המטבחון | סופגניות אפויות מקמח מלא

והפעם לכבוד חג האורים, מתכון שפוי וחסכן בקלוריות לסופגניות אפויות בתנור מקמח מלא
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מרכיבים לכ-20 סופגניות:
1/2 קילו קמח חיטה מלאה 70% (כן, יש דבר כזה על מדפי הסופר)
1/2 כוס סוכר
50 גרם שמרים יבשים (2 כפות שטוחות)
300 מ"ל חלב פושר

הסופגניות לאחר האפייה                                                                                            

1 ביצה
2 שקיות סוכר וניל / חצי כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או /1/2  שמן קנולה
קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלמד החמאה/שמן והמלח. לשים 4 דקות ומוסיפים את החמאה/שמן והמלח.
ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שחמאה/שמן נבלעים היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
2. מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח או לפחות חצי שעה.
3. תופסים חתיכה מהבצק ומגלגלים ממנה כדור קטן ומניחים בתבנית מאפינס משומנת (או בתבנית מאפינס מנייר)

כדורי הסופגניות בשלב התפיחה

4. משהים לתפיחה נוספת של כ-15-30 דקות.
5. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים ב-200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסופגניות מזהיבות (שימו לב לא לאפות יותר מדי כדי שהבצק לא יתייבש)
6. מזריקים ריבה או ריבת חלב (שימו לב: יש לבחור ריבת חלב שאינה מכילה שמן דקלים/שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית) לתוף הסופגניה.

7. לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

באדיבות הדיאטנית יעל היינמן-ברמן

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה לא נגמר עד שזה לא נגמר", יוגי ברה, המנג'ר האגדי של הניו יורק ינקיס



הטוויטר שלנו

ערוץ הוידאו של שוונג

הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 4
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 4
29:02
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 3
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 3
30:20
הפודקאסט של שוונג: סיכום אליפות העולם בשחייה
הפודקאסט של שוונג: סיכום אליפות העולם בשחייה
30:09
הפודקאסט של שוונג: סיכום היום השני באליפות העולם בשחייה
הפודקאסט של שוונג: סיכום היום השני באליפות העולם בשחייה
30:31
איך מתכננים תחרות איש ברזל בחו"ל?
איך מתכננים תחרות איש ברזל בחו"ל?
44:51
"ישראמן שלי": מה הרגשתם כשחציתם את קו הסיום של התחרות?
"ישראמן שלי": מה הרגשתם כשחציתם את קו הסיום של התחרות?
02:12
"ישראמן שלי": מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על ישראמן?
"ישראמן שלי": מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על ישראמן?
01:21
תחזיקו חזק כי זה הולך להעיף אתכם!!! משחה דולפין 🦈אשדוד 2022 🏊‍♂️🏊‍♀️
תחזיקו חזק כי זה הולך להעיף אתכם!!! משחה דולפין 🦈אשדוד 2022 🏊‍♂️🏊‍♀️
02:20
הפודקאסט של שוונג עם ההרבליסט אסף קורן
הפודקאסט של שוונג עם ההרבליסט אסף קורן
41:22
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 2
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 2
18:59
<\/iframe>"' data-height='450' data-video_index='11'>
הפודקאסט של שוונג מפרק ומסכם את הג'ירו ד'איטליה
הפודקאסט של שוונג מפרק ומסכם את הג'ירו ד'איטליה
49:44
3 דיאטות טרנדיות לספורטאים שכדאי לכם להכיר
3 דיאטות טרנדיות לספורטאים שכדאי לכם להכיר
57:31
הפודקאסט של שוונג: ניהול אקטיבי – פרק 1
הפודקאסט של שוונג: ניהול אקטיבי – פרק 1
28:02
הפודקאסט של שוונג על פציעות הריצה הכי נפוצות
הפודקאסט של שוונג על פציעות הריצה הכי נפוצות
39:48
מה הם העקרונות התזונתיים החשובים לבניית מסת שריר?
מה הם העקרונות התזונתיים החשובים לבניית מסת שריר?
01:41

רישום לניוזלטר

רוצים לקבל את הניוזלטר של שוונג עם הכתבות הכי מעניינות ישירות למייל?
מלאו בחלון את כתובת המייל ואנחנו נדאג לכל השאר…

שימו לב:
במילוי השדה עם כתובת הדוא"ל שלכם, אתם מסכימים לקבל דיוור מחברת שוונג אירועי ספורט.​ תוכלו להסיר את עצמכם בכל עת ממאגר המידע באמצעות כפתור "הסרה" המצורף לכל הדיוורים שלנו.