Ozone 11 – אימון אופניים בניחוח טור דה פראנס

המרכז לשיפור יכולות רכיבה Ozone11 הביא לישראל את מה שרוב הרוכבים קיוו לו למען אימונים משופרים יותר. כתב הצרכנות של שוונג, ניב וניש, ביקר פעם במסווה של מבקר ופעם ככתב שוונג. בשתי הפעמים הוא יצא מחוייך  
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


המרכז לשיפור יכולות רכיבה Ozone11 הביא לישראל את מה שרוב הרוכבים קיוו לו למען אימונים משופרים יותר. כתב הצרכנות של שוונג, ניב וניש, ביקר פעם במסווה של מבקר ופעם ככתב שוונג. בשתי הפעמים הוא יצא מחוייך  

מאת:ניב וניש


ביום חמישי האחרון הגעתי למתחם גלילות לבקר במרכז החדש של עמוס וולף, רוכב עילית בעברו, מאמן נבחרת ישראל באופני כביש ומוכר לרובנו בתור הגורו של כיווני האופניים. ב- 3 חודשים האחרונים הסתובב באזז בקרב ציבור הרוכבים והטריאתלטים לגביי פתיחתו של מרכז חדש לאימוני טריינר (אימון רכיבה -INDOOR עם האופניים שלך), לאימוני כוח לחיזוק, וכמובן, לכיוון והתאמה של האופניים לרוכב.

לגבי אימוני טריינר הדעות חלוקות מאוד בנוגע ליתרונות מול החסרונות של אימון בסביבה לא טבעית לרוכב: בתוך מבנה. רבים מהמוטיבים האופייניים לאימון רכיבה חסרים – נושא שיווי המשקל, הפניות, השליטה בירידות, שינוי התנוחה בעליה וכד'. באוזון 11 הסבירו לי- שכמובן שאימוני טריינר לא יכולים להחליף ב- 100 אחוז את הרכיבה וחשוב לשמור על השילוב בין אימון בחוץ לבין הטריינר. אבל לאימוני "איכות"- אינטרוולים-כוח-סגנון וטכניקה, יש ערך מוסף כשמבוצעים ב"תנאי מעבדה" כמו על הטריינרים.

להרגיש בחו"ל
הפעם החלטתי לבחון את המקום בצורה הכי אמיתית שאפשר, כדי לספק את הדיווח האובייקטיבי ביותר. ביקרתי במקום פעמיים: בפעם הראשונה בתור לקוחטריאתלט שמגיע למרכז בפעם הראשונה, ובפעם השנייה לפגישה עם עמוס וולף בתור כתב הצרכנות של שוונג. בפעם הראשונה שהגעתי בתור לקוח קיבלתי שירות ויחס מצוינים, משהו שבאמת בדרך כלל טעון שיפור בנוף הארצישראלי של נותני השירות.

המקום מעוצב ומאורגן בסגנון אירופאי מהשורה הראשונה. ההקפדה על הפרטים הקטנים כמו מקלוני אוזניים במקלחות ומגבות לזמן ולאחרי האימון, גרמו לי הרגשה שנכנסתי אולי למועדון ספא עבור האלפיון העליון ולא למרכז אימוני רכיבה, המשכתי להסתובב ולהתרשם והבנתי דבר חשוב, על איכות משלמים. ובמקרה הזה לא מעט בכלל.

תהיתי האם קיים ציבור מתאמנים מספיק רחב במצב כלכלי שמאפשר להם חברות במרכז ברמה וסטנדרטים כאלו. אבל מי יודע, אני מקווה שהמרכז ימשיך לגדול ולהשתכלל כדי שיציב רף גבוהה לשאר המועדונים שקיימים ועוד יקומו למטרות אלו.

בפעם השנייה שהגעתי למרכז נפגשתי עם עמוס, ואת הראיון עשינו תוך כדי מדידות והתאמות שלי לאופניי. בעיניים בורקות עמוס גולל בפני את הסיפור על המרכז מרעיון למציאות. ההתלהבות האמיתית שלו הוכיחה שיש כאן בחור רציני שמתייחס לעסק שלו כהרבה יותר ממקור הכנסה, אלה ממש כשליחות.

נכנסים לדבר האמיתי ומגלים את FIT
חדר המדידות, אחד השירותים שניתנים במרכז, מאובזר במצלמות מהחזית והאגף, ומחשב מדידות מיוחד שמחשב את הזוויות המצויות לעומת הרצויות בין כלל אברי הגוף לשלדת האופניים. תוך כדי שיחה, הראה עמוס שהוא לא צריך כלל את הנתונים שהמחשב פולט ונתן לי זוויות מדויקות רק עלפי טביעת עינו. ובוידוא מול המחשב מתגלה שקלע בול. עם חיוך תמידי ורוגע פנימי עמוס מסביר לי את החשיבות של ההתאמה הן מבחינת שיפור ביצועים – ייעול של התנועה ושימור האנרגיה. ולא פחות חשוב התאמה של הגוף לאופניים על מנת למנוע כאבים באזורים שונים ונזק מצטבר ועתידי לחוליות עמוד השדרה והצוואר.

מחוסר סימטריה שמתגלה בגופי עמוס גולש ומספר לי שירות נוסף שקיים במרכז. מרכז ה- FIT- (Functional Integrated Training) בניצוחם של מארק אור ואסנת שור, שמתמחים בדיוק בנושא זה. שיפור היציבה והסימטריה של הגוף על ידי אימוני כוח, מארק מספר שמרבית המתאמנים שמגיעים לאבחון במרכז סובלים ממספר סימפטומים האופייניים מאוד לרוכבי אופניים – בית חזה סגור, כפיפה בגב, יציבה שנוטה קדימה… מארק ממשיך ואומר שבמרכז הם עובדים עם שיטה מאוד מסודרת שכוללת מספר שלבים.

שלב 1 האבחון – המתאמן מגיע וצוות המאמנים המקצועי של המרכז בוחן את היציבה הגמישות והכוח של הנבדק. על מנת להציב מטרות לשיפור באימונים במרכז. השלב ה- 2 הוא שלב האימון המקדים, כל מתאמן מחויב לעבור כ- 4 אימונים אישים עם אסנת או מארק שמטרתם היא לימוד התנועות והעבודה הנכונה עם ה"קאטלבלס" – משקולות בעלות צורה של כדור עם ידית – כלי עבודה מפורסם ומוכר בעולם לעבודה על חיזוק של שרירי מרכז הגוף ושיפור היציבה על ידי רצפים של תנועות עם המשקולות הללו. בשלב האחרון משתלב המתאמן באימונים הקבוצתיים במרכז עם מארק או אסנת.
אפשר לומר שהמטרה של אימוני ה- FIT היא לצור "הרמוניה" בגוף – בין השריר העיקרי (אגוניסט) לבין השרירים המסייעים לו (סינרגיסטים) ולבין השריר הנגדי (אנטגוניסט).

מפלס ה- FIT וההדרכה המקצועית של אסנת ומארק הרשימו אותי מאוד. ואין לי ספק שלכל אחד יש נקודות לשיפור שאימונים מסוג זה יכול לעזור – השאלה היא האם זה מתאים לכיס של כל אחד? אני לא בטוח, השילוב של המבדק והשלב המכין של מינימום 4 אימונים אישים יכול להגיע להוצאה יחסית גדולה וזה לפני השכלול עם האימונים הקבוצתיים שלשמם בעצם מבצעים את השלב המכין.

להתחרות עם החברים על מסך LCD
גולת הכותרת של המרכז – האזור שנמצא במרכז החלל הגדול שיוצר את המרכז הוא אזור אימוני הטריינר. אימון טריינר לבורים שבינינו הוא אימון רכיבה (בדומה לספינינג) שמתבצע על האופניים הפרטיים של המתאמן ובכך נוצרת הרגשה מציאותית, בשוק היום קיימים מספר רב של סוגים ומינים של טריינרים- הדגם שנמצא במרכז הוא דגם המדמה מציאות – המתקדם ביותר שקיים נכון להיום בשוק.

TACX FORTIUS – מעבר לרכיבה על האופניים האישיים – כל אחת מ- 12 תחנות האימונים שממוקמות במרכז מורכבת ממסך LCD, מאוורר אישי, מדף ציוד, וכמובן הטריינר עצמו שמחובר למסך.

במסך האישי יש מספר סוגים של אימונים אפשריים:
1. אימון מדמה מציאות – רוכבים על גבי הטריינר, אבל המסך שממול יוצר את האשליה של נסיעה על מסלול אמיתי. ניתן לבחור מסלול כלשהוא מבנק המסלולים הקיימים, קטעי טייםטרייל מהג'ירו דה איטליה או המסלול של איירונמן פרנקפורט. כך שמתאמן יכול להתאמן על מסלול ספציפי, יתרון עצום. עמוס מספר שמתחרים שהתאמנו "על המסלול" במרכז חזרו מהתחרויות וסיפרו שהחוויה המקדימה הקלה מאוד על התחרות. במיוחד בפן המנטאלי אבל גם בפיזי. הם הכירו את השיפועים והיו מוכנים לקראתם מבחינת התאמת ההילוך המתאים לכל עלייה שהצליחו לזכור כמובן. עוד אופציה מדליקה היא אימון "חברתי"- או אימון מולטי-פלייר. רכיבה על מסלול ביחד עם חברים כשהמסך מציג את כלל המשתתפים כדמויות מצוירות כמו במשחק מחשב – וממש מתחרים אחד בשני. על מסלול נבחר בדומה לאימון מדמה מציאות.

2. אימון "מכוון מטרה" – המסך מציג את כל נתוני האימון בו הרוכב נמצא בו, מבחינת רמת הקושי ומציג את כמות הוואטים שמייצר הרוכב בכל רמת מאמץ. בדומה לאימון אינטרוולים ניתן לבחור לבצע מקטעי עבודה על פי: מרחק+הספק (2 ק"מ ב- 300 וואט לדוגמה), זמן+הספק (2 דק' ב- 300 ואט לדוגמה) ועוד המון אפשריות, כך שמתאמן יכול  לשפר את הביצועים בכל רמת מאמץ שנמדדת על פי הדופק.

3. אימון "קבוצתי" – כמו באימון ספינינג. קבוצה של רוכבים בליווי של מאמן על פי מגוון של מטרות שהמרכז מציע – אימון "קדנס" לשיפור הסגנון והטכניקה ועוד. את האימונים מעבירים השמנה וסלתא של רוכבי העילית בארצנו. מילה ממני – שווה לנסות. אפשר להתעדכן על זמני האימונים ממערכת השעות המפורסמת באתר המרכז.

עמוס ממשיך ומוסיף שכמו בשיטת ה- FIT גם כאן באזור אימוני הרכיבה יש מסלול אימון עם ליווי מקצועי ואישי. שמורכב גם הוא ממספר שלבים: בשלב הראשון בדומה לאזור ה- FIT מתבצע מבדק יכולת, את המבדק מבצע פיזיולוג הספורט אסף יוגב, בליווי מאמן רכיבה שמאוחר יותר יהיה אמון על בניית תוכנית האימון של הנבדק – שזה בדיוק השלב השני במסלול- על פי תוצאות מבדק היכולת שבמהלכו נבדק המתאמן ברמות דופק שונות הן של כוח (הילוכים כבדים או עלייה) והן של "קדנס" (סיבובי פדל מהירים) תוצאות הבדיקה הן כמות הווטאים שהוא מייצר בכל שלב במבדק.

הפלט מראה למאמן מה נקודות החולשה של המתאמן ועל מה כדי לעבוד. בעזרת מסקנות אלו המאמן בונה תוכנית אימון. אפשר לרכוש תוכנית אימון לפי משך התוכנית (מספר שבועות)  ועל פי מספר משבצות האימון השבועיות. בתוכנית משובצים אימונים ספציפיים כגון אימוני אינטרוולים, אימוני סגנון וטכניקה, ואימוני קדנס.

הכל שמור עד לאימון הבא
האימונים הללו נבנים ונשמרים על מערכת הטריינר, עם שם המתאמן, אשר יכול לבוא, למצוא את שמו על המחשב ולהעלות את האימון הספציפי שלו לאימון על הטריינר, כשרמות ההתנגדות משתנות באופן אוטומטי על פי ההתקדמות בשלבי האימון. בסוף כל תוכנית אימון חוזרים על המבדק: ואפשר לראות את השיפור שהתאמן עשה ביצור הוואטים יחסית לדופק הספציפי מהמבדק הראשון.

בעתיד מספרים לי במרכז יבוצעו מבדקים גם על פי ריכוז חומצת חלב בדם ולא רק על פי דופק. מבדק שיכול להעיד על המעבר בין רמות המאמץ השונות בצורה מדויקת יותר מאשר הדופק. אך אין חובה על אימון דרך המסלול הספציפי הזה. גם מתאמן רנדומאלי שנקלע למקום יכול להיכנס לרכוש אימון בודד ולבצע את האימון על פי רצונו בין אם זה אימון ספציפי על פי מטרה, או אימון וירטואלי עם דימוי מסלול, או מולטי פלייר עם חבר.

שרות חדש שהתחיל במרכז הוא השיעורים הקבוצתיים בדומה לשיעורי הספינינג – גם כאן מיטב רוכבי האופניים מעבירים אימונים על פי מטרה – אימוני טכניקה וסגנון, אימונים לשיפור סבולת הכוח, ואימוני קדנס. על פי מערכת שעות שמפורסמת במרכז ובאתר האינטרנט תוכלו לבחור את האימון הקבוצתי שמתאים לכם להגיע ולבצעו.

שירות נוסף שחשוב להזכיר הוא מחלקת הספא – חדר מעוצב כיאה למטרתו עם מגוון רחב של טיפולים מוצעים לבחירה גם במחלקה זו שיטת התמחור עובדת על נקודות. כך שלחבר מועדון שרוכש בנוסף כרטיסיה של נקודות המחיר לכל מאסג' או טיפול הוא בהחלט תחרותי מאוד ביחס למחירים שראיתי בשוק.

לא ל"כבישונים" בלבד
לרוכבי השטח שבינינו, חשוב להדגיש, שהטריינרים מתאימים גם לאופני הרים, רק צריך צמיג חלק (אם אין לכם כזה המרכז יספק לכם אחד ללא תוספת מחיר) כמובן שכל האופציות שציינתי קודם קימות גם לאופני השטח – אימון וירטואלי, כן, יש מסלולי שטח מצולמים ושמורים במערכת. אימון ספציפי על פי מטרה, ובנייה של תוכנית אימון.

אז יאללה "לתכלס"
המרכז מרשים מאוד ונראה גם מקצועי מאוד, ואני השתכנעתי בחשיבות שיש לכל ה"חבילה" שהמקום יוצר על מנת להגיע לשיפור אמיתי מדויק וטוב – הן ביכולת הרכיבה והן בהשפעות של הרכיבה על חיי היומיום. השאלה היא האם הרוכבטריאתלט הממוצע יכול לשלם עם הפינוק המופלא? אז איך הם בכל מתמחרים את כל זה, השיטה די פשוטה:

מסלול 1 – מתאמן בפעם הראשונה או מתאמן לא קבוע מגיע למרכז, רוכש אימון ומבצעו. לדוגמה: 100 ₪ עבור אימון טריינר בודד, או 250 ₪ עבור טסט יכולת שהזכרתי קודם.

מסלול 2 – לאנשים שמוצאים את עצמם יותר ויותר במרכז – חברות חודשית- ל- 3,6,12 חודשים. כמובן שהמחיר יורד ככל שהתקופה מתארכת. 150 ₪ לחודש ל- 3 חודשים, 140 ₪ לחודש לחצי שנה ו- 120 ₪ לחודש לתקופה של שנה. לחברי מועדון מחירים מוזלים עבור כלל שרותי המועדון. וכל מנוי מזכה את החבר ב- 2 אימוני טריינר בחודש. כל אימון נוסף נדרש בתשלום נוסף.

תוספת לחברי מועדון – כרטיסיית נקודות – כל השירותים במועדון מעבר למחיר שקלי מתומחרים גם בנקודות, לדוגמה- אימון טריינר רגיל יעלה לחבר מועדון 85 ₪ או 4 נק', ככל שקונים יותר נקודות, מחיר של כל נקודה יורד, וכך מקבלים עוד הנחה עבור האימונים ואו הטיפולים.

מחיר לדוגמא של מדידה והתאמה של אופניים

סוג

מחיר

מחיר לחבר

מחיר בנק'

בסיסי

300 ₪

270 ₪

14 נק'

מתקדם

625 ₪

560 ₪

28 נק'

כיוון קליטים

150 ₪

135 ₪

7 נק'

השורה התחתונה
מצד אחד לדעתי, החבר'ה של עמוס וולף שיחקו אותה כאן בענק – מהבחינה של מענה לבעיית האימונים במיוחד באמצע השבוע – בכל שעה שנוחה לך בצומת מרכזית (גלילות) אתה יכול להגיע ובלי הטרטור הלוגיסטי שמלווה בדרך כלל אימון רכיבה באמצע השבוע, אפשר לחסוך זמן ולבצע אימון מקצועי בזמן קצר. כמובן שהתנאים שמהרכז מספק דוגמת המקלחות הצמודות המפנקות, בית הקפה שעובד ברוח הספורטיבית של המקום, מוסיפים ליתרונות של המרכז. לציבור הטריאתלטים שבינינו – המועדון נמצא במרחק ריצת חימוםשחרור מהים. כך שחברות במרכז יכולה לתת מענה להרבה מעבר לאימון טריינר- השימוש במקלחות בחנייה ובבית הקפה יכולים להקל על הטרטור המלווה עומס אימונים כבד. בין אם בריצה ארוכה או שחייה בים.

מצד שני קיים ואי אפשר להתעלם מהנושא הכלכלי. עם "תחביב" שגם כך גובה הוצאות גבוהות של תפעול כללי – אם זה לבוש קיץחורף, או אחזקת האופניים ושלא לדבר על המחירים של אופניים ברמה בינונית ומעלה. תוספת של חברות ואימונים במרכז מעלה את ההוצאות החודשיות של העיסוק ברכיבה מאוד – כל שירות עולה כסף, והחברות בעלות חודשית קבועה במועדון מספקת הנחה אמנם, אבל לא פותרת מתשלום מעבר ל- 2 אימונים בחודש. אבל כמו שכולנו יודעים – לאיכות יש מחיר, וזה המחיר של המועדון המקצועי ויוצא הדופן הזה.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"עוד יבוא יום בו לא אוכל לרוץ יותר. היום הוא לא היום הזה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג