למה פוגצ'אר ו-ואן דר פול רוכבים בטור דה פראנס עם שעון בשווי 1.2 מיליון ש"ח?

שניים מהרוכבים הטובים בעולם נצפו גם במרוץ הגדול מכולם עם שעון יוקרה ששווה כמו דירה קטנה, של חברת Richard Mille. אז האם השעונים באמת עובדים ומה קורה במקרה של תאונה?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
השעון על פוגצ'אר | צילום: Richard Mille

כשאתה טס על אופניים במהירות 65 קמ"ש, נלחם על כל סנטימטר עם הרוכבים המהירים ביותר בעולם, הדבר האחרון שאתה מצפה לראות על פרק היד של רוכב הוא שעון יוקרה בשווי של מעל מיליון ש"ח. אבל זה בדיוק מה שעושים טאדיי פוגצ'אר ומתייה ואן דר פול בטורה דה פראנס 2025, שנכנס היום (שלישי) ליומו הרביעי.

לכתבות נוספות בנושא:
אבחנה קשה לפיליפסן אחרי ההתרסקות, הרוכב שגרם לה מתנצל: "אני לא איש רע"
טור דה פראנס 2025, קטע 3: פיליפסן התרסק ופרש, מרליר ניצח בספרינט בדנקרק
במהלך הטור דה פראנס: פורצים גנבו זוגות אופניים בשווי 143 אלף אירו

לפי הפרסום באתר Cycling News שני הכוכבים, שניצבים בשני המקומות הראשונים בדירוג הכללי בשלבים הראשונים של הטור, רוכבים עם שעון ריצ'רד מיל (Richard Mille) מדגם RM 67-02 – דגם אולטרה-קל, שטוח, מכני וספורטיבי, שמיוצר על ידי מותג השעונים השווייצרי, הידוע ביוקרתו ובהנדסתו הקיצונית.

המחיר של השעון? כ-260,000 פאונד שהם בהמרה פשוטה כ-1.2 מיליון ש"ח. לא תמצאו את המחיר באתר של החברה, ככל הנראה כי מבחינתם – אם אתה שואל, כנראה שאתה לא יכול להרשות אותו לעצמך.

הסיבה שהשעונים האלו מופיעים על פרק ידם של הרוכבים היא פשוטה: חסות שיווקית. Richard Mille הם לא רק ספונסרים של קבוצת UAE בה רוכב פוגצ'אר, אלא גם ספונסרים אישיים של רוכבים מובילים נוספים.

זה לא שעון דקורטיבי – הוא באמת עובד (וגם שורט)
יש מי שחשב שהשעונים האלה הם סתם אביזר נוצץ ולא ממש עובד, אבל העובדות מראות אחרת. גם ואן דר פול וגם פוגאצ'ר נצפו עם השעונים כשהם מראים את השעה האמיתית במדויק, אפילו אחרי מרוצים מפרכים כמו פריז-רובה. אלוף העולם אף דימם מפרק היד לאחר שהשעון חתך אותו מהחיכוך בזמן המרוץ, הוכחה לכך שלא מדובר רק בסטייל.

לדברי סאם קרוס, עורך מדור השעונים של המגזין T3, הדגם נבנה במיוחד לספורט מקצועי: "השעון עשוי מחומר מרוכב בשם Quartz TPT – חומר דמוי סיבי פחמן, עם רכיבי טיטניום ורצועה אלסטית ששומרת עליו קל ובטוח".
המשקל הכללי? 32 גרם בלבד – קל יותר מהרבה מחשבי רכיבה.

עם כל היוקרה שבדבר, אחת השאלות הגדולות שעולות היא מה יקרה אם הרוכבים ייקלעו לתאונה? השעון אמנם בנוי לספוג זעזועים, אך מה יקרה בהתנגשות במהירות גבוהה או כשהרוכב מתגלגל על האספלט כפי שראינו כבר יותר מפעם אחת במהלך הטור הנוכחי? ובכן, לפי טענת החברה השעון אמור לעמוד בספורט אינטנסיבי שכזה, גם בנפילות, אולם נאחל לרוכבים שלא ייאלצו להתמודד עם השאלה הזאת.

שעונים וספורט – לא שידוך חדש
ואן דר פול ופוגאצ'ר כמובן לא לבד  גם רוכבים כמו מארק קוונדיש וז'וליאן אלפיליפ נצפו בעבר עם אותו שעון, עד שזה האחרון עבר לקבוצה שנתמכת על ידי מותג אחר (Tudor). ריצ'רד מיל מוכרת מענפי ספורט נוספים: שחקן הטניס רפאל נדאל, נהגי פורמולה 1 כמו לנדו נוריס ושארל לקלר – כולם עונדים RM.

גם באופניים לא מדובר בטרנד חדש. קבוצות כמו פסטינה היו קשורות לשעוני יוקרה עוד בשנות ה-90 (על אף שהקבוצה הספציפית הזאת הייתה קשורה גם לכמה דברים פחות חוקיים), וגם הטור עצמו נתמך על ידי Tissot כמודד זמן רשמי.

השורה התחתונה
האם זה פרקטי? לא בהכרח. האם זה חלק מהעולם החדש של ספורט-על, שבו פרסום, סטייל וביצועים חיים יחד על הדוושה? לגמרי כן. פוגצ'אר ו-ואן דר פול אולי ירכבו בשרוול קצר ובקסדה מאווררת, אבל עם שעון בשווי דירה קטנה על היד. האם זה משתלם? תשאלו את הספונסר.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"במהלך המסע הזה למדתי שהכל אפשרי. למדתי שלנפש, לרוח, יש עוצמה שאין לגוף. שלמוח יש את היכולת לסחוב את הגוף למקומות בלתי אפשריים", רועי לבנברג, שהחלים מלוקמיה, אחרי שהשלים את מסלול הטור דה פראנס במלואו




הטוויטר שלנו