מתכון לחריימה טבעוני חריף

במיוחד לספורטאים טבעוניים הנה מתכון מרנין של חריימה ברוטב חריף שאוכלים עם חלה טרייה של יום שישי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
צילום: חגי לפלר

לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג

את המתכון הזה של חריימה טבעוני אני מכין ברציפות, כבר מספר שנים. הפעם החלטתי להעלות אותו לכתב לאור ההפצרות הרבות של אלו מחברי אשר טבלו את החלה ברוטב החריף החריף הזה. עם יד על הלב, אינני מכיר אדם שמסוגל לעמוד בפני סיר רחב ומהביל עמוס בקציצות טופו רכות ונימוחות, אשר שקועות עד צוואר ברוטב אדום וחריף. לכן, אני מאוד אוהב להגיש את המנה הזו בערב שבת, כמנה ראשונה, כמובן, בליווי חלה טרייה רק כדי לשמוע את יושבי השולחן נוהמים "הוווווווו" כאשר הסיר נוחת מולם.

כך נראית התוצאה הסופית | צילום: אלי ואל נעם בכר

אומנם באופן יחסי, המתכון הזה מעט מסובך (לעומת שאר המתכונים שתמצאו אצלי בבלוג) אבל אני מבטיח שאם תלכו צעד אחר צעד, תקבלו מנה מושלמת של חריימה טבעוני ריחני וטעים ויש פה צ'ופר מלבד מנה טעימה, יפה ומפנקת מדובר גם במנה בריאה מאוד ומזינה. כל קציצה עם 3 כפות רוטב מכילה: 85 קלוריות, 3.5 גרם חלבון, 9 גרם פחמימה, 3.8 גרם שומן, 50 מ"ג סידן, 0.8 מ"ג ברזל. מה שאומר שאפשר להתפרע על סיר של חריימה טבעונית כזו רק זהירות עם החלה של השבת, הא?

מומלץ בליווי חלה טרייה | צילום: חגי לפלר

"מלבד הטעם העשיר והמרענן שמוסיפים התבלינים במתכון, רובם עשירים בויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים טובים. לדוגמה, הפטרוזיליה מכילה מקור מצוין של ויטמינים A ו-C, חומצה פולית, ברזל וסידן", מספרת יועצת התזונה ומדריכה הכושר נעם בכר," לכוסברה מייחסים תכונות אנטי דלקתיות וכן חיזוק מערכת החיסון. העגבניות, הנחשבות מבחינה בוטנית לפרי אך מבחינה קולינרית לירק הן מקור נהדר לליקופן, רכיב השייך למשפחת הקרוטנואידים, הפועל כנוגד חימצון עצמתי בעל יתרונות בריאותיים רבים כגון: שיפור תפקודה של מערכת החיסון, שימור בריאות העיניים, ואף מפחית סיכון למחלות כלי הדם והלב וכדומה".

התבלינים במתכון עשירים בוויטמינים ופיטוכימיקלים | צילום: חגי לפלר

לקציצות

300 גרם טופו
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
4 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 שן שום כתושה
1 כפית שטוחה של כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום

הקציצות בטרם הן נכנסות לסיר | צילום: חגי לפלר

לרוטב

5 כפות שמן זית
8 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום בינוני קצוץ
1 גזר בינוני פרוס לפרוסות דקות
1 פלפל חריף קטן
7 עגבניות בשלות קצוצות
1 צרור של פטרוזיליה קצוצה
2 כפות של פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום
מלח
5 כוסות מים (1.5 ליטר )

שלב טיגון המרכיבים | צילום: חגי לפלר

הוראות הכנה

מתחילים עם הקציצות:
1. טוחנים במעבד מזון את הטופו עד שמתקבלת עיסה יציבה. במידה והעיסה סמיכה מדי אפשר לדלל עם מעט מים
2. הוסיפו לקערה את הטופו הטחון עם הפטרוזיליה, הבצל הקצוץ, פירורי הלחם, שמן הזית, הלימון, השום הכתוש והתבלינים: כמון, פפריקה והכורכרום וערבבו היטב
3. בעזרת ידיים רטובות צרו כדורים בגודל פינג-פונג והניחו על גבי תבנית אפיה
4. חממו את התנור לחום של 180 מעלות ואפו כ-15 דקות. הוציאו מהתנור וצננו היטב
5. ממשיכים אל הרוטב: בסיר רחב (עדיף סיר סונטאז'), מטגנים את השום עם השמן כ 2-3 דקות
6. מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המים והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כ 3-4 דקות
7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
8. לאחר מכן, מוסיפים את המים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך ומכבים את האש
9. מניחים את הקציצות בסיר, כאשר האש מכובה ומגישים

מוסיפים את את התבלינים ולבסוף את המים | צילום: חגי לפלר

חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"

נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג