11 נקודות לסיכום אליפות העולם באיש ברזל

ליאור זך-מאור עם סיכום עדכני וממוקד מאליפות העולם באיש ברזל שהתקיימה בהוואי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

המועמדים לניצחון בגברים | המועמדות לניצחון בנשים


1. המנצח בגברים: יאן פרודנו

אי אפשר שלא להתחיל מיאן פרודנו. אלוף בכל מרחק אפשרי בטריאתלון. מאולימפי ועד איש הברזל. חשבתם פעם כמה זה קשה להיות הכי טוב בעולם, פייבוריט בולט, לבוא לתחרות, להתראיין 200 פעמים בשבוע התחרות ואז לארגן את הציוד שלך, לזנק, ולעשות בדיוק את מה שכולם חשבו שתעשה-לפרק את כל המתחרים בהדרגה. לנצח בפער גדול. לאיש הזה יש יכולת גופנית יוצאת דופן ללא ספק. אבל מה שמבדיל אותו מבחינתי זה קודם כל היכולת לעמוד בלחץ המטורף הזה שכל עולם הטריאתלון שם לך על הכתף שוב ושוב. פרודנו לקח ריבאונד, כידרר את כל המגרש, שאל כל אחד משחקני ההגנה מאיזה צד הוא רוצה שהוא יעבור אותו ואז הטביע מקו העונשין עם הלשון בחוץ. דומיננטיות מוחלטת. ההופעה הכי מרשימה בהוואי אי פעם. ולא בגלל התוצאה והשיא.

יאן פרודנו באיירונמן פרנקפורט | צילום: טלי שינברג

2. אליסטר בראונלי

עקבתי בעבר אחרי המעבר של פרודנו ממרחקים קצרים לארוכים וחשבתי שהוא מתאים לזה ויכול להיות ממש טוב. עקבתי בעבר אחרי המעבר החלקי של חבייר גומז למרחקים הארוכים וחשבתי שהוא לא מתאים לזה והוא לא יהיה טוב בזה. וכך גם עכשיו עם אליסטר בראונלי. לדעתי הוא לא באמת הבין איך מתחרים איש הברזל ובוודאי לא בהוואי. עודף תחרותיות, התנהלות לא מלוטשת וריצה בסגנון של 28 דקות לעשר ולא "שאפל מהיר" של איש ברזל. חשבתי שהוא לא יסיים והתבדיתי. הוא סיים. במקום 21…

3. היו מכות?

אחרי התחרות התברר שלבראונלי היה פנצ'ר לקראת סוף הרכיבה וזאת הסיבה שהוא סיים עם גלגל חלופי. בשידור החי פספסו את זה. יאן פרודנו כמובן לא המתין לאליסטר בראונלי וזאת כנראה הנקודה שבה הוא ניתק אותו. במהלך אחד הראיונות של פרודנו אחרי התחרות בראונלי "נתקל" בו "בטעות" ובהמשך התחילו קצת לכלוכים. אז בינתיים מכות כנראה שלא היו. בינתיים.

הוואי והישראמן הם השתקפות של הענף שלנו | צילום: טלי שינברג

4. דניאלה ריף

אין ספק שדניאלה ריף הוכיחה בעבר שוב ושוב שהיא ספורטאית מדהימה. אבל אם יש יום שבו היא "שבתה את ליבי" זה דווקא היום. בערך באמצע הרכיבה אפשר היה לראות שמשהו לא בסדר איתה ואני הערכתי שהיא תפרוש. אבל היא לא. במקום זה היא המשיכה ונלחמה וסיימה. אני סופר מעריך אותה על זה. לא מובן מאליו בכלל.

5. חשיבות הריצה בנשים

בנשים יש הרבה פחות שיירות והרבה פחות טקטיקה. כל אחת מתחרה בגדול נגד השעון ונגד עצמה ופחות נגד האחרות. זה מייצר מצב שבו את לא חייבת לצאת מהמים עם הדבוקה הראשונה ואם תתנהלי בסבלנות תוכלי לסגור גם פער של 8-10 דקות. אבל אם את לא רצה מספיק מהר את פשוט לא במשחק.

6. פטריק לאנגה

היתה לי תחושה שאלוף העולם פטריק לאנגה לא יהיה במשחק השנה וכתבתי את זה בפייסבוק של האולפן החם שפתחנו לתחרות. ידעתי שפרודנו לא ייתן לתחרות לשחק לידיים של לאנגה שמפרק את כולם בריצה אחרי רכיבה רגועה. משהו כמו 60 ק"מ לתוך הרכיבה לאנגה פרש אחרי שנשר מהשיירה של בראונלי ופרודנו. בדיעבד מסתבר שהוא כנראה קם חולה.

7. חשיבות השחייה בגברים

שני הראשונים בגברים היו בחוד התחרות מהזינוק ועד שער הסיום. זה לא ששחיינים חלשים לא יכולים לסגור ברכיבה או בריצה. אבל המאמץ שזה דורש מהם הוא לפעמים גדול מדי ואחר כך הם מתפרקים לקראת הסוף. המשפט המפורסם: "אי אפשר לנצח את התחרות בשחייה, אבל אפשר בהחלט להפסיד אותה שם" הוא כנראה נכון לפעמים.

8. המנצחת בנשים: האני האוג

לפני שלוש שנים השתתפתי במחנה אימונים של שבוע בקפריסין עם ברט סאטון. ביום השני למחנה הגיעה ספורטאית חביבה וצולעת. היא איחרה להגיע כיוון שיום קודם לכן השתתפה במרתון פרנקפורט ועשתה משהו תוצאה סביב ה-2:36 שע' אם אני זוכר נכון. זאת היתה האני האוג. היא הגיעה והצטרפה למחנה בכדי לבדוק אפשרות לעבור להתאמן אצל סאטון. הבעיה היתה שסאטון רצה שהיא תעשה הסבה למרחקים ארוכים והאוג לא רצתה. לכן שיתוף הפעולה לא יצא אל הפועל. התרשמתי ממנה מאוד ואמרתי לכמה אנשים שאני חושב שאם בכל זאת היא תעבור למרחקים ארוכים היא תהיה סוג של מירנדה קרפרי בזכות יכולת הריצה שלה. בשנה שעברה היא עברה למרחקים הארוכים, סיימה שלישית בהופעת הבכורה שלה בהוואי והפעם היא ניצלה את החולשה של ריף וניצחה.

אן האג | צילום: Jürgen Matern

9. פיצול הזינוקים

בעקבות גל מחאה ביוזמת בעלי וספורטאי קבוצת EMJ האמריקאית מארגני התחרות עשו השנה 11 זינוקים במקום ארבעה. המטרה היתה לדלל את העומס על מסלול הרכיבה ולהקטין את הדרפטינג הכפוי. לא השתתפתי השנה אז אני לא יכול להעיד ממקור ראשון. אבל ממה שהספקתי לשמוע זה לא באמת עזר. או לפחות לא מספיק. כנראה שהשתרשה תרבות מסוימת וייקח יותר מאשר שינוי טכני כזה או אחר לשנות אותה.

10. שרה טרו

שרה טרו היא הגיבורה הטרגית של ענף הברזל בשנה האחרונה. היא התמוטטה ולא סיימה בכמה תחרויות ברצף ולקראת הוואי עשתה סדרת בדיקות סופר מדוקדקת בכדי לנסות להבין מה קורה לה בלהט הקרב תרתי משמע. למרות הבדיקות הערכתי לפני הזינוק שהיא לא תסיים את התחרות ולצערי כך היה. בשנה שעברה היא הגיעה להתחרות על האי בפעם הראשונה וסיימה רביעית. מזל של מתחילות? אולי, לפחות אם שופטים לפי ההתנהלות שלה בשנה האחרונה.

11. ישראלים

יופי. רק צריך יותר.
הוואי והישראמן הם השתקפות של הענף שלנו.

להרשמה לישראמן לחצו כאן




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג