מה הם באמת ההבדלים בין מזון אולטרה מעובד למזון לא מעובד?

די ברור לכולם שמזון לא מעובד בריא לנו יותר, השאלה היא עד כמה. מחקר חדש שבדק את זה במשך שבועיים מצא תוצאות מעניינות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
נקניקים ונקניקיות
נקניקים ונקניקיות

מחקר חדש השווה את הצריכה של מזון אולטרה מעובד למול מזון לא מעובד, והגיע למסקנות שמחזקות את מה שכולנו חשים. המחקר מדד את השינויים במסת הגוף ומסת השומן בגוף במשך שבועיים של תזונה מבוססת מזון לא מעובד או מזון אולטרה מעובד. המשתתפים פשוט אכלו כמה שרצו ללא מודעות לצריכת קלוריות.

עוד כתבות בנושא 
מה היתרון בתוסף התזונה BCAA לספורטאי סיבולת? 
האם תזונה בעלת מדד גליקמי גבוה באמת טובה לספורטאים? 
איך ספורטאים צריכים לקרוא תוויות מזון? 

התוצאות 

  • המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד צרכו כ-500 קלוריות יותר ליום.
  • המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד עלו במשקל כק"ג בעוד שהמשתתפים שצרכו מזון בלתי מעובד ירדו כק"ג.
  • המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד העלו את מסת שומן הגוף בכ-400 גרם בעוד שהמשתתפים שצרכו מזון בלתי מעובד הורידו ממנה כ-200 גרם.

תובנות מעשיות 

בחרו את אופי התזונה שלכם בתבונה.

הערות 

לצורך סיווג המזון השתמשו ב-NOVA. NOVA (לא ראשי תיבות) היא מערכת סיווג תזונה אשר בוחנת את הטבע, ההיקף והמטרה של העיבוד אשר מסווגים מאכלים ומשקאות לארבע קבוצות: 1. מזונות לא מעובדים או מעובדים מינימלית. 2. מרכיבים קולינריים מעובדים. 3. מזונות מעובדים. 4. מזונות מעובדים מאוד (Monteiro et al., 2018).



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג