מתכון מנצח – קציצות טונה ונבט חיטה

יש המון מתכונים לקציצות טונה. אלו בעיני- הכי מיוחדות, בריאות וכמובן טעימות. נבט חיטה הוא הגרעין של גרגר החיטה. הוא מורחק בתהליך הפיכת הקמח ללבן, ועמו מורחקים כל הויטמינים והמינרלים שהוא מכיל. כדאי לדעת שהוא עשיר במיוחד בויטמיניםE,B1,B2 ועשיר מאוד בברזל, אבץ ומגנזיום. הוא מעניק טעם מתקתק ולא שגרתי. חפשו נבט חיטה לא קלוי בחנויות טבע. מלבד הקציצות המוצעות כאן, אפשר לפזר אותו על סלטים, דגני בוקר או להוסיף לדייסות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

יש המון מתכונים לקציצות טונה. אלו בעיני- הכי מיוחדות, בריאות וכמובן טעימות. נבט חיטה הוא הגרעין של גרגר החיטה. הוא מורחק בתהליך הפיכת הקמח ללבן, ועמו מורחקים כל הויטמינים והמינרלים שהוא מכיל. כדאי לדעת שהוא עשיר במיוחד בויטמיניםE,B1,B2 ועשיר מאוד בברזל, אבץ ומגנזיום. הוא מעניק טעם מתקתק ולא שגרתי. חפשו נבט חיטה לא קלוי בחנויות טבע. מלבד הקציצות המוצעות כאן, אפשר לפזר אותו על סלטים, דגני בוקר או להוסיף לדייסות

מאת:מרב אדלר



מתכון מנצח - סלט קינואה ושמיר


קציצות טונה ונבט חיטה

החומרים:

2
קופסאות טונה בשמן
4 ביצים טרופות
1.5 כוסות נבט חיטה (אפשר להמיר 1/2 כוס לפירורי לחם)
1 בצל מגורד וסחוט
1/2 גזר מגורד דק
מלח, פלפל

הכנה:
1. לסחוט היטב את קופסאות הטונה מהשמן.
2. לפורר את הטונה, ללוש ולערבב עם שאר המרכיבים.
3. צרים קציצות קטנות (בכמות של כף בערך). מהכמות הנתונה יצרתי כ-22 קציצות.
4. טיגון או אפיה: לבחירתכם. את הטיגון עשיתי על מחבת קרמית שדורשת מעט שמן ועל אש נמוכה. 7-10 דקות והופכים לצד השני. את האפייה עשיתי בתנור בחום בינוני נמוך (10-15 דקות והופכים לצד השני)- ולמרות שהיו מעט יותר יבשות בהשוואה למטוגנות, הן היו מצוינות ונחטפות באותה מידה. אם אתם מחפשים לחסוף בשמן, לכו על אופצית האפייה.
5. גיוון: אפשר לוותר על הגזר ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה. הילדים יאהבו יותר את הגזר התומך במתקתקות נבט החיטה.



אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: כל קציצה מכילה כ- 80 קלוריות ומהווה מנת חלבון אחת . הטונה הוא דג עשיר בחלבון ודל בשומן המכיל חומצות שומן מסוג אומגה 3. אלו הן חומצות שומן חיוניות, המסייעות להוריד את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת בספיגה של ויטמינים מסיסי שומן כגון A ,D ,E ו-K. ויטמינים אלה מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, מחלות לב, אלרגיה, דיכאון, עייפות וזיהומים. כמות החלבון בטונה נעה בין 20-28 ג' ל-100 ג' דג – כמות חלבון גדולה לנפח קטן יחסית. בנוסף דג הטונה מהווה מקור טוב למינרלים – מגנזיום, סלניום, זרחן ואשלגן וכן גם לויטמינים מקבוצת B. תכולת הכספית בטונה המשומרת בארץ אינה גבוהה ועומדת בתקנים הבינלאומיים.  ההמלצות מדברות על 340 ג' טונה לשבוע ולא מעבר, על מנת לא לצרוך כמות כספית גבוהה מדי. ההגבלה מיועדת בעיקר לנשים בהריון ולילדים, אך חשוב לזכור אותה ולא להפוך את הטונה למקור חלבון עיקרי.


המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג