המטבחון | פוקצ'ה קשקבל עזים לחג שבועות של השף ארז קומורובסקי

חג שבועות מזמן הרבה מתכונים ולא מעט פיתויים, אך בחרנו ללכת על המוכר ולחפש מתכון פשוט, טעים ויצירתי. הפוקאצ’ה קשקבל כבשים של השף ארז קומרובסקי הוא בדיוק כזה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
פוקצ'ה קשקשבל

חג שבועות מזמן הרבה מתכונים ולא מעט פיתויים, אך בחרנו לא ללכת על המוכר והידוע ולחפש מתכון טעים ויצירתי ושאינו מצריך הרבה זמן להכין אותו. הפוקאצ'ה קשקבל כבשים של השף ארז קומרובסקי ל"סוגת", הוא בדיוק כזה ולאחר שניסינו אותו אצלנו, אנחנו יכולים לדווח קבל עם ועדה כי מדובר במעדן יוצא מן הכלל. חג שמח.

פוקאצ'ה קשקבל כבשים | מרכיבים
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
30 גר' שמרים טריים

פוקצ'ה קשקבל

פוקצ'ה קשקבל לשבועות. מומלץ לאפות על אבן אפייה | צילום: אורנה בן חיים

150-200 גר' קשקבל כבשים מגורד
650 מ"ל מים
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

> לערוץ המתכונים של שוונג

אופן הכנה
1. במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד
2. יש להשאיר את הבצק במיקסר וגומרים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק
3. מניחים להתפחה לשעה וחצי-שעתיים כשכל 1/2 שעה מורידים את הבצק ו"מקפלים" אותו כדקה
4. מחלקים לכדורים של 250 גר' בערך (כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח
5. מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי-שעתיים
6. מחממים את התנור לטמפרטורה גבוהה של כ-250 מעלות
7. מרדדים את הבצק לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי טימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית. אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
8. המלצה: בעת אפייה בתנור, מומלץ לאפות על אבן אפייה.


 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג