מתכונים טבעוניים || טופו משעועית לבנה מ-2 מרכיבים בלבד

לחגי לפלר הסתבר שאם אתם רוצים לגוון את מנות הטופו שלכם בטופו שאינו עשוי מסויה, אתם יכולים להכין טופו מכל קטנית שיש לכם. כך תעשו זאת!
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים

אם אתם רוצים לגוון את מנות הטופו שלכם בטופו שאינו עשוי מסויה, אתם יכולים להכין טופו מכל קטנית שיש לכם. הנה מתכון מאוד קל ובסיסי שממנו אפשר לצאת לכל כך הרבה כיוונים.

צ פ ו | מתכון טופו משעועית

 

איך הגעתי למתכון הזה? ובכן, הכל התחיל שנתקלתי במתכון לא ברור, בתוך בלוג לא מעודכן וישן כנראה אמריקאי אבל לא ממש הצלחתי להבין עד הסוף. אלוהים יודע איך הגעתי אליו. המתכון הדליק אותי והייתי חייב לנסות לראות אם זה עובד. המתכון המקורי היה ארוך ומאוד מסורבל ודרש שימוש במד חום, בד כותנה מיוחד וסביבה סטרילית.

הכל היה נראה לי די מיותר מסובך ואני כפי שידוע לכם אוהב את החיים הפשוטים, לכן ניגשתי לחקור את המתכון בעצמי והרי הוא לפניכם.

לעוד מתכונים טבעוניים בשוונג

 קצת על טופו שעועית לבנה 

המתכון מתבסס על שעועית לבנה ואתם לחלוטין יכולים להכין אותו טופו משעועית אדומה, אפונה ירוקה יבשה ואפילו חומוס. אי אפשר להכין טופו מפולי סויה יבשים באותה דרך. המתכון המקורי משתמש במלח אנגלי (סודיום סופלט) אני מצאתי שמלח בישול רגיל (נתרן כלורי) עושה את העבודה ואף בצורה לא רעה בכלל.

במתכון המקורי נעשה שימוש מדוקדק ומיותר של חימום החלב לטמפרטורה מדויקת של 70 מעלות. אני גיליתי שזה מיותר. אפשר להביא לרתיחה ולהסיר מהאש ועדיין התוצאה תהיה טובה מאוד. שימו לב שמדובר בטופו רך מאוד ויותר דומה במרקם לטופו משי או לפנקוטה, מלבי. מאוד טוב לאכילה כפי שהוא עם סויה, וסלט אסייתי מרענן. לא מיועד להקפצה או טיגון כמו טופו קשה רגיל.

כמו טופו רגיל רק משעועית | צילום: חגי לפלר

 כך תכינו את המתכון 

טופו שעועית לבנה מ 2 מרכיבים בלבד

מנה הגשה: 2 מנות

מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
1 בד כותנה

הוראות הכנה

1. שוטפים במים זורמים את השעועית מאבק וכל מיני חרג'וקים…

2. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים 3 כוסות מים

3. משרים את השעועית ל-8 שעות לפחות

4. לאחר כ-8 שעות מעבירים את השעועית עם המים למעבד מזון ומוסיפים עוד כוס מים

5. טוחנים את השעועית עם המים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה ונוזלית

6. מרפדים קערה עמוקה נוספת בנייר כותנה (כמו בד חיתול) ושופכים לתוכו את השעועית עם המים

7. מרימים את הבד עם השעועית וסוחטים היטב עד שלא נותרים נוזלים בבד ובקערה מתקבל רק נוזל לבן

8. שופכים את "חלב השעועית" שקיבלנו לתוך סיר ומוסיפים כפית מלח בישול

9. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק

10. לאחר מספר דקות "חלב השעועית" אמור להתקרש ולהפוך סמיך

11. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית קטנה ומכיניסים אותה למקרר למשך שעתיים

12. לאחר כשעתיים מוציאים מהמקרר, הופכים על גבי צלחת, מחלצים בזהירות

13. מגישים עם סלט אסייתי טרי, רוטב סויה ושמן שומשום




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג