כשהפקקים השפיעו על תואר אלוף ישראל: המקרה המוזר במרתון ים המלח

פקקים רבים בכניסה לחניון במרוץ מנעו מאחד המועמדים לניצחון במקצה ל-50 ק"מ לפספס את הזינוק ב-16 דקות. הוא אמנם קבע זמן נקי מהיר מהמנצח, אך נותר מחוץ לפודיום. ההסבר המלא בפנים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
פודיום 50 ק"מ במרתון ים המלח | צילום: SportPhotography

מרתון ארץ ים המלח הוא אחד המרוצים היפים בארץ (ויש שיגידו אף בעולם). בזכות עובדה זו, הוא גם נהיה מבוקש מאוד על ידי רצים מכל הארץ, ואלפים מהם פקדו את המסלול ביום שישי האחרון במקצים השונים, מ-5 ק"מ ועד 50 ק"מ, כשהמקצה הארוך משמש גם כאליפות ישראל במרחק זה.

לכתבות נוספות בנושא:
מקצה מיוחד לזכרו של סמ"ר רון אפשטיין שנפל בעזה ייערך במרוץ נשר
המרוץ הנמוך בעולם: כל התוצאות ממרתון ארץ ים המלח
החורף חזר: 5 טיפים יעילים לריצה בגשם

אלא שבאופן טבעי, כשמעל 6,000 רצות ורצים מגיעים לאותו המקום שצר מלהכיל אותם – נוצרים פקקי תנועה בכניסה. בעקבות אותם פקקים, היו לא מעט רצות ורצים שלא חישבו נכון את זמן הנסיעה, והחמיצו את שעת הזינוק למקצה שלהם. ביניהם, היו גם רצים בכירים ומועמדים לניצחון, שייתכן שאם רק היו יוצאים מעט קודם – היו עומדים על הפודיום.

המקצה ל-50 ק"מ הוזנק בשעה 6:15, אולם על קו הזינוק בשעה זו חסר אחד המועמדים למאבק על הפודיום – טרקין אדגו. אדגו זינק באיחור של כמעט 16 דקות, אך לא ויתר וזינק כדי להשלים את המרחק. כפי שכתב זאת בעצמו בתגובה בפייסבוק: "הגעתי על הקשקש והיה פקק בכניסה. החלטתי לצאת מהרכב ולרוץ לכיוון הזינוק, והגעתי בריצה לזינוק והמשכתי לרוץ את החמישים באיחור של 15 דקות".

מרתון ארץ ים המלח | צילום: אורן סלמן

זה המקום להבהיר, כפי שמסביר שופט האתלטיקה שליו ברוש, כי המנצחים הכלליים בכל מקצה בכל מרוץ מוכרעים על פי הזמן הרשמי, או "זמן אקדח" – כלומר הזמן מרגע ההזנקה (מה שהייתה פעם יריית אקדח), ועד לחציית קו הסיום. בנוסף, מופיע לכל רץ בתוצאות המרוץ גם "זמן אישי" – שהוא הזמן מהרגע שהוא עצמו עבר בקו הזינוק ועד שעבר את קו הסיום. זמן זה לא נחשב לצורך הקרב על המדליות, אך מראה את הזמן הנקי של אותו רץ במרחק הרלוונטי.

בחזרה לים המלח – הזמן הרשמי של אדגו היה 3:39:43 שעות, מה שהציב אותו במקום השביעי הכללי. אלא שזמנו הנקי, ללא העיכוב המשמעותי בו זינק, היה 3:23:55 שעות. זמן זה היה מהיר יותר מכל שאר הרצים במקצה, כולל המנצח ואלוף ישראל הטרי גזאצ'ו פנטה, שקבע 3:24:41 שעות (או 3:24:31 שעות זמן נקי).

למותר לציין, כי במרוץ שכזה גם הטקטיקה משחקת תפקיד, וכלל לא בטוח כי אם השניים היו רצים יחד אדגו היה מנצח, או כפי שניסח זאת פנטה עצמו בתגובה בפייסבוק: "קודם כל התוצאה 3:23:55 טובה מאוד, כל הכבוד ל אדגו. שנית, אם אדגו היה עושה זינוק עם כולם, אולי התוצאה שלי יכולה להשתנות לפי מתחרים, או התוצאה של אדגו יכולה להיות יותר מהירה. אחרי 35 ק"מ שעקפתי את המובילים לא הגברתי את הקצב, אפילו הורדתי כמעט 5 שניות לק"מ".

גזאצ'ו פנטה במרתון ים המלח | צילום: SportPhotography

אדגו עצמו הוסיף ופרגן גם הוא בתגובה אחרת: "תמיד יש את שנה הבאה, לא בוכה על מלח שנשפך, היה יכול להיות מעניין מבחינת תחרות מי היה מנצח אני או פנטה, ואולי היינו מושכים אחד את השני לזמן מהיר יותר, גזאצ'ו פנטה, אתה תותח. אחרי 100 ק"מ לתת הופעה כזאת, אין מילים. זה ספורט וכולנו ספורטיביים. נתראה בזמן בשנה הבאה".

מקרה זה חזר על עצמו גם במקצה לחצי המרתון, 21.1 ק"מ, שהוזנק חצי שעה לאחר מכן. דגו אבבה גם הוא איחר לזינוק בכ-11 דקות וקבע זמן רשמי של 1:24:01 שעות, אך זמן נקי של 1:13:16 שעות, מהיר יותר מהמנצח עומר בן גדליה שקבע 1:18:43 שעות.

כנראה שהמסקנה העיקרית היא מתבקשת למדי – להגיע בזמן לשעת הזינוק המיועדת, ואולי במקרה של ים המלח – להשתדל לישון באזור כבר בלילה שלפני כדי לא להחמיץ את הזינוק. ובכל מקרה, כל הכבוד לכל הרצים על הספורטיביות הראויה וגם על הפרגון ההדדי לאחר המרוץ ברשתות החברתיות.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הספורט לימד אותי איך לעמוד על שלי, לעבוד קשה ולהקיף את עצמי באנשים שמעוררים בי השראה". השחיינית מאיה מנדל, בראיון מיוחד ליום האישה




מזג אוויר ותחזית ים