צרות בליגה החדשה? תחרות הגרנד סלאם בלוס אנג'לס בוטלה

התחרות האחרונה במסגרת ליגת האתלטיקה החדשה בוטלה ובכך הליגה הגיעה לסיומה, עם זאת מייסד הליגה מייקל ג'ונסון מתעקש: "אנחנו לומדים ומשתפרים, לעתים צריך לקבל החלטות קשות"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

עונת הבכורה של ליגת האתלטיקה החדשה Grand Slam Track, שייסד האלוף האולימפי מייקל ג'ונסון, הגיעה לסיומה טרם זמנה. הארגון הודיע כי התחרות הרביעית והאחרונה של הסבב, שתוכננה להתקיים באצטדיון דרייק שבאוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס בתאריכים 28-29 ביוני, לא תצא לפועל.

בהודעה רשמית שפורסמה ביום חמישי בערב, נמסר כי ההחלטה התקבלה על רקע אתגרים הקשורים להסכם עם מקום האירוח בלוס אנג'לס, אך גם לאור תמורות כלכליות עולמיות שמשפיעות על עתיד הליגה. "ההחלטה לסיים את העונה הראשונה שלנו לא התקבלה בקלות", אמר ג'ונסון, "אבל אנו סבורים שהצלחנו לעמוד ביעדים שהצבנו לעצמנו לעונת הפיילוט הזו, וכעת אנחנו מפנים את המבט קדימה – לעונת 2026 ומעבר לה".

מהפכה על המסלול
Grand Slam Track הוקמה בשנת 2024 על ידי כוכב האתלטיקה מייקל ג'ונסון, במטרה לרענן את פני הענף ולהציע ליגת אתלטיקה מקצוענית, קומפקטית ובעלת ערך בידורי גבוה. הליגה כוללת שישה מקצי תחרות (למשל: ספרינטים קצרים, ספרינטים ארוכים, ריצות בינוניות וכו'), כשבכל קטגוריה משתתפים שמונה אתלטים ואתלטיות בלבד, המתחרים זה מול זה בסבבים עונתיים.

סידני מקלכלין | צילום: Shutterstock

הפורמט, בדומה לסבבי טניס כמו ה-Grand Slam, שם דגש על קרבות ישירים, ואירועי שיא קצרים בני סוף שבוע אחד, עם הפקה צבעונית ותחרותית. מה שמשך בעיקר את האתלטים הם הפרסים הכספיים הנדיבים, כולל מענק של 100 אלף דולר לזוכים בכל אחת מהקטגוריות. העונה הראשונה נפתחה בקינגסטון, ג'מייקה באפריל, ולאחר מכן נמשכה בפלורידה ובפילדלפיה.

והייתה גם ביקורת
לצד ההתלהבות מהניסיון לרענן את הענף, נשמעו במהלך העונה קולות ביקורת מצד אנשי מקצוע ואוהדים. אחת הטענות המרכזיות עסקה במידור מקצועות השדה (קפיצות, זריקות וכו'), שלמעשה לא נכללו בליגה כלל, מה שנתפס כפגיעה בשלמותה של האתלטיקה הקלאסית. בנוסף, פורמט הסבבים הקצרים – שכללו רק חלק מהמקצועות, ולעיתים שינויים בלתי צפויים בלוח הזמנים – הפך את המוצר לפחות נגיש לצופים מזדמנים.

כך למשל נרשמה אכזבה גדולה מכמות הקהל הדלה באירוע הפתיחה של הליגה בג'מייקה, לצד ביקורת על השידור הטלוויזיוני רווי ההפסקות הארוכות. ג'ונסון עצמו הודה בצורך ללמוד ולהתאים את הפורמט בהמשך הדרך, ואחת התחרויות אף קוצרה ליומיים במקום שלושה. מקרה שהעיב על הליגה הייתה תלונה שנרשמה של האתלטית האמריקאית המעוטרת גבי תומאס על הטרדה במהלך התחרות בפילדלפיה.

מסתכלים קדימה
למרות המהמורות, בליגה מציינים את העונה כהצלחה. "השקנו חזון נועז לשנות את פני ענף הריצה המקצועי", ציין ג'ונסון. "היו לנו הרבה תובנות לאורך הדרך, אנחנו לומדים, משתפרים, ולעיתים צריך לקבל החלטות לא נוחות כדי להבטיח את עתיד הליגה".

מייקל ג'ונסון בימיו כאתלט | צילום: Wikimedia

בתוך כך, הוכרזו האתלטים המצטיינים של העונה – הספרינטרים קני בדנארק ומליסה ג'פרסון-וודן – שצברו את מירב הנקודות בשלושת האירועים הראשונים ונבחרו ל"רצים של השנה".

למרות ביטול תחרות הסיום, בליגה כבר שוקדים על תכנון עונת 2026, כאשר ג'ונסון רמז על שיתופי פעולה חדשים עם משקיעים וערים מארחות. "לוס אנג'לס תישאר הבית שלנו, ואנו מצפים לקיים בה תחרות במסגרת העונה הבאה", הבטיח.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"במהלך המסע הזה למדתי שהכל אפשרי. למדתי שלנפש, לרוח, יש עוצמה שאין לגוף. שלמוח יש את היכולת לסחוב את הגוף למקומות בלתי אפשריים", רועי לבנברג, שהחלים מלוקמיה, אחרי שהשלים את מסלול הטור דה פראנס במלואו




מזג אוויר ותחזית ים