מתכון מנצח – עוגיות ים תיכוניות

עוגיות טחינה אבל עם טוויסט ים תיכוני. זבות טחינה, שמן זית, דבש ו... קלוריות. העוגיות ממש לא מתוקות וטעם שמן הזית יפתיע אולי את מי שאינו רגיל לטעמו באפיה מתוקה, אבל נסו. אם אהבתם, תנו בלייק. אם לא אהבתם, תביאו לי את העוגיות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

עוגיות טחינה אבל עם טוויסט ים תיכוני. זבות טחינה, שמן זית, דבש ו… קלוריות. העוגיות ממש לא מתוקות וטעם שמן הזית יפתיע אולי את מי שאינו רגיל לטעמו באפיה מתוקה, אבל נסו. אם אהבתם, תנו בלייק. אם לא אהבתם, תביאו לי את העוגיות

מאת:מרב אדלר



עוגיות ים תיכוניות



החומרים:

1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש
130 גרם שמן זית
  כוסות קמח
1  כפית אבקת אפיה
• שקדים לנעיצה בכל עוגיה

הכנה:
מערבבים את החומרים ומוסיפים מעט קמח אם הבצק דביק.
 צובטים כדורים במשקל כ-20 גרם.
צרים עיגולים משטחים מעט ונועצים שקד במרכז כל עוגייה.
אופים בחום בינוני נמוך כ-20 דקות- העוגיות צריכות להשחים קמעה והן מתקשות לאחר צינון.



אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: עוגיה במשקל 20 גרם תתרום לנו כ-100 קלוריות. דבש הינו הממתיק המועדף על פני  הממתיקים הקונבנציונליים – סוכר/סוכר חום. הדבש איננו מתקלקל מהר ויש לו בדרך כלל חיי מדף ארוכים. הוא מכיל יותר קלוריות מאשר בסוכר לבן, מתוק ממנו פי שלושה, מכיל ריכוז גבוה מאוד של פרוקוטוז ונספג במהירות למחזור הדם. עם זאת, בניגוד לסוכר לבן הדבש מכיל חלבונים, מינרלים (כגון ברזל, נחושת, זרחן, אשלגן ונתרן) אנזימים וויטמינים (במיוחד מקבוצת ה-B). בכלל, ככל שצבעו של הדבש כהה יותר כך רמת נוגדי החמצון גבוהה יותר.


המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג