פתרון לבעיה? פיילוט חדש שואף להציע מסלולי ריצה בטוחים לנשים

ברצלונה משיקה פרויקט במטרה לטפל בבעיה שמטרידה נשים רבות בכל רחבי העולם. איך הם מתכננים לעשות זאת והאם המיזם יתרחב? כזכור, מיזמים דומים הושקו בערים נוספות, כולל בתל אביב
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
היעדר תחושת ביטחון | צילום: Shutterstock

אחת הבעיות המוכרות של רצות בכל רחבי העולם היא תחושת חוסר הביטחון והסכנה של ריצה בשעות החשוכות, בין אם בשעות הערב המאוחרות, או בשעות הבוקר המוקדמות טרם הזריחה. עיריית ברצלונה מנסה לפתור את הבעיה הזו ומשיקה פיילוט חדש, שעשוי להוות פתרון.

לכתבות נוספות בנושא:
לא לפני גיל חצי שנה: האזהרות החשובות להורים שרצים עם עגלה
בדיקה: האם ריצה עם טייץ בגזרה גבוהה עלולה להזיק?
מה עדיף – יחף או עם נעליים? כך משפיעה ריצה יחפה על הביצועים והפציעות

במסגרת פיילוט בן שישה חודשים, נפתח מסלול באורך 1.5 ק"מ – מחוף מר בייה (Mar Bella) ועד חוף נובה איקריה (Nova Icària), שמיועד במיוחד לרצות, תוך מתן מענה מיידי למצבי חירום.

איך זה עובד? לאורך המסלול נקבעו חמישה מוקדי סיוע. אנשי הצוות בכל אחד מהמוקדים עברו הכשרה למתן תגובה מהירה במצבי חירום. נוסף לכך, הרצות צריכות להוריד את אפליקציית SafeNow, שמאפשרת דיווח מיידי במצב של תחושת אי-ביטחון, הן לאנשי קשר שנקבעו מראש, והן למתנדבי המשמר העירוני הפועלים לאורך המסלול.

ביטחון בריצה | צילום: Shutterstock

מענה לצורך אמיתי
היוזמה נולדה מתוך צורך ממשי. רבות מהנשים העוסקות בריצה עושות זאת בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת ערב, זמנים שבהם התחושה ברחוב פחות בטוחה. החיבור בין תשתית ספורט, אפליקציה חדשנית ומוקדים מאוישים נועד לייצר סביבה שבה נשים ירגישו נינוחות לצאת לרוץ לבד, בכל שעה.

סקר רחב היקף שערכה אדידס בשנת 2023 בקרב 9,000 רצות ורצים בתשע מדינות (יפן, סין, ארה"ב, בריטניה, מקסיקו, איחוד האמירויות, צרפת, גרמניה ודרום קוריאה) מצא כי תחושת האיום בקרב נשים רצות נפוצה ומטרידה.
לא פחות מ-92 אחוז מהנשים חשו מאוימות במהלך ריצה. יותר ממחצית מהן (51%) דיווחו שהן חוששות מפני תקיפה, לעומת 28% בלבד מהגברים. 38% מהנשים חוו הטרדה, מילולית או פיזית, בזמן ריצה, וכמחציתן סיפרו על הערות סקסיסטיות או תשומת לב בלתי רצויה.

התגובה ברורה: 69% מהנשים נוקטות אמצעי בטיחות לפני היציאה לריצה, בהם אחיזת מפתחות בין האצבעות או תיאום עם אדם נוסף לריצה משותפת. אמנם 62% מהגברים שהשתתפו בסקר העידו כי הם מודעים לבעיה, אך רק 18% מהם מרגישים שזו אחריותם לוודא שנשים יוכלו לרוץ בביטחון.

צילום: shutterstock

"מציגים הצעה חדשנית"
חבר המועצה לענייני ספורט בברצלונה, דויד אסקודה, הדגיש את התפקיד שממלאות החדשנות והטכנולוגיות החדשות בשיפור העיסוק בספורט בעיר, ואמר: "ההשתתפות של נשים במרוצים ובאירועי ספורט בעיר נמצאת ברמה גבוהה מאוד, וזה תוצאה של עבודה ומחויבות מוצקה ונחושה מצד העירייה לעידוד שילוב נשים, גם בעולם הספורט. בהתאם למחויבות הזו, אנו מציגים היום הצעה חדשנית שתאפשר לנשים להרגיש בטוחות ונינוחות יותר בעת השימוש במסלולי הספורט של העיר".

הפיילוט החל לפעול בחודש יוני, לאחר שזכה בתחרות עירונית, כאשר בדצמבר, בהתאם לתוצאות, צפויות להתגבש התכניות המלאות להרחבת הפיילוט למסלולים נוספים בעיר.

ומה קורה במקומות אחרים?
מיזמים דומים מתפתחים גם בערים אחרות בעולם. בלונדון, למשל, נבחנו מסלולי לילה עם תאורה מיוחדת ושלטים חכמים, ובניו יורק נעשה שימוש באפליקציות עם התראה לקהילה הקרובה. גם בישראל יש צעדים בכיוון – עיריית תל אביב לדוגמה השקיה לפני כשנתיים מסלולי ריצה בטוחים לנשים, הכוללים תאורה מוגברת, מצלמות וחיבור לאפליקציה ייעודית.

נראה כי ברצלונה מכוונת לקחת את הנושא צעד נוסף קדימה, לפחות במסגרת של פיילוט, ומעניין יהיה לראות האם תוצאותיו יהיו חיוביות ומסלולים דומים יתרחבו למקומות שונים בעיר, וגם ברחבי העולם



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"במהלך המסע הזה למדתי שהכל אפשרי. למדתי שלנפש, לרוח, יש עוצמה שאין לגוף. שלמוח יש את היכולת לסחוב את הגוף למקומות בלתי אפשריים", רועי לבנברג, שהחלים מלוקמיה, אחרי שהשלים את מסלול הטור דה פראנס במלואו




מזג אוויר ותחזית ים