מתכון ספורטיבי || עוגיות חומוס עם שוקולד וקוקוס

כל ספורטאי משתוקק לנשנוש בריא לאחר האימון, הפעם הביא לנו חגי לפלר מתכון קליל להכנה ומענג שאתם חייבים לנסות להכין
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים


לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג

עוגיות החומוס הללו מאוד דקות, עדינות, שבירות ומאוד טעימות. הסיבה שאפיתי אותן כל כך דקות בעיקר כדי לייצר עוגיות קטנות יותר ובכך אולי קצת פחות קלוריות. בכל אופן עוגיות הן עוגיות וצריך לאכול אותם כאשר אנחנו רוצים לאכול משהו מתוק ומפנק. אז לפני שאתם שואלים אותי אספר לכם שכן, מרגישים את הטעם של קמח החומוס אבל בשילוב סירופ המייפל, השוקולד ומעט המלח מצליחים לטשטש את הטעמים.

מעט על המתכון
כאמור המתכון מתבסס על קמח חומוס והוא די מורגש, אם אתם לא רוצים להשתמש בקמח חומוס אתם יכולים להשתמש באותה כמות של קמח שקדים, קמח עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים. אם אתם רוצים להחליף את שמן הקוקוס אתם יכולים להחליף בנטורינה/מרגרינה (לא יותר בריא אבל זה מה שיש). אפשר להמתיק עם מייפל כמו שאני השתמשתי או כל ממתיק אחר שאתם רוצים כמו סילאן, סוכר, אגבה וכו'.

משהו מתוק ומפנק | צילום: חגי לפלר

ערכים תזונתיים
עוגייה אחת מתוך 10 במשקל 33 גרם תכיל:
115 קלוריות
5 גרם חלבון
17 גרם פחמימות
3 גרם שומן

עוגיות חומוס
זמן הכנה 5 דק'
זמן בישול 8 דק'
מנה הגשה 10 עוגיות
קלוריות 115

מרכיבים
1.5 כוס קמח חומוס 233 גרם
3 כפות שמן קוקוס במרקם קשה 40 גרם
2 כפות סירופ מייפל 30 גרם
1 כפית שטוחה מלח
30 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
1 כף קוקוס 6 גרם

 

קורצים עיגול בבצק | צילום: חגי לפלר

הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

2. בקערה עמוקה מערבבים את קמח החומוס, המלח, סירופ המייפל ושמן הקוקוס

3. מערבבים עד שמתקבל מרקם גרגרי

4. שופכים את תכולת הקערה על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו נייר אפייה נוסף

5. בעזרת מערוך או כוס מרדדים היטב את הבצק שנוצר – נסו לרדד דק דק

6. בעזרת קורצן עגול גדול צרו עיגולים

7. נעצו במרכז כמו עיגול בצק בעזרת קורצן קטן בצורה של לב

8. בעזרת הידיים וסכין למריחה ובזהירות הסירו את עודפי הבצק

9. אפו את העוגיות בין 5-8 דקות עד הזהבה קלה

10. שימו לב שהעוגיות לא נשרפות כי הן מאוד דקות

11. הוציאו את העוגיות וצננו היטב לפני שאתם מוציאים מתבנית האפייה

12. המיסו שוקולד מריר והוסיפו מעט שמן כדי לדלל את השמן

13. הברישו כל עוגייה בשוקולד מריר ופזרו מעט קוקוס מעל

התוצר הסופי | צילום: חגי לפלר




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג