קציצות קינואה אדומה וקישואים דלות קלוריות אפוית בתנור

מחפשים מקור איכותי לחלבון? חגי לפלר עם מתכון לקינואה שניתן לשלב בו דגן מלא או בטטה צלויה בתנור והנה לכם ארוחה מלאה ומזינה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ערכים תזונתיים:
קציצה קינואה אדומה וקישואים אחת מתוך 30 (משקל הקציצה משתנה בכמות הנוזלים שהקינואה סופחת בתהליך הבישול ולכן תשתנה).
50 קלוריות
4 גרם חלבון
5 גרם פחמימה
1.5 גרם שומן

קציצות קינואה | צילום: חגי לפלר

קציצות קינואה אדומה וקישואים
עסיסיות, עשירות בחלבון ודלות בקלוריות
זמן הכנה 10 דק'
זמן בישול 30 דק'
מנה הגשה 30 קציצות
קלוריות 50

מרכיבים:
1 כוס קינואה אדומה לא מבושלת 170 גרם
1 כוס קמח סויה 150 גרם
1 קישוא מגורד
1/3 כוס טחינה גולמית 45 גרם
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת אפייה
1 שום כתוש
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח

צ פ ו | המתכון לקציצות קינואה אדומה

הוראות הכנה:
1. שוטפים את הקינואה בהרבה מים מתחת למסננת כ2-3 דקות
2. מעבירים לסיר עמוק מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מתרככת
3. חממו תנור לחום בינוני 170 מעלות
4. מסננים מעט מנוזלים ומעבירים לקערה עמוקה (הקינואה לא אמורה להיות מאוד יבשה וכדאי להשאיר מעט ממי הבישול)
5. הוסיפו את הקישוא המגורד, קמח הסויה, הטחינה ושאר המרכיבים וערבבו היטב עד שהתערובת הופכת דביקה ואחידה.
6. בעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בגודל כדור פינג-פונג והניחו על גבי תבנית אפיה מרופדת
7. אפו כחצי שעה עד שהקציצות משחימות מעט
8. הוציאו וצננו. הן תתקשנה לאחר הצינון ויהפכו יציבות יותר

המלצה:
אפשר לאכול את הקציצות האלו כמקור לחלבון בארוחת הצהריים – יש פה יחס נפלא של חלבון פחמימה. הוסיפו את הקציצות האלו לצלחת בשילוב עם דגן מלא או בטטה צלויה בתנור והנה לכם ארוחה מלאה ומזינה.

מעט על קציצות קינואה אדומה וקישואים:
הבסיס של הקציצות היא קינואה אדומה, קישואים וקמח סויה. אני השתמשתי בקינואה אדומה ולא בלבנה הרגילה רק מפני שהיא היתה אצלי במטבח אפשר להחליף בקינואה לבנה רגילה. רק שימו לב שלקינואה האדומה נדרש יותר זמן בישול. השתמשתי בקישואים מגורדים כדי להעניק נפח במינימום קלוריות. אפשר להחליף בסלט חצילים, ברוקולי מבושל, אפונה קפואה מבושלת. אם לא אכפת לכם מהקלוריות אפשר גם בטטה מגורדת או תפוח אדמה מגורד.

כתוספת חלבונית וגם כחומר מדביק השתמשתי בקמח סויה. אפשר להחליף בקמח חומוס או עדשים, אבל אז ערך חלבון-פחמימה-שומן ישתנה. כתוספת מוברכת ובריאה של שומן וגם כחומר מדביק השתמשתי בטחינה גולמית מלאה ואפשר להחליף בחמאת שקדים. כדי לייצר מעט רכות הוספתי חצי כפית של אבקת אפייה. לא חובה. אפשר לוותר. אבל אחר כך אל תבואו אלי ותגידו לי שיצא לכם חנק. תבלינים זו המלצה שלי. אתם יכולים להתפרע איך שבא לכם.

מקור לחלבון בארוחת הצהריים | צילום: חגי לפלר




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג