7 טיפים לפעילות גופנית בהריון

פחות כאבי גב,  פחות עצירויות, פחות בעיות עיכול - את כל אלה ועוד מבטיחה לכן פעילות גופנית סדירה בתקופת ההריון 
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

פחות כאבי גב,  פחות עצירויות, פחות בעיות עיכול – את כל אלה ועוד מבטיחה לכן פעילות גופנית סדירה בתקופת ההריון 

מאת:דנה פלג

הריון זה לא תירוץ, זו יכולה להיות אפילו הסיבה להתחיל בפעילות גופנית. פחות כאבי גב, פחות עצירויות, פחות בעיות עיכול, איזון של רמות הסוכר בדם, פחות שינויים במצב הרוח התמודדות טובה יותר עם העומס הצפוי בהריון ולידה קלה יותר – את כל אלה ועוד מבטיחה לכן פעילות גופנית סדירה בתקופת ההריון .

ההמלצות לפעילות גופנית בזמן תקופת ההריון שונו מזמן, וכיום המומחים השונים מצביעים על היתרונות העצומים שיש לפעילות גופנית הן לאישה ההרה והן לעובר. כל זאת ובלבד שישמרו מספר כללי זהירות בקפידה – בכל זאת מדובר בתקופה רגישה וקריטית.
הנה 7 טיפים לפעילות גופנית זהירה שטומנת בחובה יתרונות גדולים

התייעצות עם רופא
התייעצות עם הרופא המלווה את ההריון לפני תחילת הפעילות, על מנת לקבל אישור שההריון תקין ואין סכנה לעובר ולאישה. המעקב הרפואי חייב להמשיך באופן צמוד במשך תקופת ההריון כולה.

פעילות גופנית שמותאמת באופן ספציפי לשלבי ההריון השונים
פעילות גופנית בזמן הריון יכולה לתרום ליכולת הפיזית והנפשית של האישה ההרה – לעזור לה להתמודד עם השינויים המתרחשים בגופה, להקנות שליטה טובה בנשימה ובהרפיה, לעזור בנשיאת ההריון ולאפשר חזרה מהירה יותר של הגוף לפעילות רגילה אחרי הלידה ובתחושה הגופנית הכללית.
אולם בכל זאת חשוב להתחשב בשלבים השונים של ההריון. כך למשל, מומלץ בטרימסטר הראשון להפחית עומס באופן משמעותי, משום שבתקופה רגישה זו מתרחשות רוב ההפלות. התקופה הטובה ביותר, גם לאישה וגם לעובר לפעילות הוא הטרימסטר השני.

הכי מומלץ:- פעילות במים
רוב המומחים ממליצים על פעילות במים, אולם גם כאן כדאי לזכור שלא מדובר בפעילות במים חמים, שכן לפחות בטרימסטר השלישי זה עלול לגרום לצירים מוקדמים. המים העוטפים מעניקים לאישה ההרה את התחושה של גוף קל וכל כובד המשקל שמעיק כל כך בהריון נעלם. לכן שחייה, התעמלות במים או כל פעילות אחרת במים מומלצת בהריון. גם במקרה זה כדאי ומומלץ להתייעץ עם איש מקצוע להתאמה אישית, שכן שחייה חזה, לדוגמא, לא מומלצת בכל שלב.



גם לספורטאיות המנוסות דרושה זהירות
נשים שהיו בפעילות גופנית לפני ההריון יכולות להמשיך בפעילות גם בתקופת ההריון. תוכנית האימון המומלצת לנשים אלו כוללת אימונים אירוביים כמו הליכה, ריצה קלה, רכיבה על אופניים נייחות ושחייה במינון מתון. הדופק באימון כזה צריך להגיע למקסימום 75% מהדופק המירבי, אולם זה תלוי בשלבי ההריון השונים. למשל, בטרימסטר הראשון לא מומלץ לבצע פעילות העולה על 65% מהדופק המירבי.

למתחילות: לאט ובהתמדה
פעילות איטית , הדרגתית ומבוקרת חשובה בכדי לא לסכן את ההריון. המינון המומלץ לפעילות גופנית סדירה הוא בין 3 ל-5 אימונים בשבוע. המלצה גורפת היא להמנע מתנועות חדות, קפיצות וחבלות. בכל שלב ובכל אימון את נדרשת להיות קשובה לגוף, לתחושות הפנימיות שלך ולהתאים את הפעילות ליכולתך בכל זמן נתון. אין צורך להגיע לאפיסת כוחות.

מגוון רחב של אנשים מתמחים בפעילות גופנית בזמן הריון
יוגה לנשים בהריון, פילאטיס בהריון, עיצוב וחיטוב, קבוצות התעמלות ייעודיות לנשים בהריון ועוד ועוד. ככל שהמודעות לספורט בהריון גדלה והולכת, כך גם האפשרויות. מצאי לעצמך את הזמן ואת הפעילות שאת אוהבת והתמידי בה.

לא נטול סכנה. זהירות נדרשת
סחרחורות, כאבי ראש, קשיי נשימה, העדר תחושות של תנועות עובר, קצב לב מהיר, כאבי גב, קרע בשריר – כל אלה ועוד עלולים להיגרם מפעילות גופנית לא מבוקרת בזמן ההריון. אם את מרגישה לא טוב, לא בנוח, עם לחץ מסוים, אל תתעקשי הפסיקי את הפעילות גשי לרופא וקבלי ייעוץ מקצועי לגבי המשך הפעילות.

צילום: Thinkstock
29.8.2012


דנה פלג-  עיתונאית, אמא של שלושת המופלאים, שוחה, רוכבת כשלא חם ולא מוותרת על פילאטיס




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג