ריצה, יוגה, פילאטיס, אימוני סיבולת לב ריאה… האם כל אחד מהאימונים הללו טוב ובריא לכולנו? בהחלט לא. אז איך נדע איזה אימון בריא ונכון עבורנו? ובכן, מה שטוב לאחד, לאו דווקא נכון וטוב לאחר. המבנה הפיזי שלנו, כמו גם המבנה הרגשי והנפשי, הוא ייחודי ושונה משל האחר. מכאן, שגם לכל אחד ואחת מאתנו מתאים אימון אחר. אנו אנשים שונים עם צרכים שונים של הגוף. בסופו של יום, אין סוג אימון שמומלץ ומותאם לכולנו. איך נדע מה סוג האימון שהכי מדויק, נכון ובריא לנו?
לכתבות נוספות בנושא:
הקשיבו לגוף: האם אימון לאוזניים יכול לשדרג את הבריאות שלכם?
סגנון חזה: הגיע הזמן לאמן את הסרעפת
חשיבות ויעילות הפעלת שרירי הישבן אצל רצים
נראה שפעם, לפני ההבנה שאנו שונים האחד מהשני באופן משמעותי גם מבחינת הצורך הבריאותי של כל אחד מאיתנו, דברים היו מאוד ברורים וחד משמעיים, אם זה בעולם הכושר ואם בעולם התזונה. למשל, היה נהוג לחשוב ולהאמין שאימון כושר בן פחות משעה אינו יעיל מספיק או לא מביא מספיק תוצאות, או שריצה נהדרת ומומלצת לכולם או שאימוני פילאטיס ויוגה עושים טוב לגוף של כולנו.
בנוגע לתזונה, היה נהוג לעתים לחשוב ולהאמין, למשל, שאכילת ירקות טריים נהדרת לכולם ובוודאי שעדיפה על אכילת ירקות מבושלים, שאכילת פירות טובה ובריאה לכולם, שאכילת קטניות חשובה לכולם וכן הלאה.
כיום, כבר יודעים שזה ממש לא כך, ולכל גוף יש את הצרכים האישיים והבריאותיים שלו. בהקשר של תזונה, אז יש מי שדווקא ירקות מבושלים יותר טובים ובריאים להם מירקות חיים, או שיש אנשים שקטניות או אגוזים אינם טובים למערכת העיכול שלהם. באופן כללי, לכל אחד ואחת מאיתנו מתאימה תזונה אחרת וייחודית לגוף ולנפש שלנו. אותו הדבר נכון בדיוק גם בכל מה שנוגע לאימוני הכושר שלנו והדרך בה אנו מפעילים את הגוף שלנו.
האימונים שלנו צריכים להתאים לגוף שלנו, לטמפרמנט שלנו ולאישיות שלנו, באופן כללי. אם נבחר אימון שלא עונה על הפרמטרים האלו, נקבל תוצאות פחות טובות, יהיה לנו קשה יותר להתמיד ולעיתים אפילו נרגיש לא טוב, או עייפות מעיקה אחרי אימון. כי כשמשהו לא מתאים לנו לגוף, הגוף מדבר ואומר את זה בדרכו. כל מה שאנחנו צריכים לעשות, זה להקשיב ולהתייחס למסרים שהגוף שולח אלינו.
הדרך הנכונה ביותר לבחור את סוג האימון שמתאים לנו זה פשוט להתחיל לזוז תוך הקשבה לגוף שלנו. בכל מה שנוגע לתזונה, אז כשאנחנו אוכלים משהו שלא טוב לנו, אנחנו מרגישים את זה, למשל, על ידי תחושת עייפות, כבדות, כאב או נפיחות בבטן או עצבנות, באימונים שלנו, חשוב שנבחן, במהלך האימון, מה גורם לנו להרגיש טוב יותר בגוף, מה מעניק לנו חיוניות ונותן אנרגיה ולא שואב אותה מאיתנו.
אם אנחנו מרגישים אחרי אימון שהאנרגיה נשאבת מאיתנו והיא נמוכה משהייתה לפני האימון, זה סימן שזה לא האימון הנכון או המדוייק עבורנו. יש אנשים שריצה עבורם היא הדבר הטוב והבריא ביותר, היא נותנת בהם כוח ואנרגיה. ויש אנשים שאחרי ריצה (במידה והיא מתבצעת בצורה נכונה) מרגישים מותשים לחלוטין, עייפים וחסרי אנרגיה. ככל הנראה, לאנשים מהסוג השני, ריצה פחות מתאימה, פחות נכונה והגוף לא זקוק לה.
חשוב לא להיסחף אחרי טרנדים, אלא באמת לספק לגוף את מה שבאמת בריא לו. בדקו עם עצמכם, האם יותר נעים וכיף לכם ומכניס בכם אנרגיה אימון עם מוזיקה קצבית או אולי דווקא אימון כמו יוגה או פילאטיס, בו המוזיקה רגועה יותר והתנועות איטיות יותר? יש אנשים שאחרי אימון יוגה יצאו מורמים, חזקים ומלאי אנרגיה ויש כאלו שיצאו מהשיעור עייפים, אולי אפילו משועממים ונטולי אנרגיה.
כמו כן, בדקו עם עצמכם האם יותר נעים וטבעי לכם לזוז בבוקר או אולי דווקא בערב? מתי יותר נעים לכם ובאילו שעות ביום אתם מקבלים יותר אנרגיה מהאימון? בבוקר או בערב? האם אתם אוהבים להתאמן לבד או עם אנשים? בחינת כל הפרמטרים האלו תביא אתכם לדייק את עצמכם.
כמו כן, בדקו עם עצמכם האם נכון לכם להתאמן אימונים ארוכים בני כשעה או שעה וחצי כל פעם, או אולי דווקא לחלק את היום ולבצע אימונים קצרים במהלך היום כמה פעמים, למשל, כל שלוש או ארבע שעות לבצע אימון קצר בן 10 דקות או רבע שעה. או לחלופין, במהלך היום, לעשות כל כמה זמן עצירה ולבצע תרגיל אחד או שניים. יש אנשים שאימונים קצרים במהלך היום הכי טובים ונכונים לבריאותם ושכדי להישאר מלאי אנרגיה וכוחות במהלך שעות היום וכדי להיות במיטבם, צריכים ממש כל כמה שעות להזיז את הגוף בצורה חיונית ויעילה אפילו למספר דקות. אימונים קצרים נהדרים ללא מעט אנשים.
ולסיכום, הרגישו את עצמכם, הקשיבו לגוף שלכם ובחנו את מצבכם הפיזי והרגשי אחרי אימון כדי להגיע לדיוק.
למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף