CW-X- חליפת טריאתלון

התרבות הצרכנית של הספורטאי הישראלי מביאה חברות רבות לשווק עצמן בכול מקום ובכול מרוץ אפשרי. גונן הרפז מתריס מעט על התופעה, אבל זה לא מה שמונע ממנו לנסות את החליפה החדשה של ענף הטריאתלון, ה-CW-X ולהתחרות איתה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

התרבות הצרכנית של הספורטאי הישראלי מביאה חברות רבות לשווק עצמן בכול מקום ובכול מרוץ אפשרי. גונן הרפז מתריס מעט על התופעה, אבל זה לא מה שמונע ממנו לנסות את החליפה החדשה של ענף הטריאתלון, ה-CW-X ולהתחרות איתה

מאת:גונן הרפז

 

 

 

בעידן חברת השפע והמידע אנו נחשפים בכל יום למוצר חדש, תיאוריה חדשה ולעיתים קרובות גם להנחות מדעיות שונות המתחרות בניהן ומציגות מחקרים מדעיים כדי לקדם ולמכור לנו את "הדבר הבא" או "המילה האחרונה", איך שלא תקראו לזה.

כספורטאים (בוודאי התחרותיים שבינינו), אנו חשופים ללא הפוגה למידע ולמוצרים חדשים, למשל ברחבת הדוכנים של דואתלון ניר פורז הוצגו אופניים חדשים שנחתו בארץ, או מי שהציץ בטופס הזמנה ליום עיון טריאתלון, כשלעצמו אירוע חשוב, ימצא שם גם פרסום לאופניי הטריאתלון ה"טובות בעולם", וכך בין אימון לאימון "בסמול-טוק" שבינינו אנחנו מזינים ללא הרף האחד את השני במידע על הדבר הבא שהוא המילה האחרונה בעולם בתחום עיסוקנו וממהרים (חלקנו) לרוץ ולרכוש אותו.

באופן אישי מלווה אותי ההרגשה שאנחנו הולכים ומאבדים את החדווה התמימה שהייתה לנו ושניתן עדיין לראות אצל ילדים, כשאנו עושים ספורט. באיזשהו מקום אנחנו מצפים באופן גלוי או אפילו רק בסתר לבנו שיעשו את "העבודה בשבילנו". ואם אינני טועה, זהו רק עוד סממן של חברת השפע והתפנוקים הישראלית. ולמרות ההקדמה המתריסה, זכיתי באדיבותה של קרן גולדבלט, הבעלים של חנות פרו-ספורט בת"א לצאת ולבחון את חליפת הטריאתלון של חברת cw-x. החליפה מורכבת משני חלקים – מכנס וגופייה, המגיעה בצבע אחד בלבד: מכנס שחור וגופייה בצבע כסף עם שילוב של שחור.

מיד עם לבישת החליפה, ישנה תחושה של לחץ קל על שרירי הירכיים ובית החזה (יותר מכל חליפת טריאתלון או טייץ ריצה אחר שאני מכיר) הרעיון שעומד מאחורי אפקט זה הוא שאותו לחץ אוחז שרירים מסוימים בצורה טובה יותר ומזרים טוב יותר דם לאזור.

בפעם הראשונה בחנתי את החליפה בתחרות הטריאתלון של שדות ים. לגבי מקצה השחייה, קשה לי להביע דעה נחרצת, הים היה די סוער ומשך את מירב תשומת ליבי. באופניים לעומת זאת הרגשתי מצוין את הפד הנוח באופן יוצא דופן אף על פי שאינו רחב ועבה כדוגמת מקבילו במכנס הרכיבה. עם המעבר לריצה ניתן היה לחוש את הלחץ של המכנס על הרגל, שעוזר אולי לחידוד התחושה ואף מבחינה פסיכולוגית לשיפור ההרגשה. כמו כן, בחלקו העליון של המכנס, היכן שמצוי בדרך כלל הגומי הפנימי שתומך במכנס לרוחב המותניים נמצאת רצועה המיועדת לתמיכה בגב התחתון ובמותניים. בהחלט ניתן להרגיש בה אך עוד פעם, קשה לי לחרוץ דעה על יעילותה, שוב אולי בהיבט הפסיכולוגי היא בהחלט יכולה לשפר את ההרגשה.

עוד מצאתי שהמכנסיים מאד נוחים לריצות ארוכות (מעל שעה וחצי) הן בשל התחושה שהמכנס אוחז בירכיים טוב יותר והן בשל הפד הפנימי שמבטל את ההתלבטות עם לרוץ עם תחתונים מתחת לטייץ או לא – בבחינת נוחות פשוט אין צורך בתחתונים וגם מבחינה אסטטית למי שזה מפריע, הפד דואג ש"החבילה" לא תבלוט מדיי.

גופיית הטריאתלון מונחת באופן הדוק לאורך הצלעות. אישית הרגשתי מעט אי נוחות בהתחלה, אך במהלך התחרות זה לא הפריע לי. מה שכן הפריע לי ,זו העובדה שבמהלך הרכיבה עם גופייה רטובה וספוגה במי ים, הפתח העליון (של הראש) לא נשאר צמוד לגוף אלא התבדר ברוח ויצר התנגדות אויר נוספת.

ניסיתי את החליפה שוב בדואתלון רמת השרון והיה לי מאד נוח הן בריצה והן ברכיבה. הגופייה נשארה יבשה במהלך הרכיבה ונשארה צמודה לגוף (לא כפי שקרה בשדות ים כשיצאתי רטוב מהמים), כמו כן, ראוי לציין כי סיימתי את התחרות ללא כל שפשפת או גירוי כל שהוא באזור המפשעה ובית השחי.

לסיכום: הייתי בוחר בחליפת הטריאתלון של CWX לשימוש להתחרות בדואתלון, ריצות שדה ובמכנס הטריאתלון לשימוש בריצות למרחקים ארוכים.

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג