רצים לבשל: ממולאים טבעוניים, צבעוניים ו…בריאים

יש כאלו הטוענים כי "הספורטאים צועדים על קיבתם", המתכונאית רותם ליברזון בעלת הבלוג המצליח "טיפול בבישול" מציעה לכם מתכון ממולאים טבעוני, מגרה ומיוחד לקראת האימונים של סוף השבוע
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

הבלוג שלי ״טיפול בבישול״ מחבר בין רגשות, אהבות, ותחושות לבין מתכוני אוכל משובחים. המתכונים ברובם בריאים ומספקים מנות צבעוניות עם מרכיבים נכונים למי ששומר על בריאות ועוסק בספורט. החודש הוצאתי את ספר הבישול שלי ״מטבח אישי״, אשר מאגד בתוכו את כל מה שאספתי שנים רבות. הספר יפהפה ונמכר בכל חנויות הספרים העצמאיות

מתכון לממולאים טבעוניים ~ מיועד ל-6-8 סועדים

הכנת הממולאים: חותכים את החלק העליון של הקישואים והעגבניות ושומרים בצד. בעזרת כפית קטנה מרוקנים בעדינות את החלק הפנימי של הקישואים והעגבניות ושומרים אותם בצד. במחבת עמוקה עם שמן זית מטגנים את הבצלים המטוגנים את הפנים של הקישואים והעגבניות ששמרנו. מוסיפים את התרד הקצוץ את הצ'ילי הקצוץ ואת השום עד שכל התערובת שחומה. מוסיפים אותה לאורז. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים במלח ופלפל כורכום ופפריקה וגרידת הלימון. מערבבים היטב ומצננים.

73093.1

מגישים חם עם מעט מהרוטב מעל וקצת עראק בכוסית קטנה ומסתכלים על הברקים בעיניים | צילום: באדיבות רותם ליברזון

להכנת הרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל אחד ומוסיפים 5 שיני שום קצוצות. יוצקים ליטר של ציר ירקות ואת מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה. מוספים את רסק העגבניות, פרוסות של צ'ילי חריף (אפשרות) ומתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לבשל על אש קטנה כחמש דקות. מכניסים את הממולאים כך שהרוטב מגיע כמעט עד לקצה העליון שלהם. מכסים אותם במכסה שחתכנו ושמרנו. במכניסים את הלפתות ועוד צ'ילי אחד שלם ירוק ממולא אף הוא.

מכסים היטב את הסיר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. מדי חצי שעה יוצקים מעט מהנוזלים על הממולאים כדי להרטיב אותם. מגישים חם עם מעט מהרוטב מעל וקצת עראק בכוסית קטנה ומסתכלים על הברקים בעיניים.

המצרכים למילוי

8 קישואים עגולים, צהובים וירוקים (אני קניתי בשוק בנמל, אבל יש היום להשיג בכל חנויות הירקות)

3 עגבניות בשלות

צ'ילי ירוק טרי שלם למילוי

צי'לי ירוק שלם קצוץ קטן

3 לפתות קטנות (לא חובה)

3 בצל לבן קצוץ קטן

5 שיני שום קצוצות

מיץ מ-2 לימונים

גרידה מלימון אחד

חצי שקית של תערובת אורז פרא מעורב אורגני של תבואות או חצי כוס אורז מלא עגול וחצי כוס אורז אדום וחצי כוס אורז פרא

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור כוסברה קצוץ

חבילת תרד קצוצה

כפית כורכום

כפית קינמון

כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

73093.2

המתכונים ברובם בריאים ומספקים מנות צבעוניות עם מרכיבים נכונים למי ששומר על בריאות ועוסק בספורט | צילום: באדיבות רותם ליברזון

המצרכים לרוטב

בצל גדול קצוץ

5 שיני שום

קופסת רסק עגבניות קטנה

ליטר ציר ירקות

חצי צ'ילי ירוק פרוס לפרוסות דקות

מיץ משני לימונים

שמן זית, מלח פלפל

6 ענפי תימין


רותם ליברזון | מתכונאית, בעלת הספר ״מטבח אישי״



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג