מתכון השבוע- מאפינס גבינות וברוקולי

מתכון השבוע, הפעם, לכבוד חג השבועות. מאפינס גבינות וברוקולי מבית היוצר של מרב אדלר ואם אתם חוששים לגבי הקלוריות הוספנו את חוות דעתה של אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


מתכון השבוע, הפעם, לכבוד חג השבועות. מאפינס גבינות וברוקולי מבית היוצר של מרב אדלר ואם אתם חוששים לגבי הקלוריות הוספנו את חוות דעתה של אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט

מאת:מרב אדלר


מאפינס גבינות וברוקולי:
מאפה ברוקלי



החומרים:
400 גרם ברוקולי טרי או קפוא
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם שמנת מתוקה 15%
3 ביצים
1 כף קמח
שום כתוש- לפי הטעם (3-4 שיני שום- אל תחסכו)
מלח, פלפל
כ- 2 כפות פירורי לחם
כ- 2 כפות שקדים משובבים
אופציונלי- כף אבקת מרק פטריות


 
1. חולטים את פרחי הברוקולי כשלוש דקות במי מלח רותחים ומסננים.
2. טורפים גבינות, שמנת וביצים ביחד ומוסיפים את הקמח, השום הכתוש והתיבול (מלח, פלפל ואבקת מרק פטריות). את הברוקולי כדאי לקצוץ לפרחים קטנים יותר ולהוסיף אותו לתערובת. ממלאים כ-8 תבניות מאפינס וזורים מעל פירורי לחם ושקדים משובבים.
3. אופים כ-20 דקות בחום של 190 מעלות- עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים. בינינו, אפשר להמיר את הברוקולי בזיתים, פטריות או כרובית. גבינת הריקוטה מעניקה טעם נימוח, נפלא ועדין לכל מה שנערבב לתוכה.





אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: "כל מאפין כזה מכיל כ- 180 קלוריות, 17 גרם חלבון ו- 8 גרם פחמימה ולכן מהווה חצי מנת פחמימה וכמעט 3 מנות חלבון. המאפין עשיר בסידן ומכיל כ- 220 מ"ג סידן ליחידה – כלומר כ- 20% מהצריכה היומית המומלצת לסידן עבור גברים ונשים בגיל הפוריות".





המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אל תוותרו לעולם. הפסד או דחייה הם רק הצעד הראשון בדרך להצלחה". ג'ים ולואנו



הטוויטר שלנו

ערוץ הוידאו של שוונג

פרוייקט ישראמן שלי - פרק 3👑"מתי הפעם הראשונה שהשתתפת בישראמן?"
פרוייקט ישראמן שלי - פרק 3👑"מתי הפעם הראשונה שהשתתפת בישראמן?"
02:13
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 4
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 4
29:02
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 3
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 3
30:20
הפודקאסט של שוונג: סיכום אליפות העולם בשחייה
הפודקאסט של שוונג: סיכום אליפות העולם בשחייה
30:09
הפודקאסט של שוונג: סיכום היום השני באליפות העולם בשחייה
הפודקאסט של שוונג: סיכום היום השני באליפות העולם בשחייה
30:31
איך מתכננים תחרות איש ברזל בחו"ל?
איך מתכננים תחרות איש ברזל בחו"ל?
44:51
"ישראמן שלי": מה הרגשתם כשחציתם את קו הסיום של התחרות?
"ישראמן שלי": מה הרגשתם כשחציתם את קו הסיום של התחרות?
02:12
"ישראמן שלי": מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על ישראמן?
"ישראמן שלי": מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על ישראמן?
01:21
תחזיקו חזק כי זה הולך להעיף אתכם!!! משחה דולפין 🦈אשדוד 2022 🏊‍♂️🏊‍♀️
תחזיקו חזק כי זה הולך להעיף אתכם!!! משחה דולפין 🦈אשדוד 2022 🏊‍♂️🏊‍♀️
02:20
הפודקאסט של שוונג עם ההרבליסט אסף קורן
הפודקאסט של שוונג עם ההרבליסט אסף קורן
41:22
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 2
הפודקאסט של שוונג ניהול אקטיבי - פרק 2
18:59
<\/iframe>"' data-height='450' data-video_index='12'>
הפודקאסט של שוונג מפרק ומסכם את הג'ירו ד'איטליה
הפודקאסט של שוונג מפרק ומסכם את הג'ירו ד'איטליה
49:44
3 דיאטות טרנדיות לספורטאים שכדאי לכם להכיר
3 דיאטות טרנדיות לספורטאים שכדאי לכם להכיר
57:31
הפודקאסט של שוונג: ניהול אקטיבי – פרק 1
הפודקאסט של שוונג: ניהול אקטיבי – פרק 1
28:02
הפודקאסט של שוונג על פציעות הריצה הכי נפוצות
הפודקאסט של שוונג על פציעות הריצה הכי נפוצות
39:48

רישום לניוזלטר

רוצים לקבל את הניוזלטר של שוונג עם הכתבות הכי מעניינות ישירות למייל?
מלאו בחלון את כתובת המייל ואנחנו נדאג לכל השאר…

שימו לב:
במילוי השדה עם כתובת הדוא"ל שלכם, אתם מסכימים לקבל דיוור מחברת שוונג אירועי ספורט.​ תוכלו להסיר את עצמכם בכל עת ממאגר המידע באמצעות כפתור "הסרה" המצורף לכל הדיוורים שלנו.