היינו כחולמים: גרנד סלאם ירושלים מציג – אפשר לארח בישראל גם אחרי 7.10!

אחרי ביטול של כמעט כל האירועים הבינלאומיים בישראל מאז 7 באוקטובר. תחרות האתלטיקה סיפקה רגע של שפיות עם עשרות אתלטים מחו"ל, אווירה טובה וקהל תומך. אפריפה כיכב, קפיטולניק ניצח והדאיג וממו השאיר טעם של עוד
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
בלסינג אפריפה | צילום: Maxim Dupliy

בשנים האחרונות ישראל הלכה והתפתחה בכל הנוגע לאירוח תחרויות גדולות בארץ – אליפויות אירופה, טורנירים ותחרויות עולמיות, מג'ודו ושחייה ועד התעמלות ואתלטיקה. אלא ש-7 באוקטובר קטע זאת באחת. כל התחרויות הבינלאומיות הועתקו מישראל, והיה נראה שהחזרה שלהן אינה קרובה. אלא שאתמול (ראשון) קיבלנו רגע קטן של שפיות ספורטיבית – גרנד סלאם ווינר ירושלים באתלטיקה נערך באצטדיון בגבעת רם – היינו כחולמים.

לכתבות נוספות בנושא:
שיא ישראלי לסיון אוירבך בריצת 1,500 מטר, גם גטהון התקרב ב-10,000
למה בחירת נעלי ריצה בלי ייעוץ מקצועי זה כמו לקנות משקפיים בלי אופטומטריסט
האימהות, הקאמבק והקריטריון המפלה: עומר שפירא בראיון פרישה מרתק

כ-80 אתלטיות ואתלטים מ-24 מדינות מרחבי אירופה (וגם מדרום אפריקה) הגיעו לבירה במטרה לאסוף ניקוד בינלאומי חשוב לדירוג העולמי והאולימפי, והראו שהספורט חזק יותר מהכל. אני חייב להודות שלפני כמה חודשים כשאיגוד האתלטיקה הכריז כי התחרות מתקיימת, הייתי סקפטי… הייתי בטוח שהתחרות תבוטל לאורך הדרך, או שאתלטים ימאנו להגיע לישראל. אך עבודה מאומצת של האיגוד מאחורי הקלעים העלימה את כל הספקות – התחרות התקיימה – ובגדול.

אדוה כהן | צילום: Maxim Dupliy

האצטדיון בגבעת רם אירח בשנתיים האחרונות שתי תחרויות גדולות – אליפות אירופה U18 ואליפות אירופה U20, שתי תחרויות שהוגדרו כהצלחה גדולה והרבה בזכותן הגיע גם הגרנד סלאם לכאן. גם הקהל הירושלמי כבר הוכיח את עצמו כקהל שצמא לאתלטיקה ומבין אתלטיקה, וכך היה גם אתמול. אמנם היציע לא היה מלא, אך מאות הצופים שהגיעו עודדו את הישראלים, קיבלו בסבר פנים יפות גם את הזרים ונהנו מכמה שעות נדירות של שפיות ספורטיבית.

למי שלא עקב, הגרנד סלאם הוא תחרות מדרג Silver Label, כלומר כזו שמקנה ניקוד רב ומהווה הזדמנות נהדרת לאתלטים הישראלים לשפר עמדות בדירוג לקראת אליפות אירופה ואליפות העולם. חלקם, כמו בלסינג אפריפה, יונתן קפיטולניק ואדווה כהן, ניצלו זאת עד תום, וחלקם צברו עוד קצת ניסיון בינלאומי עם מבטא ישראלי.

יהונתן קפיטולניק | צילום: Maxim Dupliy

התוצאות
הכוכב של הערב ללא עוררין היה בלסינג אפריפה. האתלט הצעיר ממכבי ת"א הקפיץ את הקהל, כשניצח בריצה ל-200 מטר תוך כדי שהוא קובע את תוצאת השנה שלו 20.47 שניות וחוגג כמו ספירנטר אמיתי מול המצלמות והיציעים. באותה ריצה גל ארד (מכבי ת"א) סיים במקום החמישי עם זמן של 20.83 שניות ומראה שגם הוא בכושר טוב.

"אני מאוד מרוצה מהתוצאה" אמר אפריפה בסיום והוסיף: "הקהל הישראלי דחף אותי ועודד אותי במהלך כל הריצה ואני מאוד מודה לו על זה. אני חייב להודות שהייתי גם קצת לחוץ לפני הריצה כי בכל זאת , מדובר בתחרות כאן בארץ, והיה לי חשוב להוכיח את עצמי מול הקהל המקומי. עכשיו אמשיך בכל הכח לאליפות אירופה שתתקיים בחודש הבא".

עוד אתלט כחול לבן שסיים במקום הראשון הוא יונתן קפיטולניק (מכבי ת"א), שניצח בתחרות הקפיצה לגובה עם תוצאה של 2.15 מטר. באופן די מוזר, כל יריביו של קפיטולניק, חלקם עם שיאים אישיים טובים מאוד של 2.30 מטר או קרוב לכך, פסלו בשלב די מוקדם והוא נותר כמנצח די מהר. ניכר כי הוא סובל מפציעה כלשהי בקרסול, אך הוא לא ויתר על ההזדמנות לשפר עמדות וגם ליהנות מתמיכת הקהל.

אלינה דרוטמן | צילום: Maxim Dupliy

אדוה כהן (מכבי ת"א) קבעה את ההישג הישראלי הטוב ביותר ב-2,000 מכשולים: 6:26.52 דקות וסיימה שנייה בריצה. כרואן חלבי (מכבי חיפה כרמל) סיימה במקום הרביעי עם שיא אישי חדש של 6:32.67 דקות. "עבדתי על הכניסה לבור המים והיא השתפרה. היה לי מאוד כיף לרוץ מול הקהל הישראלי, המשפחה והחברים שהגיעו לראות אותי. המטרה הקרובה הבאה היא אליפות ישראל ב-3,000 מכשולים בחמישי הקרוב", סיפרה כהן.

אלינה דרוטמן (מכבי ראשל"צ) סיימה במקום ה-2 בריצת 100 מטר לנשים עם זמן של 11.66 שניות. אילנה דורפמן (הפועל חולון) הגיעה מיד אחריה במקום השלישי עם זמן של 11.97 שניות. במרחק הזה אצל הגברים, עידו פרץ (הפועל חולון) היה הישראלי שסיים במקום הגבוה ביותר – במקום השישי, עם זמן של 10.62 שניות.

בריצה ל-400 מטר משוכות נשים נועה לוי (מכבי ראשל"צ) סיימה במקום ה-2 עם זמן של 58.58 שניות. הפתעה נעימה הגיעה מצידה של מרגריטה דורוז'ון  הוותיקה (אתלטי הנגב), שסיימה במקום השני בהטלת כידון עם תוצאת השנה שלה 54.25 מטר.

נועם ממו | צילום: Maxim Dupliy

בגזרת המאוכזבים של התחרות אפשר למצוא כנראה את נועם ממו (הפועל עמק חפר). רץ ה-800 נעל את התחרות והייתה תקווה גדולה שישבור את השיא הישראלי הוותיק של עוז כץ, אולם תקלה טכנית בהזנקה גרמה לעיכוב משמעותי, שהוציא את הרצים מעט מריכוז ופתיחה איטית מדי העניקה לו רק את המקום השני בזמן של 1:48.98 דקות. השיא הוותיק עוד יחכה לאתלט הצעיר והמוכשר הזה.

גם נבחרת השליחים של ישראל ב -100×4 לא הצליחה לעמוד במשימתה. עידו פרץ (הפועל חולון), אביב קופלר (מכבי ת"א), בלסינג אפריפה (מכבי ת"א) וגל ארד (מכבי ת"א) פספסו מעט את ההחלפה האחרונה, והיה נראה שארד אף מעט נפצע בסיום. הנבחרת אמנם ניצחה את לטביה, אבל עם תוצאה לא מספיק טובה של 39.84 שניות.

חנה מיננקו (מכבי חיפה כרמל) אמנם קבעה את תוצאת השנה שלה בקפיצה משולשת, אולם זה רק 13.56 מטר, מה שהעניק לה את המקום השביעי. הרבה מתחת למה שהיא הרגילה אותנו בעבר, וקשה יהיה לראות אותה מצליחה לשפר זאת באופן משמעותי כדי להגיע לאליפות אירופה ולמשחקים האולימפיים.

חנה מיננקו | צילום: Maxim Dupliy

עוד בתחרות – בקפיצה לרוחק גברים, ישי איפראימוב (לידר ירושלים) סיים במקום השלישי עם תוצאה של 7.64 מטר, דור חיון (אתלטי הנגב) סיים גם הוא במקום השלישי בריצה ל-110 מטר משוכות, תוך כדי שהוא קובע שיא אישי חדש של 13.93 שניות. סשה לוקשין (מכבי חיפה כרמל) סיימה במקום הרביעי בריצה ל-100 מטר משוכות עם תוצאת השנה שלה, 13.39 שניות. אסטל ולאנו (מכבי ת"א) סיימה רביעית בזריקת דיסקוס עם מרחק של 54.62 מטר.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מאמין שהגעתי לעולם הזה כדי לנרמל מוגבלות, לשנות את התפיסה לגבי מה שאפשר לעשות כקטוע רגל. היקום נתן לי את התסריט וכל מה שהייתי צריך לעשות זה לבצע", האתלט האמריקאי עזרא פרש, זכה בשתי מדליות זהב במשחקים הפראלימפיים


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג