איך תכבסו את בגדי הריצה היקרים שלכם?

אם אתם רוצים שהבגדים היפים והיקרים שלכם ישמרו נקיים, רייחנים ובעיקר לא יהווה כר פורה לחיידקים, קראו את 10 הכללים לכביסה נכונה של בגדי ספורט
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

אם חשבתם שרק אתם תהיתם לגבי השאלה "איך מכבסים את בגדי הריצה והספורט שלכם", אז אתם טועים וטועות. מיליוני רצים ורצות בכל רחבי הגלובוס מתעמקים בשאלה הזו רגע לאחר שהם סיימו את אימון הריצה שלהם או המרוץ אליו נרשמו. כשאתם רוכשים חולצה או מכנסיים ומשלמים עליהם מחיר יקר, אתם מצפים שהמוצר יעשה את העבודה, כלומר, יסייע לנידוף הזיעה וישמור עליכם יבשים עד כמה שניתן. אבל, אותם בדים בעלי טכנולוגיה מתקדמת גם צוברים בתוכם לכלוך, שומן, זיעה וכששיגרת הכביסה שלכם אינה מספיק טובה, יהיה לכם קשה מאוד לצאת מהמעגל אליו נקלעתם.

לאחר כל מרוץ שואלים את עצמם רצים ורצות איך לכבס את הבגדים נכון | צילום: pixabay

עוד כתבות ריצה
מחקר חדש חשף כי אימונים מפחיתים סיכוי לתחלואה בסרטן 
7 מרתונים ב-7 ימים ב-7 יבשות – איך זה עובד?
יריב כפרי האמריקאי-ישראלי רץ 91 קילומטרים עם סרטן ריאות 

כמה פעמים סיימתם אימון ושטפתם את החולצה או המכנסיים בכיור עם קצת סבון ידיים ותליתם בחוץ לייבוש במקום לזרוק אותם למכונת הכביסה? מסתבר שייצרתם פצצת סירחון ובקטריות מתקתקת. על מנת להבין את הנושא החשוב הזה שרבים משאירים אותו לחסדי מכונת הכביסה, הנה הכללים שכדאי לקחת בחשבון כאשר תכבסו פעם הבאה את הבגדים שלכם לאחר הפעילות הספורטיבית מהמאומצת שלכם.

10 כללים לכביסה נכונה של בגדי ספורט

1. נעים מאוד, מכונת כביסה
בדיוק כמו שלמדתם לראשונה איך מעבירים הילוכים באופניים או איך רצים בצורה נכונה, כך גם הגיע הזמן להכיר אתת מכונת הכביסה שלכם על שלל תכניותיה המרובות. פיתחו את המדריך למשתמש שקיבלתם כשרכשתם את המכונה וכך תבינו איזו תכנית הכי מתאימה לכביסת הספורט שלכם. במידה ואין ברשותכם את המדריך, ההמלצה הכללית לפי היצרנים היא לכבס על 30-40 מעלות ולבחור תכנית ספורט אם קיימת או תכנית כותנה. חשוב שבסיום תהיה סחיטה במהירות המקסימלית.

2. אוורור
בגדי הריצה שלכם נחשבים לכביסה מלוכלכת מאוד ואם אתם רצים בשטח אזי הם גם מלוכלכים מכתמים שצריכים לרדת.. לכן, אם תזרקו את הבגדים שלכם בתום האימון לסל הכביסה ומעליהם יערמו להם עוד ועוד בגדים, הרי יצרתם כר פורה לגדילת חיידקים. אם אין בכוונתכם לכבס את הבגדים מיד, אז הניחו אותם במקום מאוורר ולא בחדר סגור או שקית אטומה שתצבור חיידקים.

3. בחירת חומר הניקוי המתאים
אחד המיתוסים הנפוצים הוא "לא להשתמש ביותר מדי חומר ניקוי" מחשש שמא הוא יצטבר על הבגד ויהיה מקור נהדר לשגשוג של חיידקים. מיתוס שגוי שגורם לאנשים להשתמש במעט מדי חומר ניקוי (מצאתי אפילו יצרנים שכותבים את זה על תווית הכביסה) מה שגורם לבגד לצאת לא מספיק נקי מהכביסה ו… להסריח. לא נלאה אתכם כיצד מורכב חומר ניקוי לבגדים, רק נאמר לכם שהמבנה הכימי של החומר הפעיל בכביסה בנוי בצורה כזו שהוא נשטף עם המים בסיום הכביסה והסחיטה ולא מצטבר על הבגד. מצאנו שמאוד קל להשתמש בקולון סטריפ (סטריפ אחד למכונה מלוכלכת, 2 סטריפים למכונה מלוכלכת במיוחד) במקום אבקת כביסה, אותו רק מניחים על הבגדים במכונה. חשוב מאוד לבחור סבון כביסה שמכיל בתוכו אנזימים שמסייעים בתהליך הסרת הכתמים (לא, זו לא סתם סיסמה של פרסומאים, זה באמת עובד). האנזימים בעצם אחראים על פירוקו של הלכלוך הקשה, דוגמת בוץ, חיידקים מהזיעה ושומן העור שלנו ושוטפים אותו החוצה.

4. כמות חומר הניקוי
בהמשך למה שציינתי לגבי המיתוס של כמות חומר הניקוי, אנשים נוטים לשים מעט מדי חומר ניקוי ובכך בעצם לקבל כביסה מלוכלכת. גם כאן מומלץ להשתמש בקולון סטריפ שאין צורך במקרה שלו למדוד כמויות כי הכל כבר מדוד. לגבי אבקות או ג'ל כחומר הניקוי חשוב לקרוא את ההמלצה על האריזה ולראות כמה חומר ניקוי יש לשים במכונה עם 5 ק"ג כביסה (הגיע הזמן לדעת מה קיבולת המכונה שלכם? 5, 6, 7, 8 או 9 ק"ג?).

חשוב שבסיום תהיה סחיטה במהירות המקסימלית | צילום: pixabay

5. צפוף פה
אם אתם רוצים שמכונת הכביסה שלכם באמת תצליח לעשות את העבודה כמו שצריך, אל תדחסו בגדים עד שאין כבר מקום, מלאו עד 2/3 כדי שהכבסים יוכלו להתחכך אחת בשנייה ולצאת נקיים יותר.

6. שאני אשפשף?
מכירים את כל הפרסומות לחומרים ממיסי אבנית? אז כן, מקומות רבים בישראל סובלים ממה שנקרא "מים קשים" ואותה אבנית נוטה להצטבר על הבגדים ואינה מאפשרת לחומרי הניקוי לעבוד בצורה האופטימלית. הוספת "מרכך מים" דוגמת "קלגון" לכביסה שלכם תעזור לנטרל את המים הקשים ובכך בעצם הכביסה שלכם תצא נקייה יותר.

7. האותיות הקטנות
לכל בגד מוצמדת תווית ארוגה ועליה סימנים מוזרים שרובם לא יגידו לכם שום דבר ובצדק, הם באמת לא ברורים, אבל לרוב, היצרנים דואגים לכתוב במלים מפורשות כיצד לנהוג עם הבגד החדש, היפה והיוקרתי שזה עתה רכשתם. אם אתם רוצים שיאריך ימים, הקפידו לקרוא את התווית הקטנה, היא מכילה בתוכה עולם ומלואו. לדוגמה, ציור של גיגית ועליה רשום מספר, בדרך כלל 30 או 40, הכוונה היא לטמפרטורת המים בה צריך לכבס את הבגד, אל תתחילו להיות יצירתיים ולהתחלחל מהמילה בבקטריות ולזרוק את הבגדים ל-90 מעלות, זה יהרוס אותם. דוגמה נוספת היא ציור של ריבוע ובתוכו עיגול (מזכיר מכונת כביסה) ועליו איקס, הכוונה היא שאסור להכניס למכונת ייבוש. מומלץ לשים לב לאותיות הקטנות בחיים בכלל ובבגדים בפרט.

8. מרכך כביסה
אין כמו כביסה שיוצאת ריחנית מהמכונה אחרי שעברה שטיפה של מרכך כביסה. הבעיה היא שעל רוב בגדי הספורט שלכם כתוב במפורש, המילים :DO NOT USE SOFTENER ואכן הכוונה היא "אל תשתמשו במרכך", לא המלצה, זו הוראה של היצרן כדי לשמור על הבגד. אז מה בעצם רע במרכך כביסה? הוא הרי מעניק לבגד ניחוח מדהים. המרכך נשאר בסיבי הבד היוקרתי שלכם ובעצם מפריע לו לבצע את הפעולה שלשמה קניתם אותו- נידוף! אז, אם אתם רוצים שבגדי הספורט שלכם ימשיכו לנדף, נדפו את מרכך הכביסה שלכם מהמדף.

לכל בגד יש תווית עם הסברים אליהם יש להתייחס ברצינות | צילום: pixabay

9. הפוך
רגע לפני שאתם זורקים את הבגדים שלכם לכביסה, תהיו קצת נחמדים למכונה ותהפכו לה את הבגד (עד שהיא תלמד לעשות זאת לבד), כך נקודות החיכוך שבאו במגע עם גופכם יוכלו להתנקות בצורה טובה יותר.

10. אקונומיקה וחומץ
תרופת הסבתא הידועה לטיפול בריחות היתה השרייה של הבגדים בגיגית מים עם מעט חומץ. מעבר לעובדה שזה מסריח יותר מהזיעה שלכם, החומץ יכול להזיק לבד הטכני ולכן אינו מומלץ לשימוש, גם לא כ"טיפול" באבנית שהצטברה במכונת הכביסה, הוא יהרוס לכם את החלקים המצופים גומי, פשוט חבל. בעניין השריית בגדי ספורט באקונומיקה, ישנה בעיה קלה כיוון שהיצרנים מצוינים במפורש על גבי תווית הכביסה לא להשתמש בחומרי הלבנה (המשולש שעליו יש איקס). אבל, ניתן לעשות זאת אם יודעים כיצד ואת המינון המדויק של אקונומיקה מדוללת במים קרים.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • שקוף הגיב:

    פרסומת סמויה ובשפע

  • אופנה חדשה הגיב:

    הלו! אתם רציניים? כבר אין על מה לכתוב? מזכיר משהו מהסגנון של מה שהיה יכול להיכתב לגבי שאלה איך לנשום בזמן הריצה: דרך האף או הפה? באיזה קצב ? קצב 2 או קצב 3? או לכתוב תשובה לשאלה מה לעשות דבר ראשון כאשר חוזרים הביתה מאימון: שותים? אוכלים? מיתקלחים? עושים מתיחות?
    מצד שני- כל הכבוד לרעיון של לכתוב על כלום ולמימושו בכתיבת הרבה על כלום.

    1. פרסומאי חובב הגיב:

      זה לא כלום, זה פרסומת.

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג