הגנה טבעית: 6 מזונות שישמרו על גופכם בזמן ריצה ואימונים

הנה המזונות שאתם חייבים להכניס לתפריט שלכם לטובת האימונים ובעיקר לטובת ההתאוששות מהם
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מי שמתאמן למרתון כבר נמצא בהילוך גבוה של אימונים, הישר לתוך החום של הקיץ הישראלי. בזמן ריצה ארוכה ומאומצת, גופנו מגביר את ייצור הרדיקלים החופשיים שהן מולקולות בלתי יציבות אשר מסתובבות בגופנו בניסיון להתחבר למולקולות אחרות והן פוגעות בתאים חשובים כולל תאי שריר. רדיקלים חופשיים עלולים לעכב את ההתאוששות שלנו מפעילות גופנית ולהגדיל את הסיכון למחלות ולכן חשוב מאוד לצרוך מזונות עשירים בנוגדי חמצון שיוכלו לסייע לגוף להילחם בתופעה. לרצים מומלץ לאכול מגוון של מזונות עשירים בנוגדי חמצון כמו פירות וירקות. אספנו עבורכם את המזונות העשירים ביותר בנוגדי חימצון שכדאי לכם לשמור במזווה:

1. אורז שחור

הוא עשיר בנוגד חמצון אנתוציאנינים | צילום: pixabay

האורז השחור כבש בסערה את לבם וצלחתם של שוחרי הבריאות בארץ ובעולם. הוא עשיר בנוגד חמצון אנתוציאנינים אשר מעניקים לו את הגוון הסגול העמוק. את האנתוציאנינים תוכלו למצוא גם בפירות יער כמו אוכמניות ופטל שחור, אשר הוכיחו כבר את יעילותם בהגנה על הגוף מפני מחלות כגון סרטן ומחלות לב. את האורז תוכלו למצוא כיום בכל חנות טבע או במחלקות הטבע בסופרים הגדולים.

2. אגוזי ברזיל

עשיר בסלניום | צילום רנדום

אגוז ברזיל הנו אחד ממקורות הסלניום העשירים ביותר שיש בטבע. גופנו משתמש בסלניום על מנת לייצר תרכובות הנקראות סלפרוטאינים, סוג של נוגד חמצון חיוני. מחקרים שנערכו בשנת 2010 גילו כי אנזימים אלו יכולים לסייע לתיקון הנזקים לתאים המתרחשים בזמן פעילות גופנית.

3. חלמון ביצה

מקור מצוין ללוטאין וזאקסנטין | צילום: pixabay

חלמוני הביצה הם מקור מצוין ללוטאין וזאקסנטין, שני נוגדי חמצון המסייעים לבריאות והגנה של רשתית העין. חוקרים מאוניברסיטת טאפטס גילו כי לוטאין נספג טוב יותר מביצים מאשר ממקורות אחרים כמו תרד לדוגמה. החלמונים מספקים לגופנו סלניום, ויטמין E, חלבון באיכות גבוהה, כולים שהוא חומר מזין שיכול לשפר ולעזור לבריאות הלב.

4. עדשים

העדשים הם מכרה זהב תזונתי | צילום: pixabay

העדשים הם מכרה זהב תזונתי. חוקרים מאוניברסיטת צפון דקוטה גילו כי יש להם יכולת חזקה לנטרל רדיקלים חופשיים, הודות לריכוז פנולים גבוה שיש בהם. תרכובות אלו עשויות לשפר את התאוששות השרירים ולשחק תפקיד חשוב בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות. עדשים עשירים בסיבים מסיסים אשר מסייעים בהורדת כולסטרול ורמות הסוכר בדם.

5. מולסה

מולסה או בעברית "דבשה", נוצרת בזמן זיקוק הסוכר הלבן מקנה הסוכר. את המולסה תוכלו לפגוש לדוגמה בסוכר חום אותו המולסה צובעת. המולסה בעלת ערכים תזונתיים עשירים במיוחד. תוכלו למצוא בה ערכים גבוהים מאוד של ברזל, מגנזיום, סידן ואשלגן. כפית אחת של מולסה מספקת 20% מהתצרוכת היומית של כל אחד ואחד מהחומרים המזינים הללו.

6. חמאת בוטנים

מספקת מינון של ויטמין E | צילום: pixabay

מאכל אהוב מאוד בקרב רצים היא חמאת הבוטנים. היא מספקת מינון של ויטמין E, נוגד חמצון אשר מגן מפני נזק ל-LDL ומסייע בהורדת הסיכון למחלות לב. מחקר שנערך בשנת 2010 מצא כי נבדקים אשר השלימו את התזונה שלהם בנטילת ויטמין E חוו פחות מתח חמצוני ופגיעה בשרירים לאחר פעילות גופנית לעומת אלו שלא עשו זאת. בוטנים הנם מקור טוב לרזברטול או אנחנו מכירים מעולם היין האדום.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • אילן הגיב:

    אפשר לדלג על 3.5.6. ולקבל באמת את כל מה שצריך לריצה!

  • יוסי מלול הגיב:

    מתי הכי כדאי לאכול את אגוזי הלוז?
    ומה הכמות המומלצת?
    אני מידי בוקר אוכל אגוז לוז אחד ואני בד"כ רץ רק בשעות הערב
    מתחילת השנה רצתי 2202 ק"מ ב 137 ריצות

    1. יוסי מלול הגיב:

      הכוונה לאגוזי ברזיל …………..
      ( בטעות רשמתי אגוזי לוז )

      1. מעין הגיב:

        יוסי, אגוזי ברזיל ניתן לאכול 2 יחידות ליום ולא יותר בשל הסלניום שבו. אין חשיבות מתי אוכלים אותם. בהצלחה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג