Solve for Tomorrow – מעשירים את דור העתיד למען פתרונות המחר

תכנית Solve for Tomorrow של סמסונג מספקת העשרה טכנולוגית מתוך מטרה לגשר על הפער. מה למדו הנערים והנערות של כפר מנוף ליד עכו, אשר השתתפו בתכנית בשנה החולפת?
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מיה ישראלי סגל מנהלת שיווק וקשרי קהילה | צילום: איתן ברנט

ההייטק הוא ללא ספק אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של המשק הישראלי. למרבה הצער, על אף שמדובר באחד הענפים המבוקשים בשוק העבודה, חלק מהנערות והנערים בישראל לא נחשפים אליו בתור קריירה פוטנציאלית. תכנית Solve for Tomorrow של סמסונג מספקת העשרה טכנולוגית מתוך מטרה לגשר על הפער. מה למדו הנערים והנערות של כפר מנוף ליד עכו, אשר השתתפו בתכנית בשנה החולפת?

ישראל זכתה לכינוי 'סטארט-אפ ניישן' בעקבות הכמות האדירה של חברות הטכנולוגיה פורצות הדרך והפעילות העסקית הנרחבת של הענף בעשורים האחרונים. אין ספק שהמגמה של הגופים הממשלתיים והרשויות במדינה היא להמשיך ולטפח את החברות הישראליות ואת הדור הבא של העובדים שייקחו אותן קדימה. עם זאת, למרות הביקוש האדיר לעובדים בתחום, נערות ונערים רבים בישראל לא נחשפים לענף. מעבר לכך ולמרבה הצער, נערים רבים הגדלים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל גדלים בתחושה שהייטק הוא מעבר ליכולות שלהם ושלהן. אותם נערים ונערות, המתגוררים בכל קצוות הארץ, מחפשים את הדרך להצלחה וצמאים להזדמנויות לפרוח, לצמוח ולהכיר את האפיקים שיובילו אותם למימוש הפוטנציאל שלהם.

בשנים האחרונות פועלת תכנית ייחודית ששמה לעצמה למטרה לחשוף לאותן אוכלוסיות את הענף הצומח, לגשר על הפער בהיכרות ובידע ולספק לנערות ולנערים הזדמנות טובה יותר להצליח בתחום. תוכנית Solve for Tomorrow של סמסונג היא תכנית העשרה טכנולוגית הפעילה ב-22 מדינות, בה השתתפו עד כה כ-1.8 מיליון תלמידים ברחבי העולם. משתתפים בתכנית מרחבי העולם יזמו פיתוחים חדשניים כמו המרת פסולת מזון לייצור עור סינתטי, מכשיר התפלה נייד מצויד בפאנל סולארי לסינון מים מזוהמים, שימוש בשאריות קפה טחון כמקור אנרגיה חלופי ועוד.

ערכות תלמיד שחולקו מתנת סמסונג | צילום: איתן ברנט

התכנית פועלת בישראל כבר ארבע שנים, בהן הגיעה לנתיבות, כפר הנוער נירים וכפר הנוער קדמה. בשנה החולפת פעלה התכנית בכפר הנוער מנוף, מוסד שיקומי לבני נוער במסוך לעיר עכו, אשר הוקם לפני יותר מ-35 שנים.

מטרת העל של התוכנית היא לעזור לילדים מכל קצוות הארץ וממגוון אוכלוסיות לפרוח, לצמוח ולהרחיב את ארגז הכלים שלהם, בדרך למימוש הפוטנציאל להצלחה בעתיד.

פיתוח חשיבה יזמית וחדשנית לפתרון בעיות בסביבה המוכרת, דרך מפגש עם בכירים בענף

עבור רבים מהנערות והנערים המשתתפים בתוכנית Solve for Tomorrow, מדובר במפגש הראשון עם עולם הטכנולוגיה באופן הנותן ביטוי מעשי לרעיונות חדשניים ומקוריים משלהם. התוכנית, אשר אורכת כחצי שנה, יוצרת חיבור של המשתתפים לעולם הייטק דרך מפגשים עם בכירים בעולם ההייטק, היזמות והטכנולוגיה. בעזרת התכנים והמפגשים, התכנית מכוונת את הצעירים לחשיבה יזמית וחדשנית, באמצעותה הם יכולים למצוא רעיונות ופתרונות טכנולוגיים לבעיות בסביבה בה הם חיים.

לדברי אלכסנדרה אוקסנויד לוי, המנהלת הפדגוגית של התוכנית, "התכנית בנויה בצורה כזאת שמאפשרת ללמוד נושא חדש בכל מפגש מהמנטורים, אנשי מקצוע אשר פועלים ומייצרים שינוי כל אחד בתחומו. המפגשים מתקיימים אחת לשבוע ובנויים על היכרות עם נושאי היזמות, אחריות חברתית ואתגרים סביבתיים, ובאילו דרכים ניתן לפתור בעיות הסובבות אותם באמצעות כלים של תכנון עסקי ופיתוח מוצר דיגיטלי."

לטובת העתיד של הנערים והנערות ולטובת הקהילה

מעבר להתנסות המעשית, התכנית מעודדת לקיחת אחריות חברתית ופיתוח ההבנה על השילוב בין מדע, מתמטיקה וטכנולוגיה – על מנת לסייע לתלמידים להוציא לפועל רעיון טכנולוגי. בין הנושאים הנוספים נלמדים בתכנית: אפיון, חשיבה קריאטיבית, דאטה, מחקר, UX/UI ועבודה בקבוצות. התכנית בנויה בין היתר מסדנאות וסיורים במרכזים של ענקיות הטכנולוגיה, כמו גוגל.

השאיפה של התכנית היא לעזור לנערים ולנערות להעצים את עצמם ולהפוך לאנשים סקרנים ויוזמים שיפתחו את העתיד שלהם וישנו אותו לטובתם ולטובת הקהילה.

על מנת להכניס גם היבטים קלילים ומהנים לתכנית, הנערים והנערות של כפר הנוער מנוף נהנו ממופע סטנדאפ קורע של אמירם טובים כחלק מהתכנית.

לדברי אוקסנויד לוי, ״אנו חיים בתקופה המגוונת ביותר בהיסטוריה, כל אחד עם מחשב וחיבור לאינטרנט יכול ליצור, ללמוד ולהתפתח כל מה שנדרש זה סקרנות ורצון לחקור ולגלות עולמות חדשים. התוכנית נוצרה בשאיפה ליצור את החממה הנדרשת עבור פיתוח יכולות יזמות, יצירה ותחושת מסוגלות אישית. מעבר לפיתוח בני הנוער, התכנית עוסקת באחריות סביבתית ובהעלאת רעיונות חדשניים שיכולים לשנות את חייהם של האנשים והקהילות שסביבם ובכך ליצור עתיד טוב יותר".

ייעוץ, מנטורים ושיתוף ידע – המומחים של סמסונג מתנדבים להצלחת התכנית

במהלך התכנית מתנדבים עובדים מומחים מסמסונג בייעוץ לפרויקטים ומשתפים את הידע שלהם עם המשתתפים. בין השאר, המנטורים מקיימים וובינרים, מפגשי Q&A, פגישות אחד-על-אחד ועוד.

מיה ישראלי, מנהלת שיווק וקשרי קהילה בסמסונג ישראל, אומרת כי "תכנית solve for tomorrow היא חלק ממערך שלם של תרומה לקהילה בו משקיעה חברת סמסונג מאז תחילת פעילותה בישראל. אנחנו גאים מאוד בתוכנית ובכלים אותם מקבלים הנערים והנערות, מתוך מטרה לקדם ולתת השראה לכלל הנוער בישראל. כולכם מסוגלים לשנות את העתיד שלכם ושל החברה סביבכם".

לפרטים נוספים על תכנית Solve for Tomorrow, היכנסו>>




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מאמין שהגעתי לעולם הזה כדי לנרמל מוגבלות, לשנות את התפיסה לגבי מה שאפשר לעשות כקטוע רגל. היקום נתן לי את התסריט וכל מה שהייתי צריך לעשות זה לבצע", האתלט האמריקאי עזרא פרש, זכה בשתי מדליות זהב במשחקים הפראלימפיים


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג