מתכון מנצח: עוגת אורז

לכבוד עונת האופניים. עוגת האורז אהודה על רוכבי אופניים רבים. מלוחמי סוף השבוע ועד למנצחי טור דה פראנס היא שימשה כארוחה לפני הרכיבה, בזמן הרכיבה ולאחריה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לכבוד עונת האופניים. עוגת האורז אהודה על רוכבי אופניים רבים. מלוחמי סוף השבוע ועד למנצחי טור דה פראנס היא שימשה כארוחה לפני הרכיבה, בזמן הרכיבה ולאחריה

מאת:אביטל לרנרמן



חומרים לבצק:
 
2 כוסות קמח רגיל
 2  כפות סוכר חום
25  גרם חמאה
1 ביצה

אופן הכנה של הבצק:


שים את כל החומרים יחד בקערה, ללוש, ולהניח להתפחה.

מצרכים לחלק העליון:
200  גרם אורז
1/2-1  ליטר חלב
קורט וניל
2 ביצים
1/2  כוס סוכר
50  גרם חמאה
1 כף פודינג לבישול (וניל)

אופן הכנה:
שמים בסיר 1/2 ליטר חלב ואת האורז – לבשל על אש גבוהה. כשרותח להחליש את האש.
במשך הבישול אם חסרים נוזלים אז להוסיף חלב.
מבשלים את האורז עד שהוא רך (כמו דייסה) ואז להוסיף את הסוכר והביצים, להוריד מהאש ולערבב.
 להוסיף את החמאה, לערבב ולהחזיר לאש שיתבשל עוד קצת.
להוסיף את הפודינג לבישול והוניל ולהוריד מהאש.
מסדרים שכבה דקה מהבצק בתבנית ומעל שופכים את האורז.
מחממים תנור לטמפרטורה של 150-180 מעלות צלזיוס ואופים למשך 20-30 דקות. עד שהאורז מקבל צבע קצת צהוב מלמעלה.

הערות:
המתכון המופיע כאן הוא לעוגה בצורת תבנית קלאסית.
אפשר להכין את הבצק בצורה של כוסות קטנים ולהכניס לכל כוס את האורז (כפי שנראה בתמונה)

כמות החומרים מספיקה לשתי תבניות בינוניות.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג