מתכונים מנצחים לשבועות

לקראת חג השבועות, יעל היינמן-ברמן מגישה שלושה מתכונים חלביים, מפתיעים ובריאים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לקראת חג השבועות, יעל היינמן-ברמן מגישה שלושה מתכונים חלביים, מפתיעים ובריאים

מאת:יעל היינמן-ברמן

מתכון לכדורי פלאפל גבינה(מפתיע!)
המתכון הזה מקורו ברשת גני נעמ"ת, לפני 11 שנה, כאשר הבת והבן שלי היו בגן של נעמ"ת בבנימינה. כדיאטנית, אותי תמיד מנסים לקנות ולהרשים באוכל טוב, לרופא מביאים פרחים, עציצים, שעון ולי מביאים ריבה תוצרת בית, שקית של אבוקדו מהמטע, חוואיג' תוצרת בית ועוד, בקיצור ממש כיף.

אז לפני 11 שנה, באחד הבקרים כשהבאתי את הילדים לגן, קראו לי למטבח בגאווה, לבוא לטעום את האוכל המתבשל וככה הכרתי למזלי הטוב את כדורי פלאפל הגבינה, מדובר במתכון קל מאד להכנה, כמו שאני אוהבת, הילדים אוהבים והוא טוב מאד מבחינה תזונתית, אז הנה הוא לפניכם, מתאים לא רק לשבועות, אלא לכל ארוחת ערב משפחתית.(תודה לשושי מנהלת הגן, שרעננה את זכרוני במתכון המדוייק).

חומרים:
250 ג' גבינה 5%
2 ביצים
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח מלא
1 וחצי חבית אבקת אפייה (או חבילת אבקת אפייה אחת אם משתמשים בקמח לבן)
כפית שום כתוש
כמון,מלח

אופן ההכנה:
 מערבבים את כל החומרים ביחד בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
 יוצרים כדורים כמו פלאפל .
  לחמם שמן קנולה בסיר לטיגון חצי עמוק. לשים את הכדורים בשמן החם עד שמזהיבים ולהעביר לנייר סופג.



סלט חסות ותאנים יבשות
מתכון לסלט טוב, טעים, יפה לעין ומיוחד. כמובן שמבחינה תזונתית הוא ממש עשיר בסידן, ברזל, נוגדי חמצון וכל טוב. הסלט הוא מתוך ספר אהוב שנקרא: מלוחים לכל עת/ נירה שויאר וכמובן שהכנסתי בו קצת שינויים.
1-2 סוגי חסה בכמות של ראש בינוני( אני עושה גם מסוג אחד בלבד של חסה וזה יוצא נהדר)

חומרים:
מגשית עלי רוקט
כמה גבעולי עירית
כ-3/4 כוס עגבניות מיובשות או עגבניות שרי (לדעתי עדיף עגבניות מיובשות בשמן זית)
10 תאנים יבשות (שהשריתם במים רותחים ונתתם להם לחזור להיות עסיסיות ותפוחות)
לרוטב:
1/3-1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות חומץ או מיץ לימון
1-2 כפות דבש
1 כף חרדל
2 שיני שום כתוש (כפית)
1/4 כפית מלח
מעט טימין (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
 לרחוץ היטב את העלים, לנער או לייבש.
 לחתוך את החסות ולהעביר לקערת הגשה. להוסיף את עלי הרוקט.
לפרוס את העגבניות, הדבלים, העירית ,להוסיף לקערה ולערבב.
 להכניס לצנצנת קטנה את חומרי הרוטב, לסגור את המכסה ולנער היטב.
 לצקת על הסלט לפני ההגשה.

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה
זה מתכון שעבר אליי בירושה מאימו של אישי היקר, שלצערי כבר איננה איתנו.

שרה, הייתה בשלנית מעולה. לא מזון מתחכם וחדשני, אלא אוכל בייתי טעים, ריחני שתמיד בא לך לשבת על הכסא לצד השולחן ופשוט לאכול ממנו. העוגה שלפניכם איננה עשירה בשומן כפי שתראו, יחסית קלה להכנה ויוצאת טעימה ומזמינה. במקור אין שום ציפוי של פירות יער וקרמים כמו שאוהבים לעשות היום ולכן את התוספות הללו משאירה לדמיונכם.

מביאה כאן את המתכון לאחר שהחלפתי מרגרינה בשמן וקמח לבן בקמח מלא. תהנו!

חומרים לבצק:
1/2 כוס שמן קנולה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
1 חבילה סוכר וניל
1 חבילה אבקת אפייה
1 וחצי כוס קמח חיטה/כוסמין מלא

חומרים לקצף:
6 חלבונים
1 וחצי כוס סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
חומרים לתערובת הגבינה:
1 יוגורט ביו 3%
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
5 חלמונים
2 כפות גדושות קמח תפו"א

אופן ההכנה:
 מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. לשטח בתבנית עגולה 28 או בתבנית מלבנית. מכניסים לתנור למשך 10 דקות בחום 180 עד שמזהיב ולהוציא מהתנור.
 בזמן שהבצק בתנור, מקציפים את החלבונים במיקסר. כאשר הקצף קשה ויציב, מוסיפים את הסוכר והוניל וממשיכים להקציף עד קצף יציב.
 בקערה נפרדת מערבבים את החומרים של תערובת הגבינה לתערובת אחידה.
 מוסיפים את תערובת הגבינה לקצף הביצים ולערבב במיקסר במהירות הכי איטית שיש, או לקפל ידנית את תערובת הגבינה בהדרגה לתוך קצף הביצים.
• לשפוך את התערובת המוכנה על הבצק ולהכניס לתנור בחום 160 לאפייה עד שיזהיב, ואז להשאיר בתנור לשעתיים בערך. פשוט לתת לעוגה לנוח בתנור.



בתיאבון וחג שמח!

14.5.2013


יעל היינמן-ברמן
דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות (M.A) .
ליווי משפחות במסגרת קבוצתית או פרטנית לאורח חיים בריא.
מנחת קבוצות לירידה במשקל , לגמילה מעישון.
מרצה במגוון נושאים מתחום התזונה לקהל הרחב ולקהל מקצועי( רופאים, אחיות )
אשמח לשאלות ותגובות.
אתר האינטרנט שלי: yaelheinemann.co.il – עדיין בהקמה, בקרוב יוולד!





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג