דילוג לתוכן

ספורטאי השבוע של שוונג || לירון הר-שי

אחרי שהצטיין באליפות ישראל למאסטרס, השחיין מעולם המים משתף על תחילת הדרך, הרגע המרגש בו שבר שיא עתיק של גרשון שפע, התחרות המיוחדת בה השתתף בספרד ועל איזה סגנון הוא היה מוותר
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
לירון הר שי באליפות המאסטרס | צילום: גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה

לכל ספורטאי השבוע של שוונג

איך נכנסת לראשונה לספורט?
"אבי היה שחיין במכבי חיפה בשנות ה-60 ולכן בגיל צעיר שלחו אותי ללמוד לשחות. הייתי שחיין מקצועי עד גיל 18 (עם עליות ומורדות). בצבא ובהמשך עסקתי בספורט (טריאתלונים וריצה), אבל רק לפני כ-15 שנים חזרתי לשחות כשחיין מאסטרס, היעדים והתחרות חסרו לי".

למה בחרת דווקא בספורט הזה?
"אחרי שלמדתי לשחות, התקדמתי והשתפרתי מאד. בגיל 11 כבר הייתי אלוף גילאים בסגנון החזה. אני אוהב את המים ואוהב ספורט יחידני שהכל תלוי בך".

לירון הר שי | צילום: פטריסיה בן עזרא, איגוד השחייה

מה ענף הספורט האהוב עלייך?
"מלבד שחייה אני אוהב ביאתלון (ספורט חורף המשלב קרוס קאנטרי וירי ברובה) ואתלטיקה".

היכן/עם מי אתה מתאמן?
"אני מתאמן בעולם המים בנתניה בקבוצת המאסטרס ולרוב מגיע לאימונים של אורי סלע, אריק קוטק וערן זוסמן. הקבוצה התגבשה בשנים האחרונות ויש בה מקבץ שחייני מאסטרס ברמה גבוהה מאוד".

כמה שעות שבועיות או מספר אימונים שבועיים אתה מקדיש לספורט?
"אני מתאמן בין שלושה לארבעה אימונים בשבוע. לפני תחרות מעלה עומס לחמישה אימונים, ואחרי תחרות קצת פחות. אני משלב אימוני שחייה וגם אימוני כוח מחוץ למים (שמאוד עוזרים)".

לירון הר שי ודב ניסמן בספרד | צילום: פרטי

ספר על תחרויות שהשתתפת בהן
"מלבד השתתפותי באליפויות ישראל למאסטרס שמתקיימות פעמיים בשנה, לפני כשנה לא היה ברור אם תתקיים אליפות החורף למאסטרס בשל המלחמה. לכן החלטתי לטוס עם דב ניסמן להתחרות באליפות ספרד הפתוחה למאסטרס שהתקיימה בפונטבדרה. מדובר בתחרות בינלאומית הגדולה פי שלושה מאליפות ישראל למאסטרס. הייתה לי תחרות מוצלחת, חזרתי עם שלוש מדליות. הייתה חוויה כיפית ומעניינת ויש לי ממנה כל מיני רעיונות איך לשפר את התחרויות אצלנו. בנוסף, אני אוהב מאד את תחרויות המכביה. האויורה טובה מאוד".

שיא אישי מיוחד?
"באליפות ישראל האחרונה לפני כמה שבועות, שברתי את שיא הגילאים העתיק ביותר בטבלת השיאים ב-200 חזה בבריכה ארוכה. השיא היה שייך לגרשון שפע במשך 35 שנה. היה מרגש מאוד לקבל מגרשון את המדליה".

לירון הר שי וגרשון שפע | צילום: פרטי

מה גורם המוטיבציה שלך לקום בבוקר ולהתאמן?
"החיים והשגרה שלי עמוסים מאד. הספורט והשחייה בפרט נותנים לי מפלט. כמובן שאם יש איזה שיא גילאים באזור החיוג של התוצאות שלי אז הוא נכנס כיעד".

האם אתה מקפיד על תזונה נכונה?
"משתדל מאד (אני מאוד אוהב פחמימות…)"

מה הסוד שלך לשילוב בין ספורט, קריירה ומשפחה?
"אשתי תומכת ומפרגנת מאד ומאפשרת לי לשלב בין המשפחה, העבודה והספורט (שבסוף הוא תחביב). המשפחה שלנו היא משפחה ספורטיבית, גם ילדיי שוחים באופן תחרותי ובאים לצפות בי בתחרויות ולעודד. אני אוהב לשים לעצמי יעדים ולהגיע אליהם. השחייה מאפשרת לי לעשות זאת וגם לתת לילדיי דוגמא אישית".

לירון הר שי וילדיו על הפודיום | צילום: פרטי

על מה היית מוותר/ת בספורט שלך?
"על סגנון חתירה".

ספרי סיפור בלתי נשכח?
"יש לי הרבה סיפורים מעניינים מתקופת הצבא אבל אי אפשר לפרט עליהם פה"

מי המודל לחיקוי שלך (דמות נערצת)?
"הראשון הוא גיא סלע – גיא היה היזם והמנכל של סולאראדג' (בה אני עובד) ולמדתי ממנו המון על התנהלות במצבי לחץ ויצירתיות. השני – הביאתלט הנורווגי אולה איינר ביורנדלן. למי שלא מכיר – מדובר בספורטאי והמדליסט הכי מעוטר באולימפיאדות החורף. הוא תמיד ידע להתאים את יכולותיו לגילו (התחרה עד גיל 40 בהצלחה גדולה).




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני חייבת הרבה למאמן שלי. הוא דחף אותי, ושחיתי מהר יותר ממה שיכולתי לדמיין. אחד הדברים החשובים הוא שאנחנו גם עושים מזה כיף, ככל שאני מהירה יותר אני מאושרת יותר", השחיינית סאמר מקינטוש, אחרי ששברה שיא עולם שלישי תוך 5 ימים




מזג אוויר ותחזית ים