6 טיפים לחזרה חלקה ומוצלחת לשגרת אימונים

החופש הגדול התארך השנה, כמעט וחובר לחגי תשרי והגשרים לסופי שבוע. חודש אוקטובר כבר בעיצומו, עונת המרוצים כבר החלה, לטוב ולרע חוזרים לשגרה. מה זה אומר על החזרה לאימונים?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

החופש הגדול התארך השנה, כמעט וחובר לחגי תשרי והגשרים לסופי שבוע. חודש אוקטובר כבר בעיצומו, עונת המרוצים כבר החלה, לטוב ולרע חוזרים לשגרה. מה זה אומר על החזרה לאימונים?

מאת:דנה פלג

לחלקנו, החופש הגדול במוסדות הלימוד, חגי תשרי, בשילוב של מזג אויר קיצוני ונסיעה לחופשה בארץ או בעולם, גרמו לשינוי בשגרת האימונים – פחות אימונים שבועיים ולעיתים אפילו הפסקת האימונים כליל. אבל עכשיו כבר אוקטובר, עונת המרוצים החלה, מזג האוויר מתקרר ושגרת החים שבה.

ששה טיפים שיסייעו לחזור לשגרת האימונים ולכושר, מבלי לעשות נזק.

תכנית חזרה הדרגתית
הדרגתיות היא מילת מפתח. אל תתבלבלו: חזרה לא הדרגתית תגרום לנזק גופני, לכן קחו את הזמן והנמיכו ציפיות. אם לא רצתם חודשיים, אל תירשמו לריצת המרתון הקרובה. חשוב לזכור, שכאשר אנחנו מפסיקים את שגרת האימונים, חלה רגרסיה בתהליך ההתאמה של רקמות הגוף לאימון, בהתאמה כמובן לסוג האימון, וזאת מסיבות שונות. אולם, לצד זה, רמת הדעיכה הגופנית קשורה קשר ישיר לפרק הזמן בו התאמנתם לפני כן. ככל שתעסקו בספורט באופן שגרתי במשך זמן ממושך יותר, כך במקרים של הפסקת אימונים הרגרסיה תהיה קטנה יותר והחזרה לשגרת האימונים תהיה קלה הרבה יותר. לכן קחו את זה בחשבון ובנו לעצמכם תוכנית אימונים הדרגתית.

הקשיבו לגוף
היו קשובים לגופכם, אל תתעלמו מאותות מצוקה ומכאבים. שרירים עלולים לאותת על מצוקה או שינוי יום או יומיים אחרי האימונים. שימו לב והתאמנו בהתמדה, אבל לא פחות חשוב, תוך כדי הקשבה.

חזרו גם לתזונה נכונה
אין מה לעשות, תזונה ופעילות גופנית הולכים יחד שלובי זרועות. אחרי חופשה בה שחררנו ואפשרנו למזונות שונים להיכנס לגופנו, חיזרו להקפיד על תזונה בריאה ונכונה. הימנעו ממזונות עשירים בשומן, צמצמו פחמימות, לבנות בוודאי, העשירו את תפריטכם בירקות טריים, פירות, קטניות, אגוזים וזרעים, קמחים ומזונות מלאים שיחזקו את מערכת העיכול. בנו – לבד או ביחד עם איש מקצוע – תפריט אשר יתמוך ויתרום לפעילות הגופנית בה אתם עוסקים.
המזון הנכון יעניק לכם גם את היכולת לעסוק בפעילות גופנית מבלי לפגוע במערכות הגוף.

חפשו ומצאו מה יכול לעזור לכם
לכל אחד מאיתנו יש את הדברים שעושים לו את זה. חפשו בכנות מה עשוי לתרום לכם לחזור לשגרה. שותף או שותפה? מוזיקה? אולי ביגוד חדש? אולי זה נראה שטחי אבל העזרה הנכונה ברגע הנכון עשויה לעשות את כל ההבדל.

הרגלים משפחתיים
מצאו את הדרך לסחוף את המשפחה בלהט הפעילות הספורטיבית. הרבה יותר קל לצאת לרכיבה יחד עם המשפחה בשבת בבוקר, מאשר להשאיר אותם בבית ולהיעלם לחצי יום. תמיכה ושותפות משפחתית יכולה להפוך את החוויה הספורטיבית לחלק מהמשפחה ולהכניס את כולם לכושר.  כך אולי בחופשה הבאה במקום לשכב על החוף באיי יוון תעשו יחד חופשת רכיבה בהרי רומניה.

ליווי מקצועי
לפעמים זה מתבקש להתייעץ עם אנשי המקצוע. ליווי מקצועי אמיתי, אשר בו תבנו יחד תוכנית חזרה הדרגתית נכונה, תפריט תזונתי, תוך הצבת יעדים ריאלים יכול להיות מה שיעשה את ההבדל וימנע נזק גופני.
צילום: Thinkstock

10.10.2012


דנה פלג-  עיתונאית, אמא של שלושת המופלאים, שוחה, רוכבת כשלא חם ולא מוותרת על פילאטיס





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"עוד יבוא יום בו לא אוכל לרוץ יותר. היום הוא לא היום הזה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג