שרה רגינס, בת 37 מקנדה, המתגוררת כיום באנגליה, עשתה היסטוריה בענף רכיבת הסבולת כשהשלימה את המסע הקשה ביותר ברכיבה על אופניים בבריטניה – מצפון לדרום ובחזרה – תוך חמישה ימים, 11 שעות ו-14 דקות. שיא חדש ומרשים במיוחד.
רגינס יצאה מג'ון א'גרוטס שבצפון סקוטלנד (הנקודה הצפונית ביותר בבריטניה) ועד לנד'ס אנד בקצה הדרומי של הממלכה. מדובר במרחק של יותר מ-2,700 קילומטרים (עם 18,000 מטר טיפוס מצטבר), כ-500 ק"מ ביום, וזאת תוך שהיא שורדת על פחות מארבע שעות שינה מדי לילה. היא שברה גם את שיא העולם לנשים וגם את שיא העולם לגברים במסלול זה, שעמד מאז 2017 על חמישה ימים, 18 שעות ושלוש דקות.
אך ההישג המרשים הופך למרגש פי כמה כשלומדים את הרקע של רגינס. בגיל 16, כשרצתה להיות אתלטית אולימפית ולייצג את קנדה כרצה, אובחנה במחלה נוירולוגית נדירה בשם CPRS, (תסמונת כאב אזורי מורכב), שגרמה לה לאבד את היכולת ללכת ולנוע ללא עזרה.
"החלום האולימפי שלי וכל החיים שדמיינתי פשוט התאדו בן רגע", סיפרה בראיון לסוכנות הידיעות הבריטית PA: "עברו שנים של שיקום עד שהצלחתי להחזיר את התנועה לגוף שלי. חזרתי בהדרגה לפעילות ספורטיבית, וגיליתי שעם הגוף החדש שלי, ריצה כבר לא מתאימה. אז עברתי לאופניים".
עלתה על אופניים לראשונה לפני שנתיים וחצי
רק ב-2023 קנתה רגינס את האופניים הראשונים שלה, אך פחות מחצי שנה לאחר מכן כבר התחרתה במרוץ הטרנס-קונטיננטל – מסע של 4,000 ק"מ ברחבי אירופה, ללא תמיכה חיצונית. שם נחשפה ליכולות יוצאות הדופן שלה בתחום הסבולת.
"זה לא היה רק מרוץ, זו הייתה חגיגה של החיים", סיפרה, "רציתי להוכיח לעצמי ולאחרים שנשים יכולות להגיע לרמות הכי גבוהות, לא רק בתוך עולם הספורט הנשי – אלא בכל ספורט, בכל רמה. אני אחת הנשים הראשונות ששוברות שיא עולמי של גברים בתחום סבולת, זה מוכיח שנשים ראויות לתפוס מקום בשיח הזה".
לצד המאמץ הפיזי, רגינס סיפרה שהמסע אפשר לה להתמודד עם שני הפחדים הגדולים בחייה: כישלון פומבי, והצורך להיעזר באחרים. "גם כשהרכיבה הפכה כואבת, זה עדיין היה רגע של עוצמה מבחינתי. זו הייתה הבחירה שלי, וזה בא ממקום של כוח. רציתי להעביר מסר – גם אם החיים משתנים ברגע, אפשר להתאים את עצמך, ולמצוא משהו חדש שמביא לך שמחה".
רגינס הקדישה את המסע לגיוס תרומות עבור שני ארגונים חברתיים בבריטניה – The Bike Project ו-Bikes for Refugees – המספקים אופניים לפליטים ולאנשים במצבי חיים קשים, כדי שיוכלו לנוע, לעבוד ולבנות חיים חדשים. היא גייסה כבר כ-20 אלף ליש"ט במסע, והסכום ממשיך לעלות גם אחרי שהוא הסתיים.