מתכון מנצח – סלט קינואה ושמיר

אם חשבתם שהקינואה הינה דגן, טעיתם. הקינואה הינו צמח בעל פרחים. מקורו מהרי האנדים וזרעיו הם המשמשים אותנו למאכל. הטעות הזו השתרשה בעבר הרחוק עוד מימי האינקה והתקבעה בשל צורת הבישול וההכנה של הקינואה. הקינואה אינה מכילה גלוטן ולכן אידיאלית לשימוש לבעלי רגישויות לחיטה ולמוצריה. היא קלה לעיכול וקלה להכנה. עוד על יתרונותיה מספרת אורית שמש, ובינתיים אני יכולה לגלות בשקט שבעיני הדרך הכי טעימה לאכול קינואה היא בסלט קר. מתכון מנצח של השבוע- סלט קינואה ושמיר
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

אם חשבתם שהקינואה הינה דגן, טעיתם. הקינואה הינו צמח בעל פרחים. מקורו מהרי האנדים וזרעיו הם המשמשים אותנו למאכל. הטעות הזו השתרשה בעבר הרחוק עוד מימי האינקה והתקבעה בשל צורת הבישול וההכנה של הקינואה. הקינואה אינה מכילה גלוטן ולכן אידיאלית לשימוש לבעלי רגישויות לחיטה ולמוצריה. היא קלה לעיכול וקלה להכנה. עוד על יתרונותיה מספרת אורית שמש, ובינתיים אני יכולה לגלות בשקט שבעיני הדרך הכי טעימה לאכול קינואה היא בסלט קר. מתכון מנצח של השבוע- סלט קינואה ושמיר

מאת:מרב אדלר



מתכון מנצח - סלט קינואה ושמיר


סלט קינואה ושמיר

החומרים:

1
כוס קינואה (לבנה, אפשר להשתמש ולערבב גם עם האדומה והשחורה)
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור שמיר קצוץ דק
50 גרם חמוציות
50 גרם גרעיני חמנייה
1 כף שמן זית
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל
אופציונאלי- אגוזי מלך

הכנה:
1. לשטוף את הקינואה לפני הבישול ולסנן. את הקינואה מבשלים ביחס של 2 כוסות מים על כוס קינואה אחת, אם כי גיליתי שאפשר גם טיפה'לה פחות מים. משך הבישול כ-15-20 דקות. לאחר כיבוי האש להשאיר את מכסה הסיר סגור לעוד כמה דקות ואז לפתוח ולצנן.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן זית ומוסיפים את הגזר. בשעת דחק, אגב, אני מוסיפה את הבצל והגזר לבישול הקינואה, אבל זה טעים יותר כשהם מיטגנים לבד.
3. מערבבים בקערה את הקינואה הקרה, תערובת הבצל והגזר ומאחדים עם שאר החומרים. מתקנים תיבול ומצננים במקרר.


אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט:כל הסלט מכיל כ- 1600 קק"ל. הקינואה היא צמח, שמבחינה בוטנית קרוב יותר לתרד ולסלק מאשר לחיטה. החלקים האכילים בה הם הזרעים והעלים. הקינואה עשירה יחסית בחלבון זמין ואיכותי, ויש בה איזון כמעט מושלם בין שמונה חומצות אמינו החיוניות להתפתחות תאים ורקמות בגוף. מסיבה זו אירגון הבריאות העולמי דירג את איכות החלבון של הקינואה כחלבון מלא הדומה באיכותו לחלב.
לקינואה יש יתרונות תזונתיים נוספים: היא עשירה בברזל (מעל 9 מ"ג ל-100 גר' קינואה), עשירה בסיבים תזונתיים, ומכילה ויטמינים ומינרלים רבים, בעיקר: סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין E, ויטמין B6, חומצה פולית ותיאמין.
חשוב לדעת כי הקינואה עטופה בשכבה של חומר הקרוי ספונין. זהו חומר רעיל, שמגן על הזרע מפני מזיקים. הספונין יוצר הטעם המריר ולכן ממולץ לנקות אותה לפני הבישול גם אם היא נקנתה שטופה. הציפוי הרעלני הזה מצוי גם בעלי תרד וסלק, אך בבישול אין לחשוש ממנו, תוך הקפדה על צריכת כמויות מבוקרות.



המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג