5 טיפים להישרדות בריאה בחגים

אי אפשר להתחמק או להתעלם מזה - בעוד פחות משבוע מגיעה התקופה שמלחיצה אלפי אנשים, תקופת החגים. מה לא נכתב על הנושא? כל אנשי המקצוע כבר מתורגלים ברוטינת השאלות בסגנון "איך נעבור את החגים בלי להשמין?" ונשאלת השאלה - איך באמת נחצה את התקופה הזאת מבלי להפר את שיגרת האימונים שלנו? איך נתמיד כאשר ארוחות החג וימי החופש מאיימים על התוכנית עליה אנחנו מקפידים בקנאות?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

אי אפשר להתחמק או להתעלם מזה – בעוד פחות משבוע מגיעה התקופה שמלחיצה אלפי אנשים, תקופת החגים. מה לא נכתב על הנושא? כל אנשי המקצוע כבר מתורגלים ברוטינת השאלות בסגנון "איך נעבור את החגים בלי להשמין?" ונשאלת השאלה – איך באמת נחצה את התקופה הזאת מבלי להפר את שיגרת האימונים שלנו? איך נתמיד כאשר ארוחות החג וימי החופש מאיימים על התוכנית עליה אנחנו מקפידים בקנאות?

מאת:דנה פלג

לפי הנתונים, בתקופת החגים מוסיפים הישראלים בממוצע בין2-4 קילו למשקל גופם. נכון, לא מעט ימי חופש ממתינים לנו בתקופה הקרובה, אבל אם נאמץ מספר הנחיות לא רק שלא נפר את שיגרת האימונים, אפילו נשפר אותה.

1. לא לוותר על אימונים!
חופש, חג, ערב חג – אל תוותרו, להיפך.
אימון גופני ביום או בערב חג יבטיח לכם הרגשה טובה הרבה יותר, ואתם צפויים להגיע לארוחת החג עם תחושות טובות. צאו לרכב, לרוץ או לשחות לפני המפגש המשפחתי. אתם לא צריכים לאתגר את עצמכם מעבר לאימונים הרגילים – גם אימון קל, יחסית, עדיף מכלום וייתן לכם הרגשה הטובה.

2. בחרו פעילות גופנית כבילוי משפחתי
במקום ישיבה במסעדה או מפגש אצל הדודה נתבו את המשפחה לפעילויות משפחתיות המלוות גם בפעילות גופנית, זה יעשה טוב לכולם. צאו לרכיבת אופנים משפחתית שבסופה פיקניק בטבע. מזג האוויר כבר ידידותי יותר מאשר בקיץ, החצבים פורחים והשדות מתחילים להוריק. 

אם יש במשפחה אנשים שהרכיבה קשה או בלתי אפשרית עבורם, קבעו מראש נקודת מפגש לפיקניק. זאת יכולה להיות נקודת ההתחלה במסלול מעגלי או נקודת הסיום, ובשעה הייעודה אחרי הרכיבה תיפגשו כולכם לארוחה משפחתית. אוויר צח לא הזיק אף פעם לאף אחד!


רכיבה משפחתית (צילום: Thinkstock)

3. אל תגיעו לארוחת החג מורעבים
אחרי שטיפלתם בפעילות, צריך להחליט מה עושים עם אינסוף ארוחות החג הבאות עלנו לטובה.
כלל ברזל ראשון: אל תצומו כל היום כי אתם יודעים שבערב יש ארוחה משפחתית, ליהפך: איכלו בבית, ואל תגיעו לארוחה רעבים או גרוע מזה, מורעבים. בנוסף, לא כדאי לנשנש במטבח בזמן ההכנות המקדימות. 

4. איכלו לאט 
הקפידו על כמה כללים: אכילה איטית, בצלחת בינונית (כדי לא להעליב את המארחת), אבל אם אפשר – העדיפו צלחת קטנה שאותה תמלאו רק פעם אחת.
איכלו לאט ובישיבה. לא בעמידה, לא מול הטלוויזיה ועדיף – למרות שזה פחות כיף – אפילו בלי מוסיקה. מחקר שנעשה בארצות הברית הראה שכאשר אנחנו אוכלים לצלילי מוסיקה אנחנו אוכלים הרבה יותר.

5. צמצמו אלכוהול 
לפעמים חייבים – הדוד מעצבן, הדודה מטיפה או סתם רוצים להרגיש טוב, אבל השתדלו לצמצם את כמות האלכוהול שאתם שותים בימי החג. מלבד הסכנה לנהיגה אחרי שתייה והסכנות הבריאותיות לכבד, אלכוהול מונע יציאה של שומן בשריפה טבעית של אנרגיה.
אז כוס אחת – סבבה, לפעמים אפילו הכרח המציאות, אבל אל תגזימו. 

ואל תשכחו ליהנות. שנה טובה!


9.9.2012


דנה פלג-  עיתונאית, אמא של שלושת המופלאים, שוחה, רוכבת כשלא חם ולא מוותרת על פילאטיס





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג