המבחנים האוסטרליים: קיילי מקיואן שוב דיגדגה את שיאה העולמי

השחיינית הנפלאה המשיכה להתחמם לקראת פריז עם 2:03.30 דקות ב-200 גב נשים. אמילי סיבהום הבלתי נגמרת כמעט העפילה לאולימפיאדה חמישית. הסיכום היומי של גיא אילון מהבריכה באוסטרליה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
קיילי מקיואן | צילום: מסך

עוד ערב מדהים בבריכה במבחנים האוסטרליים: קיילי מקיואן שוב פיספסה שיא עולם בנגיעה ולידה אמילי סיבהום, מבוגרת ממנה בעשר שנים (בת 32), ואחרי לידה עם רק חמישה חודשי אימון – כמעט שהצליחה להיכנס לאולימפיאדה בפעם החמישית.

לכתבות נוספות בנושא:
משחה השנה: אריארן טיטמוס קבעה שיא עולמי מדהים ב-200 חופשי
המבחנים האוסטרליים: קיילי מקיואן ממשיכה להתקרב לשיאה העולמי
מתאבן מבטיח: המבחנים האוסטרליים בבריכה נפתחו בתצוגת יכולות

הערב החל במשחה לו כולם חיכו, 200 מ' גב נשים. קיילי מקיואן הראתה שיש לה רק דרך אחת להתחרות – לשחות הכי מהר שהיא יכולה באותו רגע. היא פתחה את המשחה עם 29.08, 26 מאיות מהיר משיאה, כאשר לא הרחק ממנה חנה פרדריקס עם 29.83. מכאן, הפער בינה לבין האחרות רק הלך וגדל. ב-100 הסתובבה מקיואן עם 1:00.58 – רק בשביל לקבל קנה מידה, תוצאה זו הייתה מדרגת אותה מקום 50 בעולם השנה, אפילו שהיא נגעה בקיר עם הרגליים (תוספת של כשמונה עשיריות שנייה).

קיילי מקיאון | צילום: מסך

יתר השחייניות כבר שתי שניות מאחוריה כשהיא שועטת במורד הבריכה השלישית מתוך ארבע ומסתובבת בפיגור קטן של 16 מאיות משיאה הקודם. מאחוריה, מאבק איתנים בין פרדריקס, איונה אנדרסון, ג'קלין בארקלי ואמילי סיבהום הבלתי נגמרת. גם כאן, צריך להבין שסיבהום בת ה-32 קבעה ב-100 גב תוצאה איטית בחצי שנייה מזו שקיילי קבעה במחצית המשחה. לקראת הבריכה האחרונה הסדר הוא: בארקלי שנייה, 20 מאיות לפני פרדריקס שהתעייפה מעט – וכמעט שתי שניות לפני אנדרסון וסיבהום.

מקיואן יצאה מהפנייה והגבירה כשהיא יותר מחצי גוף לפני שיאה, אך זה מגיע אליה שמונה מטרים לסיום ושוב רק נגיעה קלה ו-16 מאיות מפרידים בינה לבין שיא חדש. היא סיימה ראשונה כמובן בתוצאה 2:03.30, בארקלי שנייה עם 2:07.88 וגם היא מצטרפת למשלחת לפריז ואילו פרדריקס שגם שיפרה את שיאה ושוב שחתה מהר מהקריטריון תיאלץ לצפות בהן מביתה בבריסביין. סיבהום סיימה חמישית בתוצאה 2:10.80, שתי עשיריות מהר יותר מהבוקר – שתי התוצאות מדהימות בהתחשב בנסיבות.

רק לשם השוואה, קטינה הוסזו ההונגריה גם חזרה לא מזמן להתחרות אחרי שגם היא ילדה באוגוסט שעבר. קטינה קבעה ב-200 מ׳ מ״א, משחה בו עדיין היא מחזיקה בשיא העולמי, תוצאה איטית בשמונה שניות משיאה. זאת לעומת סיבהום ששחתה חמש שניות לאט משיאה, אבל כולם קוראים לקטינה אשת הברזל – צריך לחשוב על כינוי מתאים סיבהום.

ושוב מהזווית האישית, בגמר השתתפה שחיינית בשם אוליביה לפוֹ, ששחתה בבית הספר בו הייתי מאמן ראשי בין 2015 ל-2017. היא סיימה במקום השמיני בגמר עם 2:14.81 וכנראה תחליט לסיים את הקריירה התחרותית שלה.

השינוי של "קינג קייל"
לאחר מכן התקיים משחה ה-200 מ' מעורב אישי לגברים, בו ניצח וויליאם פטריק בן ה-19 בשיא אישי של 1:57.5. תוצאה זו מהירה מהקריטריון האולימפי, אך איטית ב-31 מאיות מהאוסטרלי. פטריק שחה את החזה בספליט מצוין של 33.03, אך זה עדיין לא הספיק על מנת להיכלל בנבחרת באופן רשמי. עם זאת, מכיוון שישנם לא מעט משחים בהם אין שני שחיינים/שחייניות שעשו קריטריון, ישנו סיכוי גבוה שיצרפו אותו לנבחרת בשל גילו הצעיר.

גם כאן ישנה זווית אישית: רביעי במשחה סיים דייויד שליכט, שגם עימו עבדתי לפני 2015. דייויד התאמן באריזונה בארה"ב בשנים האחרונות ובשנתיים האחרונות זכה להתאמן אצל בוב באומן ביחד עם ליאון מרשאנד, היוברט קוש, צ'ייס קאליש ועוד חבורה ענקית של בכירי השחיינים בעולם.

המשחה הבא היה משחה הגברים המעניין של היום, 100 מ' חופשי, בו כולם חיכו לראות מה יעשה "קינג" קייל צ'אלמרס. הוא הוביל בביטחה מתחילת המשחה ואף היה נראה כי לאחר הפנייה הוא מהיר מקצב שיא העולם, אבל ב-20 המטרים האחרונים הוא האט וסיים עם 47.75 וקריטריון. למקום השני הגיע ג'וש יאנג עם 48.08, שתי מאיות לאט מהקריטריון האוסטרלי. גם כאן ג'וש ככל הנראה ידחה את ה-100 חופשי בפריז, כיוון שבוחרים לפחות ארבעה שחיינים שישחו בשליחים והוא שחה מהר מהקריטריון הרשמי. ג'וש עבר שנה די טראומטית, לאחר שבשנה שעברה הוסר גידול מעמוד השידרה שלו, מה שגרם לו להפסיד לא מעט אימונים.

שחיין נוסף שחווה שינוי תוכניות הוא צ'אלמרס, שעזב את עיר הולדתו אדלייד לפני שלושה חודשים, ועקר את מרכז חייו כ-3000 ק"מ משם לנוּסה שבקווינסלנד. הוא בחר לעשות את השינוי לאחר שמאמנו, פיטר בישופ שעבד עימו בעשר השנים האחרונות, הושעה מתפקידו כמאמן מרכז המצוינות באדלייד עד לאחר האולימפיאדה. בהחלט ניתן לראות את השפעת השינוי בסגנון של "קינג קייל", בעיקר בתנוחת הגוף במים וסגנון הדהירה (galloping), שהפך הרבה יותר קופצני. כמובן שאין להשוות את זה לסיפור של ג'וש אך הניתוק מהבית, החברים ומחוות הזוחלים שלו בהחלט משפיע.

התיקון של דקר וקונור
משחה ה-200 מ' פרפר לנשים סיפק קרב נהדר בין ארבע הראשונות, עם שינויי מקום ואסטרטגיות שונות. בסיומו ניצחה ליזי דקר עם 2:06.01 ומעט אחריה סיימה אבּי קונור בתוצאה 2:06.82. ישנם שני סיפורים מעניינים על אודות שתי המנצחות שהתווספו לנבחרת. לפני שלוש שנים, בטריילז לטוקיו, דקר הייתה המועמדת לניצחון, אבל בגיל 17 היה לה קשה להשתלט על הרגשות שלה ובגמר ה-200 פרפר היא נלחצה וסיימה מעט לאט מהקריטריון. יחד עם זאת, היא טוענת שלולא החוויה הזו היא לא הייתה הופכת לשחיינית שהיא כיום. למי שלא יודע, היא סיימה באליפות העולם בדוחא עם מדלית כסף במשחה. לעומתה קונור בת ה-19 ייצגה את אוסטרליה במשחקי חבר העמים בבירמינגהאם 2022, שם היא סיימה רביעית ב-200 פרפר בתוצאה 2:08.36 בו ניצחה דקר, רק ארבע מאיות ממשלחת הארד. לאחר שחזרה מהתחרות החליטה לפרוש מהשחייה, אליה חזרה לאחר שנה ומאז היא פורחת.

הערב התחיל במשחה נפלא של קיילי מקיואן ולא יכול היה להסתיים יותר טוב מאשר 800 מ' חופשי לנשים, בו הקרב היה בין שיאנית העולם הטרייה ב-100 חופשי, אריארן טיטמוס. לבין לאני פאליסטר, מלכת המרחקים הארוכים. המשחה נפתח וטיטמוס כמו בכל הימים הקודמים פתחה מבערים ושחתה בקצב מהיר משיא העולם עד ה-350. היא הסתובבה בחצי המרחק על 4:02.56, רק שלוש עשיריות לאט יותר מתוצרתה של פאליסטר בערב הראשון של התחרות, שהסתובבה כאן 4:05.17. מכאן הפער נמתח בעדינות עד לסיום בו קבעה טיטמוס 8:14.06 ואילו פאליסטר 8:18.46.

מה צפוי לנו מחר?
200 מ' חזה גברים – כיתת אומן בהנחיית זק סטבלטי-קוק ובתקווה שנראה משהו קרוב לשיא עולם, למרות היציאות התת מימיות החלשות באופן יחסי. יש לקוות שג'וש יונג יצטרף לזק במשחה הזה. הקריטריון האוסטרלי במשחה הוא 2:09.50. במשחה המקביל לנשים הרמה פחות טובה בהרבה. גם כאן כמו ב-100, המועמדת לניצחון היא ג'נה סטראוש ומאחוריה ילחמו על הכסף אלה ראמזי ואבּי האקרים כמו ב-100. הצפי שלי הוא שגם סטראוש וגם השחיינית שתגיע שנייה, כנראה ראמזי, ישחו מהר מהקריטריון העומד על 2.23.91.

200 מ' גב לגברים – במשחה זה, שלא כמו בחצי המרחק, יש סיכוי טוב לשני נציגים במשלחת, כי באופן יחסי הקריטריון ממש קל. גם ג'ושוע אדוארד סמית' וגם בראדלי וודוורד כבר שחו מתחת ל-1:56 ועם קריטריון של 1:57.28, סביר שלא יתקשו לעמוד במשימה.

100 מ' חופשי לנשים – משחה עם עומק שאין כמותו בעולם: ארבעה שחייניות עם זמני כניסה מתחת 53, זמני הכניסה נקבעו בשנה האחרונה ולא לוקחים שיאים אישיים בחשבון. שש שחייניות נוספות מתחת ל-54 שניות – ובסך הכל 22 שחייניות מתחת ל-55 שניות. בעשר הראשונות נמצאות חמש שחייניות עם תואר אלופת עולם, אלופה אולימפית ו/או שיאנית עולם במשחים אישיים: מולי אוקלהאן, אמה מקיאון, קייט קמפבל, ברונטי קמפבל ואריארן טיטמוס. בעצם יש שש, אם מחשיבים את אוליביה וונטש אלופת העולם לנוער. בנוסף להן, שלוש נוספות הן אלופות עולם ו/או אולימפיות במשחי שליחים: מג האריס, שיינה ג'ק ובריאנה ת'רוסל.

במשחה יתחרו 77 שחייניות שקבעו זמן טוב יותר מ-57.57 (כמובן שלא כל מי ששחתה יותר נרשמה). הקריטריון האוסטרלי הוא 53.61 ומי שתרצה לשחות בגמר תצטרך לשחות הכי מהר שהיא יכולה כבר בבוקר, אחרת רב הסיכויים שהיא תישאר בחוץ. אני אסתכן בלתת תחזית לאחר משחי המוקדמות מי יהיו השש המובילות, אבל מכיוון שאני חי במלבורן, זה תמיד יכול להשתנות.

המשחה האחרון יהיה 1500 מ' לגברים עם תצוגת תכלית של סאם שורט, אם כמובן יחליט להתחרות. מלבדו יש רק עוד שחיין אחד עם זמן כניסה מתחת ל-15 דקות, אבל רק שורט קבע בעבר זמן מהיר מהקריטריון של 14:54.29.

במבחנים הפראלימפיים
במשחה ל-100 מ' חזה נשים בקטגוריות שונות לא הצליחה אף אחת לקבוע את הקריטריון, למרות שחלקן כבר קבעו אותו במשחים אחרים. ראשונה סיימה קירה סטיבנס (קטגוריה S9) עם 1:17.83 ו759 נקודות. לעומת זאת במשחה המקביל לגברים קבעו שניים את הקריטריון: ג'ייק מיצ'ל (קטגוריה S14) עם 1:04.77 ו-909 נקודות, לא רחוק משיאו העולמי. במקום השני הגיע טים הודג' (קטגוריה S8), שהוסיף לעצמו קריטריון נוסף עם 1:11.37 ו-828 נקודות

המשחה הבא היה 100 מ' חופשי לנשים במגוון קטגוריות בו ניצחה אלכסה לירי (קטגוריה S9) בתוצאה 1:00.38 עם קריטריון ו-970 נקודות, לא רחוק משיאה העולמי. גם רייצ'ל ווטסון (קטגוריה S3) שחתה מהר מהקריטריון וקבעה 1:32.38 ו-853 נקודות. במשחה המקביל לגברים הצליחו שלושה שחיינים לקבוע את הקריטריון. ראשון סיים רוֹואן קרות'רז (קטגוריה S10) בתוצאה 52.30 ו-908 נקודות, לא רחוק משיאו העולמי. שני הגיע קאלוּם סימפסון בן ה-17 (קטגוריה S8) עם 58.10 ו-888 נקודות. ושלישי סיים תום גלאגר (קטגוריה S10) בתוצאה 52.70 ו-887 נקודות.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"תפסתי יום לא טוב ברכיבה, אבל אמרתי לעצמי שזה הכושר שלי היום. קיבלתי את המצב והמשכתי להילחם", הטריאתלטית הישראלית אנטונינה רזניקוב, אחרי שסיימה במקום ה-2 בקבוצת הגיל שלה באליפות העולם למרחק איש ברזל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג