מתכון מנצח: מרק בצלים, פטריות וגריסים

החורף כבר כאן ולמרות ימי המנוחה הרבים שהגשם נוטל לעצמו, זוהי עת המרקים: חורפיים, מחממים ומלאי גודי’ז. השבוע בחרתי להכין מרק עתיר בפטריות ובצלים, אשר הסמיכות שלו מגיעה מתפוח אדמה אחד בלבד וחצי כוס גריסים. אם תרצו להפוך אותו לחגיגי יותר, תוכלו להוסיף לקראת סוף הבישול חצי מיכל שמנת מתוקה. אם תכינו אותו טבעי כמו שהוא, תוכלו לקחת קערה ועוד קערה ללא נקיפות מצפון
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

החורף כבר כאן ולמרות ימי המנוחה הרבים שהגשם נוטל לעצמו, זוהי עת המרקים: חורפיים, מחממים ומלאי גודי'ז. השבוע בחרתי להכין מרק עתיר בפטריות ובצלים, אשר הסמיכות שלו מגיעה מתפוח אדמה אחד בלבד וחצי כוס גריסים. אם תרצו להפוך אותו לחגיגי יותר, תוכלו להוסיף לקראת סוף הבישול חצי מיכל שמנת מתוקה. אם תכינו אותו טבעי כמו שהוא, תוכלו לקחת קערה ועוד קערה ללא נקיפות מצפון

מאת:מרב אדלר


המצרכים:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
מגש בצלי שאלוט, חתוכים לרביעיות
2 כרישות, ללא העלים הירוקים, קצוצות לטבעות
סלסילת פטריות פורטובלו, קצוצות גס
סלסילת פטריות שמפיניון, קצוצות גס
תפוח אדמה, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
חצי כוס גריסים, מושרים לשעה-שעתיים במים
2 גבעולי סלרי עם העלים
2-3 תרמילי הל
מלח, פלפל לבן, פלפל שחור גרוס
אופציונאלי: חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:
1. קוצצים את שלושת מיני הבצלים ומכניסים לסיר גדול עם 2 כפות שמן זית. מאדים ומוסיפים את תפוח האדמה

2. מוסיפים את הפטריות והגריסים ומכסים במים עד גובה הירקות- ועוד כסנטימטר. עדיף לשים פחות, כי אח"כ אפשר להוסיף מים רותחים.

3. מרתיחים ומוסיפים את הסלרי, התבלינים והיין, אם בחרתם להוסיף, ממליחים לפי הטעם ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה.

אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט:
הפטריות אינן אלא צמחים טפילים, חסרי עלים, חסרי גבעולים, חסרי שורשים וכלורופיל, שנהנים במיוחד מלחות ומאקלים קריר. קצב הגדילה שלהן מהיר ביותר, וקיימים זנים רבים מאוד השונים אלה מאלה בצורה, בגודל ובצבעים. רק חלק קטן מהזנים ראוי לאכילה, ומעטים מהם רעילים מאוד.

הפטריות עתירות חלבון יותר מכל ירק אחר. הן מכילות כמויות מרשימות של ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C , אנטיאוקסידנטים ומינרלים חיוניים, כגון: ריבופלבין, ניאצין וחומצה פנטיטנית, אבץ אשלגן, זרחן, תיאמין, ויטמין B6 , ברזל ומגנזיום, וסיבים תזונתיים.
הן בעלות ערך קלורי נמוך ביותר – 20 קלוריות ל-100 גרם. מחקרים גילו שאכילת פטריות עשויה להוריד את הכולסטרול ואת רמת הסוכר בדם, ושמצויים בהן חומרים המוגדרים כמעכבי סרטן.

פטריות הן עניות בנתרן (כל עוד הן טריות, כאשר הן משומרות כמות הנתרן הנוספת להם, לשם השימור, גדולה ביותר), כך שהן מהוות ירק מצוין למי שסובל ממחלות כליה ויתר לחץ דם, ובמקביל הינן מקור עשיר לאשלגן, אשר מסייע בהורדת רמות גבוהת של לחץ דם.

פטריות הן אחד מהמקורות הטובים והעשירים ביותר לסלניום, שהוא נוגד חמצון חזק מאוד שעובד ביחד עם ויטמין E, ומונע את הנזק שיוצרים רדיקלים חופשיים בתאי הגוף. בנוסף נמצא שצריכה מספקת של סלניום לגברים, מורידה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית ב-65 אחוז.

יתרון נוסף הוא שפטריות הם בין המקורות הצמחיים הבודדים מכילים גם רמות גבוהות של ויטמין D, החשוב מאוד לבניית מערכת השלד בגוף. היות ובחורף החשיפה לשמש יורדת, מרק פטריות יכול להוות מקור חלופי/נוסף לויטמין D.





2.1.2013




המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.



מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".


 
 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג