיקה שהפכו לרב מכר, הרשה לעצמו לונגוורה להיות אפילו פיוטי מעט בטורו הפעם:  "כל השיאים נועדו להישבר, זה מה שרגילים לומר אתלטיים אשר שיאם נשבר, ובמיוחד כאלה שהחזיקו בשיאי עולם, שהם חלק מההיסטוריה של האתלטיקה וזו גם הסיבה שהספורט הזה כל כך מיוחד. הדיוק של הזמנים והמדידות מאפשרים השוואה בין ספורטאים מכל רחבי העולם וגם השוואה בין אלופים של כל הזמנים".

לכתבות נוספות לקראת המרתון:
חסימות הכבישים המלאות ובאילו חניונים כדאי להשתמש
מה מומלץ לאכול ערב לפני המרתון וממה עדיף להימנע?
6 טעויות נפוצות שאסור לעשות במרתון
תחזית מזג האוויר המלאה למרתון
"התנאים הכי טובים שאפשר": לונה צ'מטאי-סלפטר רוצה שיא עולם 

"למשל, זה קשה להגיד מי הכי טוב בין: פלה, מרדונה, מסי, זידאן ואמבפה… בעיקר כי לא ניתן למדוד את הביצועים שלהם. זו בדיוק היופי של האתלטיקה, לא רק תארים עושים אלופים, אלא זה בעיקר בנוי על לאתגר את הגבולות האנושיים. ג'ים היינס יהיה תמיד הספורטאי הראשון שירד מגבול 10 שניות בריצת 100 מ' או סרגיי בובקה יהיה תמיד הספורטאי הראשון שעבר גובה של 6 מטר בקפיצת מוט. הם יישארו לדורות בהיסטוריה של הספורט".

רנו לונגוורה | צילום: איגוד האתלטיקה

"מחר לונה צ'מטאי סלפטר תנסה לשבור את שיא העולם במרוץ 10 ק"מ כביש לנשים במהלך מרתון תל אביב, שיא ששייך כרגע לאגנס טירופ מקניה ועומד על 30:01 דקות. זה קשה אבל אפשרי. כדי לעשות את זה, לונה תצטרך לרוץ בממוצע של 3 דקות לקילומטר שזה 20 קמ"ש בדיוק, וזה ישים אותה באזור של שבירת השיא הקיים".

"חשוב לזכור, כי לונה הייתה אלופת אירופה ב-10,000 מ' ב-2018, ולמעשה היא התחילה להתמקד במרתון אחרי התואר הזה. השיפור שלה בריצת המרתון היה מהיר מאוד וכבר בטוקיו בשנת 2020 היא קבעה שיא אישי של 2:17:45 שע'. השנה היא אפילו בכושר עוד יותר טוב ובכלל אפשר להגיד שזו הייתה שנה נהדרת עבורה והטובה ביותר שלה. לונה סיימה עם התואר הראשון שלה ברמה העולמית כאשר זכתה במקום השלישי באליפות העולם באורגון ועם מדליית ארד נוספת בריצת ל-10,000 מטר באליפות אירופה במינכן".

"בדרך לפריז 2024 היא יכולה להיכנס לדפי ההיסטוריה של האתלטיקה וכמובן לדפי ההיסטוריה של ישראל. אם היא אכן תצליח לעשות זאת ולשבור את שיא העולם היא תוכל לשים שוב את ישראל על מפת הריצה העולמית, בטח אחרי ההישגים שלה ומדליית הזהב הקבוצתית במרתון הגברים באליפות אירופה במינכן בקיץ שעבר. בכל רחבי העולם קהילת האתלטיקה כבר מסמנת את ישראל כמעצמה מתפתחת בעולם הריצה".

"המאמן שלה, דן סלפטר, מאמין שבכושרה הנוכחי של לונה זה אפשרי. הוא מומחה לתת לספורטאים שלו את הכלים הנכונים והחשובים בתחרויות קשות מהסוג הזה. ההכנות בכלל למרוץ כללו חשיבה מקצועית ביותר על כל הפרטים שיכולים להשפיע על הביצועים של לונה מחר. המפתח כמובן יהיה היכולת שלה לדחוף את הקצב בשלושת הקילומטרים האחרונים. מחר בסביבות השעה 9:45 בבוקר נדע אם שיא העולם לנשים שייך לקניה או… לישראל"



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג