דילוג לתוכן

מרשים: שחר שגיב קבע את הזמן המהיר ביותר אי פעם לישראלי בחצי איש ברזל

הטריאתלט הבכיר של ישראל הפגין את כוחו לראשונה במרחק הארוך יותר באיירונמן איגלמן, וקבע 3:45:12 ש', כ-3 דקות מהיר משיאו של איתמר אשד, וסיים במקום ה-11. רועי זוארץ סיים 19. סאם לונג ולוסי צ'ארלס-ברקלי ניצחו
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
שחר שגיב | צילום: פרטי

שחר שגיב, הטריאתלט האולימפי הבכיר של ישראל, זינק היום (ראשון) למקצה חצי איש הברזל באיירונמן איגלמן ורשם את הזמן המהיר ביותר אי פעם של ישראלי במרחק זה, 3:45:12 שעות. שגיב סיים במקום ה-11 הכללי, בשדה איכותי במיוחד בתחרות היוקרתית.

שגיב (מכבי ת"א) פתח מצוין את התחרות ויצא מהמים אחרי שחייה של 1.9 ק"מ במקום הרביעי עם 25:26 דקות, מרחק 1:19 מגרג הארפר שהוביל בדרך ל-T1. אחרי חילוף של 2:21 דקות הוא עלה על אופני הנג"ש בדרך ל-90 ק"מ שטוחים ומהירים במיוחד, אך גם עם כביש מעט רטוב.

צפו בשידור המלא מהתחרות:

שגיב אמנם איבד כמה מקומות על האופניים, אך במרבית הרכיבה היה בקצב אחיד וטוב, כשהוא שומר על מרחק סביר למדי של 2-1 דקות מהמובילים. לקראת סוף הרכיבה, רוברט קאלין השוודי העלה הילוך ונטל את ההובלה, כשאחריו גם שאר הבכירים כמו סאם לונג, טרבור פולי ובן קנוט (שהוביל בחלקים נרחבים), מגבירים קצב.

במקביל, הישראלי הבכיר דווקא האט בחלק האחרון של הרכיבה וכך ירד לריצה במקום ה-12, אחרי 2:28:45 שעות (מקטע רכיבה של 2:01:00 שעות), במרחק של שש דקות מהמוביל. בריצה שגיב הפגין יכולת גבוהה וקצב יציב של 3:33 דקות לק"מ, עקף יריב אחד והתקרב מאוד לעקוף גם את קאם וורף, אך הסתפק בסיום במקום ה-11 עם ריצה של 1:14:59 שעות ב-21.1 ק"מ.

שחר שגיב. גם הוא צפוי להיות שם | צילום: הוועד האולימפי בישראל, עודד קרני

זמנו הכולל של שגיב – 3:45:12 שעות, הוא שיפור של כמעט שלוש דקות לשיא של חברו הטוב איתמר אשד, אשר נקבע ב-TRI כנרת ועמד על 3:48:07 שעות. בהתחשב בעובדה שמדובר בפעם הראשונה של שגיב על מסלול חצי איש ברזל מהיר (זינק בעבר פעם אחת בלבד למרחק כשעשה חצי בישראמן של 2017), מדובר בהישג נהדר ויהיה מעניין לראות אם ימשיך להתחרות מעת לעת במרחק הזה, במקביל לשאיפות האולימפיות.

ישראלי נוסף שזינק למקצה העילית הוא אלוף חצי הישראמן לשעבר רועי זוארץ, אשר סיים במקום ה-19 הכללי עם 3:58:05 שעות, כשתי דקות משיאו האישי. זוארץ רשם שחייה של 26:58 דקות (מקום 11 בשדה), רכיבה של 2:09:12 שעות (מקום 31 בשדה) וריצה של 1:17:18 שעות (18 בשדה).

רועי זוארץ | צילום: Meet Boston

מי שניצח בתחרות כולה היה הפייבוריט ערב המרוץ סאם לונג, אשר עלה למקום הראשון בריצה ועל אף קרב צמוד מאו מטרבור פולי הצליח לנצח. זמנו של לונג היה 3:36:50 שעות, 26 שניות בלבד לפני פולי. את הפודיום אחרי שני האמריקאים השלים הבריטי מאט קולינס עם 3:38:07 שעות.

אצל הנשים, מי שניצחה הייתה אלופת העולם במרחק המלא לשעבר לוסי צ'ארלס-ברקלי הבריטית, עם 3:58:10 שעות. הסיום היה מותח למדי כאשר מי שהייתה אלופת העולם שנה אחת לפניה, צ'לסי סודארו האמריקאית, הלכה והתקרבה בריצה, אך לבסוף סיימה 1:11 דקות אחרי לוסי.

 



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני חייבת הרבה למאמן שלי. הוא דחף אותי, ושחיתי מהר יותר ממה שיכולתי לדמיין. אחד הדברים החשובים הוא שאנחנו גם עושים מזה כיף, ככל שאני מהירה יותר אני מאושרת יותר", השחיינית סאמר מקינטוש, אחרי ששברה שיא עולם שלישי תוך 5 ימים




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג