פול יוד הוא תופעה של ממש בעולם הריצה למרחקים ארוכים. כעת, הוא מכוון ליעד נוסף ושאפתני – השלמת מרוץ אולטרה מרתון של 50 ק"מ למטרות צדקה. ולמה זה כל כך מרשים? ובכן, הסיבה היא שיוד כבר בן 87.
לכתבות נוספות בנושא:
רץ את חצי מרתון ת"א עם ציוד כבאות מלא, כדי להעלות מודעות לפוסט טראומה
בין חגיגת החיים לזיכרון וגעגוע: שני סיפורים מרגשים ממרתון ת"א
הראשון בהיסטוריה: רץ נורווגי השלים אולטרה של 472 ק"מ בארקטי הקפוא
יוד הפך בשנים האחרונות לשם דבר בזכות השתתפותו במרוצים יוצאי דופן שהקדיש את כולם למען גיוס כספים לעמותות שונות. הפעם, ב-29 במרץ, הוא ירוץ במסלול האולטרה מרתון סביב באת' כדי לגייס תרומות לארגון Viva, הפועל למען זכויות בעלי חיים.
"פשוט צריך להמשיך לשים רגל אחת לפני השנייה, והכל מסתדר לבד," הוא אומר בגישה האופטימית שמלווה אותו. "אף אחד לא מודד לך זמנים, אז אפשר גם לעצור לקפה ועוגה בדרך".
טבעונות כדרך חיים
במרוץ יתלוו אליו שישה חברים מקבוצת Running on Plants – יוזמה המדגישה את ההשפעה החיובית של תזונה מבוססת צמחים על הכושר הגופני. יוד עצמו עבר לטבעונות לפני כ-20 שנה, וטוען שהשינוי התזונתי עזר לו להתמודד עם דלקת הפרקים ממנה סבל.
"בגיל ארבעים לא הייתי מסוגל לרוץ, אבל אחרי שעברתי לטבעונות שמתי לב שיום אחד הצלחתי לרדוף אחרי הנכד שלי סביב שולחן האוכל – בלי כאבים," הוא מספר.
היסטוריה מפוארת
זה לא המרוץ הראשון של יוד – להיפך, מדובר באולטרה מרתון העשירי שלו, כאשר הארוך שבהם היה מסלול מפרך של 106 ק"מ לאורך חופי האי וייט. עוד בשנים האחרונות הוא השלים בין היתר את אתגר חוף היורה (Jurassic Coast Challenge) למרחק של 58 ק"מ, אתגר החוף הדרום-מערבי 50 (South West Coast 50), אתגר האי וייט (Isle of Wight Challenge) למרחק של 106 ק"מ על פני יומיים
אלא שהריצה היא לא האתגר היחיד שהוא הציב לעצמו – יוד החליט לבצע מיליון שכיבות סמיכה בין גיל 80 ל-90, ומקפיד לבצע לפחות 1,000 מדי שלושה ימים – הכל למען צדקה. "תרמתי למגוון מטרות במהלך השנים, אבל כיום אני מתמקד בעיקר בעמותות למען בעלי חיים וטבעונות," הוא מסביר.