מתכונים טבעוניים || עוגיות מועשרות חלבון לספורטאים

כמות החלבון במתכון שלנו טוב וחשוב כאשר אנחנו רוצים להעלות את רמת החלבון בגוף בתקופות של מסה, בתקופות חיטוב, או סתם כשמתחשק לנו לנשנש משהו טעים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים

אני אוהב מדי פעם מאכל מועשר בחלבון כמו לדוגמה העוגיות הללו, שהן טבעוניות ובשני צבעים. אני אוהב לאפות לעצמי מראש, לאחסן בקופסה ולאכול כארוחת ביניים או כפינוק בסוף היום. כמות החלבון הנאה של העוגיות טובות כאשר אנחנו רוצים להעלות את רמת החלבון בתקופות של מסה, או בתקופות חיטוב, או שסתם שמתחשק לנו לנשנש משהו טעים.

 מעט על עוגיות חלבון טבעוניות 

הבסיס של העוגיות הוא קמח סויה שהוא עשיר באופן מיוחד בחלבון. אתם יכולים להחליף את קמח הסויה בכל קמח שאתם רוצים כמו קמח חומוס או קמח עדשים אבל כמות החלבון והפחמימות ישתנו דרמתית. תוספת חלבון עיקרית לעוגיות זה אבקת חלבון טבעונית – אפשר עם כל אבקת חלבון שיש לכם רק שימו לב לכמות הנוזלים שאתם מוסיפים לבלילה כי כל אבקת חלבון מתנהגת שונה. אם אין לכם אבקת חלבון אפשר פשוט להחליף את כל הכמות של האבקת החלבון בעוד קמח סויה.

לעוד מתכונים טבעוניים בשוונג

במקום תוספת של שמן אני השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית אתם יכולים להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים או אפילו באותה כמות של טחינה גולמית.

כדי להסוות את הטעם העז והדומיננטי של קמח הסויה אני הוספתי כף גדושה של קינמון ולמחצית הבצק כ-2 כפות של קקאו.

כדי להעניק לחות לעוגיות ומינימום קלוריות הוספתי 3 כפות של רסק תפוחים ללא סוכר. אפשר להחליף באותה כמות של בננה בשלה מעוכה.

את העוגיות המתקתי ב-1/3 כוס סוכר חום. אין בעיה עם כמות סוכר נמוכה כזו מפני שהיא מתחלקת ב-20 עוגיות.

עוגיות חלבון בשני צבעים | צילום: חגי לפלר

 ערכים תזונתיים 

עוגייה אחת מתוך 20 במשקל 36 גרם תכיל:
140 קלוריות
12 גרם חלבון
13 גרם פחמימה
4 גרם שומן

 עוגיות חלבון טבעוניות ב-2 צבעים 

זמן הכנה 35 דק'
זמן בישול 15 דק'
מנה הגשה 20 עוגיות
קלוריות 140 קלוריות לעוגייה

מרכיבים

1 כוס קמח סויה 150 גרם

1 כוס אבקת חלבון טבעונית ללא טעם 150 גרם

1/3 כוס סוכר חום

250 גרם חמאת בוטנים ראסטיז צנצנת קטנה

1 כף גדושה קינמון 7 גרם

2 כפות גדושות אבקת קקאו 14 גרם

3 כפות רסק תפוחים 80 גרם

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4-1/2 כוס חלב שקדים עד 120 מ"ל

 הוראות הכנה 

1. בקערה עמוקה מוסיפים את כל המרכיבים ללא אבקת הקקאו: קמח הסויה, אבקת החלבון, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ומערבבים היטב

2. לקערה עם המרכיבים היבשים מוסיפים את חמאת הבוטנים, רסק התפוחים ורבע כוס חלב שקדים ומערבבים היטב

3. במידה והעיסה יבשה מאוד מוסיפים עוד מחלב השקדים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק

4. לקערה נוספת מעבירים מחצית מכמות הבלילה ומוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

5. מניחים את 2 הקערות להתייצבות במקרר לחצי שעה

6. לאחר כחצי שעה מחממים תנור לחום בינוני כ-170 מעלות

7. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור מהבצק הקקאו וכדור מבצק הקינמון ומאחדים אותם יחד לכדי כדור אחד.

8. בעזרת הידיים משטחים את הכדור לצורה של דיסקית על גבי תבנית אפייה מרופדת.

9. אופים כ 15 דקות עד השחמה קלה.

10. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה

11. נשמר בקופסא אטומה כחודש




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג