מתכונים טבעוניים || גרנולת חלבון טבעונית לנשנוש

אין כמו מנת חלבון לאחר אימון, אז חגי לפלר מציע מתכון לשילוב בין מנת החלבון היומית ובין מנת גרנולה של שיבולת שועל עם תוספות טעימות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

אי אפשר להתעלם מהיופי הזה. גרנולה חלבון | צילום: חגי לפלר

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר לעוד מתכונים

להכין לבד גרנולה זה קל! כל מה שצריך הוא לערבב שיבולת שועל עם תוספות טעימות ובריאות לקלות בתנור והופ יש לכם גרנולה טעימה ובריאה לארוחת בוקר, או סתם כשמתחשק לכם משהו לנשנש. ומכיוון שאני מניח שאתם אנשים עסוקים, אני מציע לאחד את הגרנולה עם מנת החלבון כדי לקצר את זמן השהייה שלכם במטבח. כן בדיוק, גרנולה עם תוספת חלבון.

אם אתם שואלים האם אבקת חלבון יכולה לעבור אפיה וקלייה, אז כן. אין בעיה עם אפייה של אבקת חלבון והחלבון עצמו לא נפגע. כך שאין חשש. אם אין לכם אבקת חלבון ללא טעם, אתם יכולים להשתמש בכל אבקת חלבון שיש לכם או לחילופין להשתמש בקמח סויה.

צ פ ו | כך תכינו גרנולת חלבון

לגבי קמח סויה בתחליף: אומר מראש שהטעם של קמח הסויה הוא דומיננטי וצריך להתרגל אליו. לחובבי הז'אנר.

תוספות: כדי שיהיה לנו בריא וטעים הוספתי לגרנולה זרעי חמניה ודלעת, פולי קקאו נא וחמוציות. אתם יכולים לגוון בתוספות כראות עיניכם.

כדי להפוך את הגרנולה לטעימה, הוספתי מעט סילאן ושמן זית (אחרת זה לא גרנולה). אתם יכולים להחליף למייפל או כל ממתיק אחר שבא לכם וגם להחליף את שמן הזית לכל זמן אחר שבא לכם. זה לא משנה.

ערכים תזונתיים למנת גרנולה אחת
מנת אחת גרנולה אחת מתוך 15 מנות סה"כ במשקל 40 גרם תכיל:
167 קלוריות
8.5 גרם חלבון
18 גרם פחמימה
6.6 גרם שומן

גרנולת חלבון טבעונית
זמן הכנה 5 דק'
זמן בישול 20 דק'
התוצאה: 15 מנות

מרכיבים
3 כוסות שיבולת שועל דקה 300 גרם
5 כפות קקאו נא 50 גרם
5 כפות גרעיני חמניה וגרעיני דלעת 50 גרם
2 כפות סילאן 20 גרם
3 סקופים אבקת חלבון 90 גרם
3 כפות שמן זית 30 גרם
5 כפות חמוציות ללא סוכר 50 גרם
1 כף שטוחה קינמון 15 גרם
1 כפית מלח 8 גרם

הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 150 מעלות

2. יוצקים את הסילאן, השמן, הקינמון והמלח לקלחת ומביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש

3. מעבירים לקערה עמוקה את יתרת מרכיבי הגרנולה ומערבבים היטב

4. יוצקים את תערובת השמן והסילאן לקערה ומערבבים היטב עד שהתערובת מצפה היטב את כל מרכיבי הגרנולה

5. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

6. אופים כ-20-30 דקות ומציצים מדי פעם לוודא שהגרנולה לא נשרפת

7. מוציאים מהתנור מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה

לעוד מתכונים טבעוניים בשוונג




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג