מתכון מנצח: רולים של דפי אורז

הו, שלום! התגעגעתי. המון המון זמן חלף מאז סלט הפנצ’נלה, המתכון האחרון שפורסם בתחילת מאי. הרבה מים זרמו בירקון ובעיקר הרבה נוזלים זרמו בצינורות שהיו מחוברים לזרוע שלי... טוב לחזור לשגרת האוכל, הבישולים ובאופן כללי לשגרת החיים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

הו, שלום! התגעגעתי. המון המון זמן חלף מאז סלט הפנצ'נלה, המתכון האחרון שפורסם בתחילת מאי. הרבה מים זרמו בירקון ובעיקר הרבה נוזלים זרמו בצינורות שהיו מחוברים לזרוע שלי… טוב לחזור לשגרת האוכל, הבישולים ובאופן כללי לשגרת החיים

מאת:מרב אדלר


חיפשתי מתכון שונה, כיפי וחגיגי כדי לחגוג כמעט 8 חודשים של
יציאה משגרת המתכונים השבועית שלי ובשמחה חולקת איתכם את התגלית האחרונה
החביבה עלי: רולים מדפי אורז. ארוחה קלה ומשביעה, טעימה וקלילת קלוריות
באופן מגוחך. דף אורז 'עולה' פחות מ-30 קלוריות וכידוע לכל בר דעת סופר
קלוריות, ירקות אינם נחשבים במניין הקלוריות. גם אם נוסיף כמה קלוריות על
רוטב הסויה-סילאן, מחירו הקלורי של כל רול אינו עולה על 50 קלוריות. אני
קניתי.

את הרולים אפשר להכין כמובן עם אינסוף מליות. אין צורך
להקפיד על הכמויות ולא להיצמד לירקות הרשומים. רצוי ומותר לגוון. ניסיתי גם
עם פלפלים בצבעים שונים, עם נבטי ברוקולי ואפילו תלתלי בטטה שהצטרפו
לפטריות ובצל; אפשר לעשות פיקנטי יותר עם מעט ג'ינג'ר; אפשר להוסיף טופו
ואפשר כמובן להקפיץ גם עם סלמון או עוף. מודולרי, משביע, כיפי, טעים, בריא
ולא משמין. הכי מנצח שיש. קדימה, לעבודה:


המצרכים:

1. חבילת דפי אורז (להשיג בחנויות טבע ובחנויות לדברי המזרח הרחוק)
2. 2 סלסילות פטריות (שמפיניון ופורטובלו, אבל אפשר לגוון עם אחרות) פרוסות
3. גזר אחד קלוף, קצוץ לג'וליאנים קטנים ודקיקים (מתברר שיש קולפן כזה, שווה לחפש)
4. לחי קטנה של כרוב, שטופה וקצוצה דק
5. סלסילת נבטים- אני ערבבתי חצי סלסילה של נבטי אלפלפה (חוטים דקיקים) וחצי סלסילה של נבטים סיניים (נבטים עבים יותר)
6. חצי חבילת בצל ירוק- שטוף, קצוץ למקלות של 2-3 ס"מ, ללא השורשים הלבנים
7. לחובבי הכוסברה- חצי חבילה שטופה וקצוצה
8. 2-3 כפות סויה, שתי כפות סילאן, כמה טיפות שמן שומשום

1. המלית: משמנים מחבת בשתי כפות שמן זית, וכשהמחבת חמה מכניסים את הפטריות, הגזר והכרוב. מאדים מעט ומוסיפים את הנבטים. מוסיפים מחצית מערימת הבצל הירוק ולאחר כמה דקות של ערבוב והקפצה מוסיפים את החצי השני, את עלי הכוסברה ואת הסויה, הסילאן ושמן השומשום. דקה שתיים נוספות של הקפצה ומכבים את האש.

2. דפי האורז: מכינים קערה הגדולה מקוטר דפי האורז ומוזגים לתוכה מים חמים- חמים מספיק אך לא כאלו שתקבלו אחוזי נכות בגינם- עוד רגע נכניס את הידיים למים. פורסים על השיש מגבת מטבח יבשה ונקייה ומקרבים אליכם את תערובת הירקות המוקפצים. נוטלים דף אורז אחד וטובלים אותו בקערת המים. הוא צריך לשקוע כולו במים. מים חמים מדי, אגב, יגרמו לדף להתקפל. לאחר כחצי דקה עד דקה, תלוי בחום המים, הדף מתרכך. הוא אמור להיות רך יותר ממה שהיה קודם אך לא רך מדי, כי אז לא תוכלו לשלוף את הדף שלם ולהניח אותו עגול וללא קמטים על מגבת המטבח.

3. בניית הרול: הנחתם את הדף עגול ושלם ונטול קמטים
על מגבת המטבח? יופי. עתה עורמים תלולית קטנה של מוקפצים מתוך המחבת (הניחו
לה לטפטף מעט למחבת את הנוזלים שהפרישו הפטריות והירקות) ומניחים על דף
האורז, קרוב לאחד הקצוות. תופסים את הקצה בשתי ידיים ומניחים על התלולית,
מהדקים ומתחילים לגלגל. קצת כמו סושי. מעט אחרי אמצע הדף אוחזים את שני
הקצוות המאונכים לכיוון הגלגול, אוספים אותם פנימה וממשיכים לגלגל כאשר
ערימת המוקפצים סגורה כבר מכל צדדיה ורק נותר לגלגל את הקצה. אין צורך
להדביק- הדף ידבק לבד. מניחים על צלחת יבשה וממשיכים. מבטיחה, באחריות,
שהפרקטיקה משתפרת לאחר הרול החמישי.

4. מניחים על צלחת הגשה (שלא יגעו אחד בשני כדי שלא ידבקו)
ומכינים צלוחית טבילה עם רוטב טריאקי או לחליפין- משקשקים קצת רוטב סויה עם
סילאן או סוכר חום. טובלים את הרול ברוטב וקוצרים מחמאות בשפע (וקלוריות
במשורה). לבריאות! 

26.12.2012


המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.



מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".


 
 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג