התפקיד החיוני של פעילות גופנית בשמירה על לב בריא

משיפור זרימת הדם, דרך הפחתת דלקות ועד חיזוק הלב: ביקשנו מהמומחים של שחל לסקור את היתרונות של פעילות גופנית על בריאות הלב וכלי הדם ואת הסוגים ומשך הפעילות האופטימליים המומלצים על ידי קרדיולוגים (בשיתוף שחל)
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
פעילות גופנית תשמור לכם על הלב | צילום: ספאנק (התקבל על ידי שח"ל)

פעילות גופנית סדירה קשורה לכושר גופני, ניהול משקל ורווחה כללית. בנוסף, פעילות גופנית ממלאת תפקיד מכריע בשמירה על לב בריא ומניעת מחלות לב וכלי דם. ביקשנו מהמומחים של שחל לסייע לנו לסקור את היתרונות של פעילות גופנית על בריאות הלב וכלי הדם ואת הסוגים ומשך הפעילות האופטימליים המומלצים על ידי קרדיולוגים.

פעילות גופנית ובריאות לב וכלי דם
מחלות לב וכלי דם, כולל מחלות לב ושבץ, הן גורמי המוות המובילים בעולם. למרבה המזל, ניתן למנוע או לנהל רבים מהמצבים הללו באמצעות שינויים באורח החיים, כאשר פעילות גופנית היא מרכיב מרכזי. לפעילות גופנית סדירה יש השפעות חיוביות רבות על מערכת הלב וכלי הדם, כולל:

1. חיזוק הלב: פעילות גופנית מגבירה את יעילות הלב בכך שהיא גורמת לו לשאוב דם בצורה יעילה יותר בכל פעימה. זה עוזר להוריד את קצב הלב במנוחה ואת לחץ הדם, ומפחית את עומס העבודה על הלב.

מוקד שחל | צילום: ספאנק

2. שיפור זרימת הדם: פעילות גופנית מקדמת את הרחבת כלי הדם, ומאפשרת זרימת דם טובה יותר בכל הגוף. זה עוזר לספק חמצן וחומרי מזון ללב ולאיברים אחרים, להפחית את הסיכון לחסימות ולשפר את התפקוד הקרדיווסקולרי הכללי.

3. הפחתת דלקת: לפעילות גופנית סדירה השפעה אנטי דלקתית על הגוף, הפעילות הגופנית מפחיתה את הסיכון לפתח דלקת כרונית ותורמת כמניעה למחלות לב וכלי דם.

4. איזון שומני הדם: פעילות גופנית אירובית תורמת לירידה בערכי הטריגליצרידים ויש לה גם תרומה צנועה להורדת ה-LDL cholesterol (הכולסטרול הרע). פעילות גופנית נמרצת ומרובה עשויה לתרום להעלאת ה-HDL cholesterol (הכולסטרול הטוב).

5. שיפור באיזון המשקל והרכב הגוף: פעילות גופנית מסייעת בניהול משקל ושמירה על הרכב גוף בריא. פעילות גופנית סדירה, בשילוב עם תזונה מאוזנת, מסייעת בשריפת קלוריות, הפחתת עודפי שומן בגוף ובניית מסת שריר רזה. שמירה על משקל תקין היא חיונית למניעת מחלות לב, שכן השמנת יתר מגבירה את הסיכון לפתח לחץ דם גבוה, סוכרת ורמות כולסטרול גבוהות.

רופא (אילוסטרציה) | צילום: Darko Stojanovic from Pixabay

6. שיפור באיזון רמות הסוכר בדם: פעילות גופנית מגבירה את הרגישות לאינסולין, ומאפשרת לתאים לספוג טוב יותר גלוקוז מזרם הדם. זה עוזר לווסת את רמות הסוכר בדם ומפחית את הסיכון לפתח סוכרת, גורם סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם.

7. קידום רווחה נפשית: מעבר ליתרונות הקרדיווסקולריים שלה, לפעילות גופנית יש השפעה עמוקה על הרווחה הנפשית. פעילות גופנית מעוררת שחרור של אנדורפינים, נוירוטרנסמיטרים המעודדים תחושות של אושר ומפחיתים מתח. פעילות גופנית סדירה עוזרת להקל על סימפטומים של חרדה ודיכאון, מה שמוביל לשיפור הבריאות הנפשית הכללית. הקשר בין בריאות נפשית לבריאות לב וכלי דם מדגיש עוד יותר את חשיבות הפעילות הגופנית בקידום לב בריא.

סוגים אופטימליים ומשך פעילות גופנית
קרדיולוגים ממליצים על שילוב של פעילות גופנית אירובית ואימוני כוח לבריאות קרדיווסקולרית מיטבית. להלן הפרטים:

1. פעילות גופנית אירובית: כוונו לפחות 150 דקות של פעילות אירובית בעצימות בינונית או 75 דקות של פעילות אירובית בעצימות נמרצת בכל שבוע. דוגמות כוללות הליכה מהירה, ריצה קלה, שחייה, רכיבה על אופניים וריקודים. פעילויות אלו עוזרות להגביר את קצב הלב, לשפר את קיבולת הריאות ולספק אימון קרדיווסקולרי כולל.

2. אימוני כוח: כלול אימוני כוח לפחות פעמיים בשבוע לשיפור כוח השרירים והסיבולת. זה יכול להיות כרוך בשימוש במשקולות חופשיות, במכונות משקל, ברצועות התנגדות או בתרגילי משקל גוף. בניית מסת שריר רזה לא רק משפרת את הכושר הכללי אלא גם עוזרת לשמור על משקל גוף בריא, ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.

צילום: Shutterstock

3. תרגילי גמישות ושיווי משקל: למרות שאינם קשורים ישירות לבריאות הלב וכלי הדם, שילוב של תרגילי מתיחות, יוגה ושיווי משקל בשגרה עוזר לשמור על הכושר הגופני הכללי ומפחית את הסיכון לפציעה במהלך פעילות גופנית.

סיכום
נראה כי לא ניתן להפריז בחשיבות של הפעילות הגופנית, לפעילות גופנית סדירה יש יתרונות רבים, כולל חיזוק הלב, שיפור זרימת הדם, הפחתת דלקת ואיזון ערכי הסוכר בדם. על ידי שילוב של פעילות אירובית ואימוני כוח בשגרה שלנו, נוכל להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולנהל חיים בריאים ומספקים יותר. זכור להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לפני תחילת כל משטר אימונים חדש, במיוחד אם יש לך מצבים רפואיים קיימים. הישאר פעיל, ותשמור על הלב שלך!


הכתבה בשיתוף שחל



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הספורט מציב לנו יעדים ומטרות להיאחז בהם. לשאוף אליהם. כל פעם שנופלים על הברכיים ונשברים לרסיסים, נאספים, נעמדים על הרגליים וממשיכים הלאה, ושוב נופלים ושוב נעמדים", איה מידן, טריאתלטית מבארי שניצלה מהטבח ב-7.10


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג