מתכון מנצח: מרק עגבניות שומר ונענע

כל בשלן יודע: מדי פעם בבישולים ואלתורים יוצאת מנה כל כך מוצלחת שהיא מתקבעת והופכת לחלק מהרפרטואר השגרתי. זה מה שקרה לי עם מרק בטטה, ג’ינג’ר וחלב קוקוס ואין לי ספק שזה מה שיקרה עם המנה הזו. מתוך התאהבות בשומר, ירק חייזרי מעט ומופלא עד מאוד בטעמו- טרי, פרוס ושורה בלימון-שמן זית-מלח, מבושל או צלוי, ומתוך חיפוש אחר מרק-ארוחה לימי החורף הקרים והבלתי נסבלים האחרונים נולד המרק הזה- מחמם לב וקרביים, משביע ובעל טעמים מופלאים ועזים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

כל בשלן יודע: מדי פעם בבישולים ואלתורים יוצאת מנה כל כך מוצלחת שהיא מתקבעת והופכת לחלק מהרפרטואר השגרתי. זה מה שקרה לי עם מרק בטטה, ג'ינג'ר וחלב קוקוס ואין לי ספק שזה מה שיקרה עם המנה הזו. מתוך התאהבות בשומר, ירק חייזרי מעט ומופלא עד מאוד בטעמו- טרי, פרוס ושורה בלימון-שמן זית-מלח, מבושל או צלוי, ומתוך חיפוש אחר מרק-ארוחה לימי החורף הקרים והבלתי נסבלים האחרונים נולד המרק הזה- מחמם לב וקרביים, משביע ובעל טעמים מופלאים ועזים

מאת:מרב אדלר


המרק יחכה לכם על קו הסיום של מרתון ווינר טבריה 2013
לפני שנה, הגה עופרי מילר, בחור מופלא, את פרויקט המרק בתום מרתון טבריה. 10 סירי מרק שונים חיכו למסיימי המרתון. השנה ממשיך הפרויקט ולמסיימים ימתינו שוב, על קו הסיום, מתנדבים ומתנדבות מחייכים שימזגו קערות מרק בסיום המרתון. גם אני אהיה שם, עם המרק הזה בדיוק ומרקים נפלאים אחרים שיחכו לכם שם, המסיימים.


המתכון

המצרכים:
2 בצלים קצוצים
גזר אחד, קצוץ לקוביות
שומר גדול, שטוף ומקולף מהעלה הראשון שלו
1/2 כוס אורז, רצוי מלא, ומומלץ מאוד הסוג העגול הקטן, מושרה לחצי שעה- שעה במים
קופסה גדולה (800 גרם) של שימורי עגבניות מרוסקות
חופן קטן של נענע
מלח, פלפל שחור
כף סילאן (או סוכר חום)
 

אופן ההכנה:
1. פורסים את השומר לטבעות דקות, וכל טבעת קוצצים בצלב, לאורך ולרוחב, כאילו סימנו מטרה על הכוונת.

2. מטגנים את הבצל והגזר על אש בינונית בסיר עם 2 כפות כפות שמן זית ומערבבים בכף עץ למניעת חריכה. בינתיים צולים את השומר.


3. מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף או שתיים של שמן זית. מוסיפים את השומר כשהמחבת חמה וצולים כמה דקות על אש גבוהה, כאשר מערבבים כל הזמן בכף עץ. כשהרצועות צלויות היטב מניחים את המחבת בצד.

4. לסיר המרק עם הבצל והגזר מוסיפים את שימורי העגבניות ואת האורז, מסונן ממים. מוסיפים מים בכמות של קופסת שימורי העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים חופן קטן של עלי נענע, מלח, פלפל שחור ואת הסילאן ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה. בודקים לפי האורז אם המרק מוכן, ואם לא ממשיכים לבשל עוד כמה דקות. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מים רותחים ולתקן את התיבול.

5. מורידים את האש ומוסיפים מחצית מכמות השומר הצלוי ומממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה.

6. מכבים את האש ומניחים למרק להצטנן ולאחר מכן טוחנים אותו במוט הידני.

7. מחזירים אל האש ומוסיפים את שארית השומר ועוד נענע טריה קצוצה. אפשר לשמור קצת שומר ונענע בצד להגשה.

8. מוזגים לקערת ההגשה ומקשטים בשומר צלוי ונענע קצוצה ואפשר להוסיף מזיגת שמן זית מעל. זה טעים באופן בלתי חוקי בעליל.

בהצלחה במרתון ובתיאבון!



9.1.2013




המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.



מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".


 
 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג