סטארקיסט טונה – מתכוני בריאות

בשנים האחרונות גוברת בעולם המגמה לאכילת מזון בריאות.  זוהי מנת חלקם לא רק של ספורטאים כמוכם אלא גם של אנשים שפשוט רוצים לאכול נכון ובריא. הבשר והממתקים מתחילים להיות "אאוט", ירקות צבעוניים ודגים "אין". זה ידוע מזה זמן רב והוכח מדעית, כי דגים בכלל וטונה בפרט, הינם בעלי ערכים בריאותיים חשובים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


בשנים האחרונות גוברת בעולם המגמה לאכילת מזון בריאות.  זוהי מנת חלקם לא רק של ספורטאים כמוכם אלא גם של אנשים שפשוט רוצים לאכול נכון ובריא. הבשר והממתקים מתחילים להיות "אאוט", ירקות צבעוניים ודגים "אין". זה ידוע מזה זמן רב והוכח מדעית, כי דגים בכלל וטונה בפרט, הינם בעלי ערכים בריאותיים חשובים

מאת:אילן גולדמן

אחת מהחברות החלוצות בתחום המזון הבריא היא חברת סטארקיסט. ענקית הטונות שמה את קידום אורח החיים הבריא כאחד ממטרותיה ויעדיה העיקריים ופועלת רבות בקידום מודעות ואורח חיים בריא ברחבי העולם. סטארקיסט מתגאה בכך שהטונה שלה,  אינה מכילה חומרים משמרים ועדיין שומרת על כל הערכים התזונתיים. 

לפניכם כמה נתונים חשובים באדיבות חברת סטארקיסט, אודות הטונה הבהירה שלה (SKIPJACK): 
הטונה הינה מקור מצויין לרכיבים החשובים לגדילה והתפתחות, כגון: חלבון איכותי, ויטמין B12, סלניום (אנטיאוקסידנט), ברזל ואבץ. הטונה הינה מזון עשיר בחלבון (27%) בעל ערך תזונתי גבוה כדוגמת חלב, בשר עוף ובקר, אך יחד עם זאת, קלה לעיכול.

טונה משומרת בשמן מכילה 10% שומן שרובו צמחי, אך גם שמנים מסוג אומגה 3 (EPA+DHA) 
שומן בריאותי אשר תועלתו הבריאותית, נקשרת להפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם. אצל ילדים, נקשרת אומגה 3 לשיפור יכולות למידה, ותתכן אף השפעה בילדים עם בעיות קשב וריכוז. 
טונה משומרת במים היא בעלת אחוזי שומן נמוכים במיוחד (1% שומן) אך מכילה אותה כמות של שומן בריאותי – אומגה 3
בשבועות הקרובים, מידי כמה ימים, אנו נציג בפניכם הקוראים, מתכוני בריאות מנצחים וקלים להכנה באדיבות חברת סטארקיסט.

סלט טונה ושעועית ירוקה בסגנון סרדינייה

מתכון טונה


החומרים:
400 גרם שעועית ירוקה
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
4 ביצים קשות קלופות
400 גרם עגבניות שרי
4 שיני שום קלופות וכתושות
15 עלי בזיליקום
חבילת עלי רוקט
20 גרם פרמזן
1 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן

1.  מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים עם מעט מלח, מצננים בקערה עם מי קרח.
2.  חוצים את עגבניות השרי.
3.  מוסיפים את העגבניות לשעועית, מוסיפים את הבזיליקום, שום כתוש, עלי הרוקט, החומץ ושמן הזית ומתקנים תיבול

המתכון באדיבות ביה"ס הגבוה לקולינאריה "בישולים"


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"עוד יבוא יום בו לא אוכל לרוץ יותר. היום הוא לא היום הזה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג