דעות || אסטרטגיית החזרה לפעילות שגיבש יאיר קרני

אלוף ישראל לשעבר במרתון, פנה במכתב לח"כ עופר שלח ולח"כ יואל רזבוזוב והציע להם את עמדתו בנושא התווית הקו הרצוי לחזרה מדורגת עבור הספורטאים בישראל
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

משבר הקורונה: כל העדכונים השוטפים בשוונג


המשבר הנובע מהתפרצות נגיף הקורונה בעולם ובארץ גובה קורבנות בנפש וחולים רבים, וכעת כחלק מאסטרטגיית היציאה המדוברת, פניתי במכתב לח"כ עופר שלח ממפלגת יש עתיד ומכהן גם כיו"ר ועדת הקורונה ולח"כ יואל רזבוזוב יש עתיד-תל"ם, על מנת להציג את עמדתי בנושא התווית הקו הרצוי לחזרה מדורגת עבור הספורטאים בישראל.

הנה המכתב:

ח"כ עופר שלח, יש עתיד – תל"ם
ח"כ יואל רזבוזוב, יש עתיד – תל"ם
כנסת ישראל

עופר, יואל, שלום רב לכם.

במסמך זה, אני שולח אליכם את עמדתי בנושא התוויית הקו הרצוי לחזרה מדורגת לפעילות של מאות אלפי הספורטאים, מתוך הכרה בעובדה שהפעילות הגופנית הנה בריאה ושומרת על הבריאות, ותורמת נדבך פסיכולוגי חשוב בהתמודדות במצב הנוכחי ובמלחמה נגד הקורונה.

א. תחילה, אציין מספר עובדות יסוד:
1) לפי ההגדרות המדעיות, ספורטאי הוא כל אדם שפעיל לכל הפחות 2 שעות בשבוע, 4 פעמים במשך 30 דקות, וכמובן, כל מה שמעבר לכך.
2) אוכלוסיית הספורטאים עד גיל 65-70, היא האוכלוסייה הכי פחות חולה בנגיף הקורונה, מה שמקפיץ אותה לקדמת קבוצות האוכלוסייה המשוחררות ליציאה מְהָסֶגֶר ומהבידוד הביתי
3) הספורטאים ממושמעים ובעלי ניסיון בשמירה על כללי האימון, בציות להוראות המאמן ובהקפדה על הכללים. לכן, ניתן לבטוח בספורטאים שישמרו על כללי הריחוק החברתי וההיגיינה
4) מערכת החיסון של הספורטאים טובה יותר משל כלל האוכלוסייה הבוגרת

ב. חילקתי את אוכלוסיית הספורטאים לחמש קבוצות. כל קבוצה, תצא מהבידוד בצורה מדורגת וניתן יהיה לחזור לפעילות מלאה ברוב ענפי הספורט תוך זמן קצר, יחסית.

סדר חזרת קבוצות הספורטאים לפעילות:
1) אנשי ספורט המים
2) ספורטאים העוסקים בספורט אירובי בחוץ
3) ספורטאים בענפי הקרב
4) ספורטאים במשחקי הכדור
5) מתאמנים בחדרי הכושר בהגבלת מספר המתאמנים ובהקפדה יתרה על חיטוי וריחוק חברתי

ג. הספורטאים ישמרו על הכללים הבאים:
1) כל ספורטאי יביא אתו לאימון בקבוק מים אישי ומגבת אישית גדולה ויחול איסור חמור להעביר את בקבוק המים ואת
המגבת בין הספורטאים
2) בכל ענף ספורטיבי ובכל מרחב, יישָמרו כללי הריחוק החברתי ומניעת ההתקהלויות – בהתאם להוראות משרד
הבריאות, המשתנות מפעם לפעם, האקטואליות בתקופת כל אימון
3) כל הספורטאים והמאמנים והמלווים, יחבשו מסכות על פניהם כל משך המפגש והאימון, גם אם זה לא נוח וקשה. אני
מפנה אתכם למאמר שכתבתי בשבוע שעבר ב"שוונג" בנושא שיפור יכולות הנשימה ושיפור היכולות הגופניות
בעקבות אימון עם מסכה על הפנים לאורך תקופה

ד. בתחילת כל פעימת יציאה, לצורך בחינת מצב ההידבקויות והתחלואה באוכלוסיית הספורטאים מאותה פעימה, יגויסו 300.
מתנדבים באופן מדגמי מאזורים גאוגרפיים שונים לבדיקת נגיף הקורונה, מה שייתן את האפשרות לדעת מה מצב הקבוצה.

כעבור שלושה שבועות תבוצע הבדיקה שוב, על אותם מתנדבים כדי לשלול הדבקה בתקופה שעברה מאז הבדיקה הקודמת, ואז אפשר יהיה להפיק לקחים ולהסיק מסקנות בנוגע להמשך פעילות ואימוני הקבוצה.
1. השחיינים: בבריכות השחייה בכל מסלול יתאמנו בו זמנית רק שני שחיינים. משך האימון 50 דקות. 10דקות תוקדשנה להתלבשות וליציאה מהמלתחות ורק אז תכנס הקבוצה הבאה לאותו פרק זמן, ללא מגע בין חברי הקבוצות.
בים הפתוח – הגישה חופשית, תוך שמירה על ריחוק של לפחות 2 מ' בין האחד לשני על החוף ובים. מי המלח מנטרלים קורונה. חשוב להקפיד על ריחוק גם במלתחות. מחוץ למים חובה לחבוש מסכות בכל מקום
חותרים בקיאקים, בסאפ, שייטים, גולשי-מפרש, וגולשי גלים: לגביהם יכולו הכללים כמו אלו של השחיינים בים
הפתוח.

2. הרצים, ההולכים והרוכבים בפארקים, בשדות ועל שפת-הים: שמירת מרחק: להולכים – לפחות 2 מ' בין המתאמנים, לרצים – 5 מ' לפחות בין הרצים ו-15 מ' לפחות לרוכבי האופניים. גם כאן חובת נשיאת בקבוק מים אישי, איסור התקהלות וחובת חבישת מסכה גם במשך כל האימון, לפניו ואחריו.
פעילות גופנית אירובית על קו המים, ושאיפת האוויר הספוג ברסיסי מים מלוחים מונעים הדבקה.

3. מקצועות הקרב: חובת חבישת מסכה כל הזמן, עבודה בזוגות קבועים בלבד, כשכל זוג מרוחק מהזוגות האחרים ברדיוס של 3-5 מ', חובה לחטא את המזרן בין אימון אחד לשני (בערך כל שעתיים) – אין להתאמן יחפים, אלא בגרביים בלבד. תבחֵן אפשרות לשימוש בנעלי ספורט באימונים. הדגש באימונים יהיה על כושר ועל טכניקה.

4. משחקי כדור: שמירה מדוקדקת על היגיינה: שימוש בבקבוקי שתיה אישיים ואי העברת בקבוק משחקן אחד למשנהו, כנ"ל לגבי מגבות. חיטוי כפות הידיים באלכוג'ל לפני ואחרי האימון, חיטוי הכדורים לפני ואחרי האימון, עבודה בקבוצות קטנות עד חמישה בקבוצה, חובת חבישת מסיכה כל משך האימון, לפניו ואחריו (למעט טניס)

צופים במשחקי כדור: עד יעבור זעם, לא תוּתר כניסת צופים לאצטדיונים ולאולמות ספורט – תיאסר התקהלות בכל מקום. אחרי 3 שבועות של בדיקות קורונה חוזרות, במידה והכל יהיה תקין, תיתכן אפשרות של חזרה למשחקי ליגה – ללא קהל.

5. חדרי כושר: על כל שני מכשירי כושר, יש לאפשר רק מתאמן אחד. יש לאסור ולהפסיק שימוש במתקני המים הקרים למיניהם. המתקנים הללו הם מקור להדבקה. יש לחטא את כפות הידיים ואת ידיות האחיזה והמושבים במכשירי הכושר בין מתאמן אחד למשנהו. (כל מתאמן יחטא את הידיות והמושב לפני שהוא מתחיל להשתמש במכשיר וחובת האכיפה וההשגחה היא על המדריכים בחדר הכושר). חובה על מנהלי חדרי הכושר לחטא את הרצפה והמזרן עליו מונחים מכשירי הכושר פעמיים ביום: לפני פתיחת חדר הכושר לאימונים ובתום יום האימונים.

6. חיטוי: יש לחטא את המזרנים האישיים משני צידיהם אחרי כל שיעור כגון פילאטיס או יוגה. כנ"ל לגבי מכשירים קטנים אישיים: כדורים, משקוליות-יד וכו'. גומיות טרה-באנד לא תועברנה ממתאמן למתאמן.

במתווה הזה, תוך 10-12 שבועות, ניתן לחזור לפעילות מלאה של ציבור המתאמנים.

אשמח לעמוד לשירותכם בכל עת. בהצלחה,
יאיר קרני
תזונאי של ספורטאים
מנהל תכניות הרזיה
בעל תואר שני במדעי הרפואה מתחום הפרמקולוגיה

העתק: ארן הרשלג, עורך ראשי אתר "שוונג"
פיליפ סימון, מנהל מחל' ספורט מ.א. עמק חפר



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • מורן בלומנפלד הגיב:

    אין ספק שיאיר קרני הוא תותח ויש לקחת אנשים כמוהו ליצירת תוכנית יציאה! שאפו

  • ארנון הגיב:

    צריכים היינו עוד כמה יאירים קרנים כאלו. כבוד.
    נקווה שמישהו בצמרת מעיין בזה.

  • אזם הגיב:

    עם כל הכבוד, הרעיון של לרוץ עם מסיכה לא רציני וללא שום אפקט רפואי.

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מאמין שהגעתי לעולם הזה כדי לנרמל מוגבלות, לשנות את התפיסה לגבי מה שאפשר לעשות כקטוע רגל. היקום נתן לי את התסריט וכל מה שהייתי צריך לעשות זה לבצע", האתלט האמריקאי עזרא פרש, זכה בשתי מדליות זהב במשחקים הפראלימפיים


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג