רפואת ספורט | על פציעות וכאבי ברכיים אצל רצים והולכים

מהי תסמונת האיליוטיביאל וכיצד מטפלים בה. צפו בסרטון כדי להכיר את אחת הפציעות השכיחות ביותר
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מהי תסמונת האיליוטיביאל וכיצד מטפלים בה. צפו בסרטון כדי להכיר את אחת הפציעות השכיחות ביותר

מאת:ד"ר שמי שגיב

תסמונת ה-איליוטיביאל  (ILIOTIBIAL BAND SYNDROM) הינה אחת הפציעות השכיחות ביותר בקרב הלכים ורצים. במידה והיא מאובחנת בזמן וכהלכה, היא מגיבה בקלות לטיפול נכון. תסמונת זו גורמת לכאבים לאורך צד הירך והברך ומופיעה בעיקר לאחר פעילות גופנית ובעיקר ריצה בעליות או הליכה במדרגות.

רצועת האיליוטיביאל הינה רצועה שתומכת את צדו החיצוני של הירך. הרצועה מתחילה ממפרק הירך ומתחברת אל מתחת למפרק הברך בצדו החיצוני. ניתן לחוש רצועה זו במישוש לאורך צדו של הירך. הרצועה מהווה נקודת חיבור לשרירי העכוז- GLUTEUS  ו –TENSOR GSCIA LATAE – קבוצת שרירים המאוד חשובה לייצוב האגן בזמן הליכה וריצה. למעשה ניתן לראות את האיליוטיביאל  כשריר-רצועה המתחילה מהאגן וממשיכה עד מתחת לברך. משום מיקומה, רצועה זו מושפעת הן מליקויים בכף הרגל והן מליקויים בגב, ובאגן.
בהליכה או בריצה, בשלב שבו משקל הגוף עובר לרגל אחת ישנה נטייה של הגוף לנוע הצידה – אל הצד של הרגל התומכת. השרירים והרצועות שאמונים על ייצוב תנועה זו הם שרירי ה GLUTEU  ה- TFL ורצועת האיליוטיביאל. כתוצאה שרירים אלו אם לא חזקים דיו נוטים להיחלש ולהיפצע. הטיפול בסינדרום האיליוטיביאל מצריך בדיקה יסודית מכף רגל ועד עמוד השדרה וזאת כדי לאתר את כול הגורמים האפשריים הגורמים לבעיה. הטיפול חייב לכלול לא רק הקלה סימפטומטית אלא – ולא פחות חשוב, הטיפול המניעתי.
צילום דף הבית: Thinkstock

6.4.2014


ד"ר שמי שגיב
כירופרקט ומומחה ברפואת ספורט



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג