נטילת חלבון מיד לאחר אימון

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מאת:אורנית מייצברג -עורכת בסולגאר

נטילת חלבון מיד לאחר אימון כוח משפרת את גדילת השריר

תופעת איבוד המסה השרירית והירידה בכוח השרירי בגיל מבוגר עשויה להיבלם חלקית על-ידי אימוני כוח המאפשרים בנייה של חלבון השריר. בניית חלבון מושפעת באופן סינרגיסטי מנטילת חומצות אמינו ואבקת חלבון בשילוב אימוני כוח, אך לעיתוי צריכת החלבון לאחר אימון משמעות רבה.

במחקר אשר נערך ביחידה לרפואת ספורט במרכז לחקר השרירים (CMRC)
אשר קופנהגן, בדנמרק, נבחנה חשיבותה של צריכת חלבון מיד לאחר האימון, לעומת צריכה שעתיים לאחר האימון.

במחקר השתתפו 13 מבוגרים שגילם הממוצע 74, בעלי ממוצע BMI
(Body Mass Index) של 25kg/m2, אשר סיימו תוכנית אימון כוח בת 12 שבועות (3 פעמים בשבוע) ונטלו תוסף המכיל 10 גרם חלבון, 7 גרם פחמימות ו- 3 גרם שומן מיד לאחר האימון או שעתיים לאחריו.

כוח ההיפרטרופיה (גדילה) השרירית נמדדה על-ידי MRI, ובאמצעות ביופסיית שריר. חוזק השריר נמדד על-פי מדדי כוח דינמיים ואיזוקינטיים – כיווץ שרירי במהירות זוויתית קבועה.
הרכב הגוף (אחוזי השומן ומסת ומסת הגוף הכחוש) נמדד בשיטת DEXA
(טכניקת מדידה המבוססת על שימוש בקרני X. כמו כן, נמדדו ריכוזי אינסולין בדמם של המשתתפים לאחר צריכת החלבון.

מתוצאות המחקר עולים הנתונים הבאים:
בעקבות האימונים הגופניים גדל חתך רוחב השריר (שריר הראש
הישר של שריר ארבעת הראשים הירכים ) בקבוצה אשר נטלה חלבון מיד
לאחר האימון. לעומתה בקבוצה אשר נטלה את החלבון כשעתיים לאחר האימון, לא נצפה כל שינוי.
בקבוצה אשר נטלה חלבון מיד לאחר האימון עלו מדדי הכוח הדינמי
והאיזוקינטי ב- %46 וב- %15 בהתאמה, בעוד שבקבוצה אשר נטלה
את החלבון כשעתיים לאחר האימון, חל שיפור של %36 בכוח הדינמי בלבד.
לא נצפה כל שינוי בתגובה לגלוקוז או לאינסולין בשתי הקבוצות.
החוקרים מסכמים כי יש חשיבות רבה לנטילת חלבון מיד לאחר אימון כוח, על מנת להשיג היפרטרופיה שרירית אצל גברים מבוגרים המבצעים אימוני התנגדות.

J Physiol 2001 ;535:301-31

הערת העורכת:
נוסף על פיתוח כוח ומסת שריר, תוספת חלבון לספורטאים מונעת את דלדול השריר בספורטאי סבולת ובאנשים המבצעים דיאטה להפחתת משקל
מגבירה את התאוששות השריר ממאמץ קשה ומקטינה שכיחותן של מחלות
זיהומיות בעומס אימון ממושך, באמצעות השפעה על מערכת החיסון.

המחקר הנוכחי בדק את השפעת תזמון נטילת החלבון בקרב האוכלוסייה
המבוגרת, אך כאן המקום לציין כי תזונתם של בוגרים מעל גיל 65, כמו גם רמת הספיגה שלהם לוקות בחסר, ועל-כן יכולה תוספת של חלבון איכותי לקבוצת אוכלוסייה זו לתרום רבות לתחזוקת הרקמות, לתפקוד מערכת החיסון, לתפקוד אופטימלי של הגוף ולמטבוליזם תקין.

חלבון מי-גבינה (Whey) הוא מקור החלבון הטבעי הטוב ביותר הידוע כיום. זהו חלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה יותר מחלבון המופק מביצים, סויה, חלב ובשר והוא טבעי לחלוטין, איכותי ובעל ערך קלורי ורמת שומן נמוכה.
אנשים בגיל המבוגר יכולים להפיק תועלת מנטילת חלבון מי-גבינה המופיע באבקה, דוגמת Whey To Go אותה קל לערבב למשקה טעים.

מתוך אתר האינטרנט של חברת סולגאר



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג