תוסף טבעי: כיצד פולי הקקאו מסייעים לגוף של ספורטאים?

מדוע הוא טוב לספורטאים, למה הוא עשיר בנוגדי חמצון וכיצד הוא מייצר סרטונין המסייע בהרגשה ותחושה טובה? נפלאות הקקאו
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

פולי הקקאו גדלים על עצים במרכז אמריקה, למרגלות האנדים והגיעו לשם על ידי בני שבט המאיה. רובנו מכירים את הקקאו בצורת אבקה או כשוקולד אולם ככל שמעברים יותר את הקקאו, כך הערכים התזונתיים שלו יורדים, כלומר, הוספה של חלב וסוכר לקקאו הטבעי לצורך הכנת שוקולד, מורידה את אחוזי הקקאו בו בכך גם את היעילות שלו מבחינה תזונתית. פולי קקאו עשירים מאוד בנוגדי חמצון ובעיקר פלבנואידים ונוגדי חמצון נוספים שמסייעים בבריאות הלב וכלי הדם. בפולי הקקאו נמצא באופן טבעי קופאין וכמות גבוהה של מגנזיום וחלבון. הקקאו מסייע בייצור סרטונין המסייע בתחושה טובה.

פולי קקאו נא, שפע של נוגדי חימצון | צילום: pixabay

פולי הקקאו לא בכדי נמצאים בראש רשימת מזון-העל, הם הגיעו לשם בזכות ולא בחסד. הפולים עשירים מאוד בוויטמינים ומינרלים והצריכה שלהם מטיבה עם הגוף ובעיקר של ספורטאים.

ערך קלורי 100 גרם

450 קק"ל (משתנה מאוד בין חברה לחברה).

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

שומנים: 42 גרם

שומן רווי: 25 גרם

שומן רב בלתי רווי: 7 גרם

שומן בלתי רווי: 11 גרם

סה"כ פחמימות: 35 גרם

סיבים תזונתיים: 32 גרם

חלבון: 14 גרם

ברזל: 21% מהצריכה היומית המומלצת

סידן: 128 מ"ג

מגנזיום: 499 מ"ג

אופן השימוש

ניתן לאכול את הפולים הנאים כמו שהם, ללא הקליפה או לשבור אותם ולפזר על דייסת קוואקר או יוגורט לפי הטעם.

כמות יומית מומלצת

3-5 פולים ליום (תלוי בהמלצות המשווק, משתנה מחברה לחברה)



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג