אירובי רטוב

מי שביקר באחת הבריכות במועדונים בוודאי ראה את שיעור הבריכה המוזר בו המתאמנים אוחזים במצופים צבעוניים ומקפצים במים. מסתבר שהפעילות הזאת טובה ומומלצת כאימון אירובי וכאימון בריאותי. יעל דרוקר מסבירה מדוע
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


מי שביקר באחת הבריכות במועדונים בוודאי ראה את שיעור הבריכה המוזר בו המתאמנים אוחזים במצופים צבעוניים ומקפצים במים. מסתבר שהפעילות הזאת טובה ומומלצת כאימון אירובי וכאימון בריאותי. יעל דרוקר מסבירה מדוע

מאת:יעל דרוקר


שיעורי ההתעמלות במים מתקיימים עוד לפני שג'יין פונדה הביאה לעולם את בשורת המחול האירובי והחותלות. בשנות ה-70 של המאה הקודמת מתאמנים החלו לחפש פעילויות חדשות במסגרת נוחה ונעימה, המאפשרת שמירה על רמת כושר גופני טובה ומבטיחה תוצאות אימון אפקטיביות וחיוביות. אנשים (ובעיקר נשים) שנרתעו מפעילות גופנית ביבשה מצאו בפעילות המימית פתרון והענף צבר פופולריות רבה. היום אפשר להצטרף לאימונים בבריכות ברחבי העולם וגם רשת הולמס פלייס מציעה שיעורים כאלה. סגנון השיעור הזה נקרא לפעמים גם AquaFit באופן המבטא את הקשר בין המים לכושר. מצד אחד, הסביבה המימית מספקת התנגדות וכך כל פעולה או תרגיל שמבצע המתאמן מאתגרת את גופו יותר מאשר בעת ביצוע הפעולה מחוץ לבריכה. מצד אחר, היא מאפשרת ליהנות מיתרונות האירובי ללא זעזועים וללא פגיעה במפרקים ובעמוד השדרה. אימון אירובי במים כולל טכניקות שונות הלקוחות מעולם האירובי בפרט ומעולם הכושר הגופני בכלל.  
 


מתאמנים בבריכה / צילום: Tim Ross

יש שני סוגי פעילויות בבריכה:
Aqua Aerobic  –
שיעור המאפשר למי שאינו שוחה ליהנות מיתרונות המים. שחייה ידועה כפעילות בריאה משום שהיא משלבת מספר רב של מערכות פיזיולוגיות הפועלות בו זמנית ובעוצמה קבועה. העובדה שבדרך כלל שוחים לבד מרתיעה רבים. שיעור ה-Aqua Aerobic שמתקיים במסגרת קבוצתית מאפשר ליהנות משני העולמות ולהרוויח את הבריאות שבמים ביחד עם החברה שבשיעורי האירובי.

התעמלות בריאותית במים –
התכונות הייחודיות של המים מקנות לאימון בהם יתרונות רבים התורמים לסבולת הלב-ריאה ולחיזוק השרירים בצורה מאוזנת. כשהפעילות נעשית באופן עקבי, חל שיפור של ממש בתפקוד הלב והשרירים מתחזקים. בנוסף לכך, הפעילות במים טובה לשמירה על צפיפות מסת העצם ולבנייתה. במחקר שנערך באוניברסיטה העברית בירושלים ב-1992 נמצא כי מצב צפיפות העצם של נשים שהתעמלו במים היה טוב בהרבה מזה של נשים שהתעמלו מחוץ למים. התעמלות במים במצב של חוסר משקל מהווה תחליף מוצלח לפעילות באולם הספורט עבור אנשים המשתקמים מפציעה.

מדוע הפעילות בבריכה מומלצת?
הסביבה המימית מעניקה למתאמנים מספר יתרונות:
נושמים טוב יותר –
בזכות השיפור שחל במודעות לתהליך הנשימה, לקצב שלה ולאורכה.
התאוששות מהירה – תחושת חוסר המשקל במים מזרזת את הרפיית השרירים. יכולת ההתאוששות לאחר מאמץ גופני מהירה יותר וקל יותר להגיע להרפיה בפרק זמן קצר.
מחזקים את השרירים ומשפרים את הסבולת – המים יוצרים התנגדות לתנועה בכל המישורים ובכך הם מעודדים את חיזוק השרירים. המים גם מאפשרים להרחיב את טווח התנועה של המפרקים.
יציבה טוב יותר – בזכות היעדר תחושת המשקל במים, השהייה בהם גורמת להפחתת העומס על המפרקים, על הרצועות, ועל עמוד השדרה. כך ניתן לשפר את היציבה ולהפחית, דרך תנועה נכונה ומבוקרת, את תחושת אי-הנוחות הנובעת מליקויי יציבה קיימים. כתוצאה מהתנגדות המים יש האטה בתנועה שמאפשרת לתרגל בקלות את התנועה. יציבה לקויה מושפעת גם מבעיות בקואורדינציה ובשיווי המשקל. במים אפשר לטפל בבעיות האלה באמצעות תרגול מעברים ממצב גופני אחד לאחר בווריאציות שונות, שינויי כיוון בתנועה, ושינוי קצב (להאט, להאיץ, לעצור).
תנועה זורמת – תכונות המים מסירות מכשולים ומאפשרות לגוף לנוע במרחב בביטחון רב יותר תוך הפעלה של מערכות תנועה רבות.
שומרים על משקל מאוזן – הפעילות במים גורמת לפירוק כמות גדולה של תאי שומן ותורמת להפחתתם בגוף.
משפרים את הכושר הגופני – אימון במים מאפשר לשמור על מרכיבי הכושר הגופני העיקריים: סבולת לב ריאה, סבולת שרירים, כוח, גמישות, קואורדינציה, מהירות, שיווי משקל, ולשפר אותם.

היכולת לשלב במים פעילות תנועתית, מחולית וספורטיבית בפרק זמן קצר של שישים דקות, עונה על צרכים פיזיולוגיים רבים. אני רואה בעיסוק זה תפיסה של "כמה ציפורים במכה אחת", בנוסף לבטיחות ולשיקום הבלתי ניתנים להשגה בדרך אחרת. אישית אני פועלת לעידוד רב לסוג פעילות זה, שביחס לאירופה וארצות הברית עדיין לא נפוץ כל כך בארץ.
——————————————————————————————————
יעל דרוקר – מאמנת התעמלות במים, פילאטיס, עיצוב, מתיחות ו-Core

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג