מתכון מנצח: קישואים, שומר ונענע

כבר כתבתי לפני כמה שבועות שהתאהבתי בשומר, ואני ממשיכה לצוות אותו לתבשילים וסלטים שונים במטבחי. הפעם העליתי תוספת/סלט, קל וטעים, עז טעמים ובריא. יחד עם זאת, מזמינה אתכם לנסות שומר בצורתו הטבעית- רצועות שומר בלימון, שמן זית ומלח גס. זהו מעדן צרוף, שילוב טעמים מושלם, נסו בעצמכם
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

כבר כתבתי לפני כמה שבועות שהתאהבתי בשומר, ואני ממשיכה לצוות אותו לתבשילים וסלטים שונים במטבחי. הפעם העליתי תוספת/סלט, קל וטעים, עז טעמים ובריא. יחד עם זאת, מזמינה אתכם לנסות שומר בצורתו הטבעית- רצועות שומר בלימון, שמן זית ומלח גס. זהו מעדן צרוף, שילוב טעמים מושלם, נסו בעצמכם

מאת:מרב אדלר


המצרכים:
8 קישואים בצבעים שונים. בחרו את הדקים והקטנים יותר ולא השמנים. מומלץ לשלב גם את הזוקיני הצהוב והירוק הכהה.
2 פקעות שומר, מקולפות מהשכבה הראשונה ושטופות היטב
צרור נענע קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
לימון שלם, סחוט
שן שום
שמן זית, מלח גס


אופן ההכנה:

1. פורסים את הקישואים לעיגולים ואת השומר לטבעות חצויות בצלב במרכזן.

2. שופכים שמן זית
(4-6 כפות, תלוי בקוטר הסיר) לווק, מחבת גדולה וכבדה או סיר בעל תחתית עבה
יחסית, מלהיטים את הסיר וזורקים לתוכו את הקישואים הפרוסים.

3. מערבבים ומקפיצים עד שהטבעות יתחילו להזהיב, ואז מוסיפים את השומר.
4. ממשיכים לערבב ולקשקש את התערובת- שצריכה להזהיב יפה (אני אוהבת להשחים את הקישואים).
5. מוסיפים את שן השום
(לקראת סוף ההקפצה כדי שלא תישרף ותוסיף טעם מריר), ולאחר מכן את עלי
הנענע, המלח ואת מיץ הלימון. התחילו בחצי לימון ובדקו לטעמכם אם צריך
להוסיף עוד.
6. מקפיצים עוד 2-3 דקות לספיגת הלימון ומכבים את האש.
7. לאחר כיבוי מפזרים עוד נענע וכוסברה קצוצים.


הערות:
1. הולך מצוין גם ללא השומר- רק קישואים, וכמובן שאפשר לוותר על הכוסברה, למתעבים אותה (אבל לא כדאי…)


אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט:

שומר (בישבש):
ניתן לאכול את כל חלקי הצמח – זרעים, נבטים, עלים, שורש וגבעולים.לפי הרפואה הסינית, עלי השומר והזרעים הם בעלי הפוטנציאל הבריאותי הגדול ביותר, כאשר החומר הפעיל בשומר הוא השמן הנדיף הקרוי טרפנואיד אנתול שיש לו פעילות המונעת התכווצות של שרירים חלקים כמו שרירי המעיים.

זרעי השומר והעלים נחשבים יעילים כנגד דלקות, מעכבי הזדקנות של העור וכן כמסיעים לפתור בעיות עיכול כמו כאבי בטן, קלקולי קיבה, נפיחות ושלשולים ואפילו כמעודדים יצירת חלב אם.

חליטה של השורש (או בישול ארוך שלו בנוזל כמו מרק למשל) יכולה לשמש לטיפול בדלקות בדרכי השתן.

שימושים אפשריים נוספים לחלקי השומר:
הנבטים – בעלי עם דומה לחרדל, וניתן  להוסיף אותם לסלטים טריים.
הזרעים – בעלי טעם אניסי, ומשתמשים בהם הרבה לתיבול מאכלי בשר, עוף ודגים וכן לתיבול סלטים.
לעיסה של זרעי השומר בתום הארוחה נפוצה בתרבויות מסוימות ומשמשת לרענון הנשימה ולהפחתת ריח אלכוהול.
עלים מיובשים יכולים לשמש כדוחי חרקים ודוחי פרעושים בכלבים.

6.2.2013




המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.



מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג