דילוג לתוכן

ולתפארת מדינת ישראל: מדליקי המשואות האלטרנטיביים של שוונג בספורט הסבולת

לרגל יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל, בחרנו כמה מהאנשים שראויים לכבוד על פועלם: מהשחיין שהרים ענף שלם, דרך הרצה הראשונה שלנו, יזמי האופניים שחשבו בגדול והמייסד של איש הברזל הישראלי. ומי משיאי המשואות שלכם?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
כורם, שפע, רוט שחמורוב ולוי

יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל נפתח הערב (רביעי), כאשר אחד הסמלים הגדולים הם כמובן טקס השאת המשואות המסורתי בהר הרצל. השנה, גם לספורט הישראלי מקום נרחב בטקס כאשר לכבוד זכו גל חמרני – קפטנית נבחרת ישראל בכדורשער, אורן סמדג'ה – מאמן נבחרת ישראל בג'ודו ומדליסט אולימפי בעצמו, ושני כדורסלני ה-NBA דני אבדיה ועומרי כספי.

אלא שאנחנו במערכת שוונג החלטנו להשתעשע עם הרעיון של טקס אלטרנטיבי, המוקדש לספורט הסבולת בלבד. בחרנו נציגות ונציגים מענפי הריצה, שחייה, אופניים וטריאתלון. כמובן שיש עוד עשרות שראויות וראויות להיכלל ברשימה הזו, ולפיכך בחרנו 11 שמות, כאשר השם ה-12 הוא שלכם – כתבו לנו בתגובות מי עוד לדעתכם ראויים להשיא את משואת הספורט. ולתפארת מדינת ישראל.

גרשון שפע
השחיין האדיר כבר חגג 81 וממש לא מתכוון לעצור. הוא ייצג את ישראל שלוש פעמים במשחקים האולימפיים, ואף נשא את הדגל במצעד המשלחות, אולם דווקא פעולותיו לאחר מכן הן אלו שמזכות אותו במקום כאן. הוא למעשה הקים מאפס את קהילת המאסטרס בישראל, הפך בעצמו לאלוף עולם ושיאן עולם למאסטרס, וגם מאמן עד היום את קבוצת אקוותיקים המצוינת בעמק חפר. תוכלו לראות אותו מוביל וזוכה במדליות גם במשחי ליגת המים הפתוחים של שוונג, ותמיד עם חיוך על הפנים.

גרשון שפע על הפודיום באליפות העולם מקבל את המדליה מאנתוני ארווין | צילום: גיא שמואלי

אסתר רוט שחמורוב
המלכה האם של מלכת הספורט. כלת פרס ישראל ויש שיגידו אחת מהספרינטריות הבכירות בעולם, בתקופה בה שלטו בו תוצאות שנויות במחלוקת. במשחקים האולימפיים במינכן נאלצה לפרוש במהלך התחרות בשל טבח הספורטאים, בהם גם היה מאמנה עמיצור שפירא ז"ל. ארבע שנים לאחר מכן במונטריאול היא הפכה לראשונה אי פעם שמעפילה לגמר אולימפי וסיימה במקום השישי בריצת 100 מטר משוכות. לכך הוסיפה חמש מדליות זהב במשחקי אסיה ושלל הישגים נוספים. גם לאחר פרישתה המשיכה ללוות את האתלטיקה מקרוב ודי היה לראות את ההתגייסות מקיר לקיר כשנזקקה להשתלת כליה, כדי להבין עד כמה היא אהובה בעולם האתלטיקה ובכלל.

צילום: באדיבות אסתר רוט-שחמורוב

שאול לוי
את המסע של שאול למען שחרור נכדתו הטריאתלטית נעמה לוי ליווינו כאן מקרוב. הוא הצליח, דרך הרגליים ועם שלט ועליו תמונתה של נעמה, לגייס את כל קהילת הטריאתלון לצידו. כשסיים את מקצה חצי איש הברזל בצ'אלנג' ישראמן 2024, בגיל 78, עם תמונתה של נעמה – לא נותרה עין יבשה. כעת, כשהיא שוב כאן, זה זמן להעריך את פועלו של שאול, שהראה כמה כוח יש לסבא. המעגל נסגר כאשר נעמה חזרה השנה שבוע לפני ששאול שוב חצה את קו הסיום באילת, וכולנו מייחלים לחזרתם של כל החטופים. עכשיו!

שאול לוי על קו הסיום בצ'אלנג' ישראמן | צילום: צלמי שוונג

שלומית ניר טור
שלומית היא פורצת דרך בספורט הנשי בישראל, הן כשחיינית והן לאחר פרישתה. היא ייצג את ישראל בשני משחקים אולימפיים – במקסיקו סיטי 1968 ובמינכן 1972, שם הייתה הנציגה היחידה של השחייה הישראלית באותם משחקים ארורים. היא זכתה בשתי מדליות במשחקי אסיה והחזיקה בשלל שיאי ישראל. לאחר פרישתה, שלומית היא הובילה וקידמה את הספורט הנשי, והייתה גם אחת מהיוזמות של התכנית הלאומית לקידום ילדות ונשים בספורט "אתנה".

שלומית ניר טור עם אנסטסיה גורבנקו | צילום: באדיבות הוועד האולימפי

רון בר און ורן מרגליות
לאחר שסילבן אדמס השיא משואה גם בטקס האמיתי, זה הזמן להוקיר גם את שני האנשים שהקימו את ישראל פרמייר טק (אז סייקלינג אקדמי), אי שם בנובמבר 2014. איש העסקים ורוכב העבר הבינו כי כדי לקדם את הרכיבה בישראל חשוב שתהיה גם קבוצה מקצוענית ישראלית וגייסו לשם כך לא מעט כוחות מעולם האופניים. בהמשך, גם אדמס הצטרף והקפיץ את כל הפרוייקט כמה מדרגות למעלה מבחינת ההשקעה והשאיפות. גם היום, כאשר השם "ישראל" מציץ לו בטור דה פראנס, כולנו חשים גאווה גדולה".

ישראל פרמייר טק בהצגת הקבוצה בטור דה פראנס | צילום: נועה ארנון

זהבה שמואלי
פריצת דרך נשית יש גם בריצות הארוכות. שמואלי הייתה המרתוניסטית הראשונה של ישראל, ייצגה את המדינה במשחקים האולימפיים ב-1984, החזיקה בכל השיאים הישראלים מ-5,000 ועד מרתון ו וכבשה פסגות שאף אחד לא האמין שניתן לכבוש. גם לאחר תום הקריירה שלה המשיכה בדרך כמאמן וגידלה דורות של ספורטאים, כאשר לאחר שאיבדה את בנה אייל, ייסדה את מרוץ אייל לזכרו, אחד המוסדות המוכרים והאהובים בעולם הריצה הישראלי.

זהבה שמואלי במרוץ אייל | צילום: צלמי שוונג

יוסי מלמן
מלמן הוא לא רק עיתונאי מוערך ועטור פרסים, הוא גם האיש מאחורי ההקמה והיוזמה של ישראמן. אי שם ב-1999, החליט מלמן שלא הגיוני שאין בישראל תחרות טריאתלון למרחקים ארוכים, ופשוט החליט לייסד אחת. בתחרות הראשונה השתתפו 26 ספורטאים וספורטאיות, כולל מלמן עצמו. עם השנים, התחרות הלכה וגדלה, וכיום כוללת שיתוף פעולה של מותג עולמי מוביל כמו צ'אלנג' וכ-2,000 משתתפות ומשתתפים באירועים השונים.

יוסי מלמן | צילום: פרטי

נגה כורם
נדיר כי ישנה אישה אחת שנושאת על כתפיה ענף, אך זה פחות או יותר מה שקרה בענף אופני האנדורו עם נגה כורם. היא נחשבה לאחת הטובות בעולם ובשיאה דורגה במקום השני בסבב העולמי. לאחרונה פרשה מהספורט כרוכבת, לא לפני שהשתתפה באליפות העולם הרשמית הראשונה של הענף וסיימה במקום השביעי. גיום, היא ממשיכה בענף כמי שמפיקה ויוזמת את ליגת האנדורו, וגם את אליפות ישראל באנדורו שתיערך בשבת הקרובה בטבריה.

נגה כורם | צילום: עופר עברי

יעקב ביננסון
כשאומרים שחייה פראלימפית בישראל – שמו של יעקב הוא שם נרדף. המאמן המעוטר הוביל שלל שחייניות ושחיינים בשנים האחרונות להישגים יוצאי דופן במשחקים הפראלימפיים ובכלל בתחרויות בינלאומיות. הוא תמיד שקט, צנוע ועושה זאת עם הרבה השקעה למען ספורטאיו. בין הספורטאים שאימן – ענבל פיזרו, עמי דדאון, איאד שלבי, מארק מליאר, אראל הלוי, בשאר חלבי, יוליה גורדיצ'וק ועוד.

יעקב ביננסון | צילום: קרן איזיקסון

היילה סטאין
ישראל כיום היא מעצמת מרתון ברמות הגבוהות ביותר – עם סגן אלוף עולם, קבוצת אלופי אירופה ותוצאות בשורה הראשונה. אך אל לנו לשכוח את מי שהיה כאן קודם, רגע לפני התפוצצות הענף. שיאו הישראלי, שעמד על 2:14:21 שעות, החזיק מעמד כמעט 15 שנה. הוא ייצג את ישראל פעמיים במשחקים האולימפיים (אתונה ובייג'ין), בשלוש אליפויות עולם וב-3 אליפויות אירופה, ורץ עד גיל מתקדם למדי. הרצים המובילים כיום הולכים (או יותר נכון רצים) בדרכו.

היילה סטאין | צילום: לע"מ

קבוצת הרכיבה "הדרדסים"
את כוח של קבוצה בכלל, וקבוצת רכיבה בפרט, כנראה שזר לא יבין, ובמקרה של קבוצת "הדרדסים" הדבר נכון שבעתיים. כאשר חבר קבוצתם עופר קלדרון נחטף לעזה, הם השמיעו קולם וקראו לשחרורו, כשהם שומרים לו את המקום והאופניים לכשיחזור. עם שובו, ריגשו את כולנו כאשר ליוו באופניהם את הרכב אליו נכנס כשירד מהמסוק ודי היה לראות את החיוך של עופר כשראה אותם בשביל להבין את העוצמה של פעולותיהם.

חברי קבוצתו של עופר קלדרון "הדרדסים" באחת הרכיבות למענו | צילום: הרוח הישראלית

המשואה ה-12 – המשואה שלכם
יש עוד כל כך הרבה שמות שראויים לכבוד ולמשואה. כתבו לנו בתגובות למי אתם הייתם מעניקים



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"בתוך כל זה, אני בוחר להמשיך לנוע. רץ מסביב לבתים בשכונה ובודק איפה המיגונית הקרובה. כל התנועה הזו מספקת שפיות", אלוף צ'אלנג' ישראמן דן אלתרמן משתף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג