מתכון בריא לחג השבועות

לביבות בדרך כלל מוזכרות בחג חנוכה, אך עדות רבות בישראל מכינות בחג השבועות פרט לעוגת גבינה מסורתית גם לביבות גבינה. ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל בריא, מגישה מתכון להכנת לביבות תירס, פלפלים וגבינת פטה עזים בתנור
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


לביבות בדרך כלל מוזכרות בחג חנוכה, אך עדות רבות בישראל מכינות בחג השבועות פרט לעוגת גבינה מסורתית גם לביבות גבינה. ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל בריא, מגישה מתכון להכנת לביבות תירס, פלפלים וגבינת פטה עזים בתנור

מאת:ליה שומרון



 

לביבות תירס ופלפלים
15-20 לביבות

 

רכיבים:

400 גרם תירס קפוא (חצי חבילה)

50 גרם גבינת פטה עיזים (עדיף 5%)

1/2 פלפל אדום קצוץ דק (כ- 1 כוס)

חופן של כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)

3 ביצים (עדיף אורגניות)

1/2 כוס קמח מלא מנופה

2 כפות פירורי לחם מקמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את התירס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 3 דקות נוספות. מסננים ושוטפים במים פושרים כדי לצנן את התירס.
  3. לתוך קערה בינונית מגררים את גבינת הפטה, מוסיפים את התירס המסונן, את הפלפל, הכוסברה והביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ – 12-15 דקות (יש להיזהר מאפיית יתר).

 


 

המאמר באדיבות ליה שומרון יועצת קולינרית לאוכל בריא ולבישול בריא



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"עוד יבוא יום בו לא אוכל לרוץ יותר. היום הוא לא היום הזה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג